Tatil etkinlikleri sürecinde önemli basamaklardan birisi olan sportif etkinlikler çok iyi ve sağlıklı bir şekilde organize edilirse öğrenciler üzerinde olumlu bir etki bırakacaktır. Çocuklarımızın bilinçsizce gün boyu koşturarak yaptıkları sportif etkinlikler onların sağlığın açısından yarar değil zarar vermektedir.
Sportif etkinliklerde doğa yürüyüşleri, atletizm, yüzme, futbol, basketbol, voleybol, güreş, karate, judo, tenis v. b. etkinlikler ele alınmalı, bu etkinlikler belirli bir plan dahilinde çocuğu beyinsel olarak dinlendirici şekliyle ele alınmalıdır. Bu yönde yapılacak organizasyonlar asla öğrenciler arasında hırsı ve rekabeti körükleyen organizasyonlar olmamalı, aksine öğrenciler arasında dostluğu, arkadaşlığı pekiştiren etkinlikler olarak amaçlanıp, ele alınmalıdır. Doğa yürüyüşleri arkadaş grupları ile birlikte yapılmalı, yürüyüş süreci sadece yürüyüş olarak düşünülmemeli, doğanın gözlenip incelenmesine de yer verilmelidir. Yüzme sporları yapılırken meseleye salt yüzme mantığı ile bakılmamalı, yüzme aşamasında takılacak gözlüklerle su altı canlıları incelenmeli, ayrıca su altındaki arazi şekilleri gözlemlenmelidir. Yüzme sporları ile uğraşılırken değişik yüzme stilleri üzerinde durulmalı, dalışlar ve atlayışlar organize edilmeli, aynı şekilde basit bir şekilde de olsa su kayağı organizasyonu gerçekleştirilmeye çalışılmalıdır. Atletizm sporu yapılırken bu spor sadece koşu olarak düşünülmemeli, bu spor etkinliği yüksek atlama, uzun atlama, üç adım atlama, sırıkla atlama, cirit atma, gülle atma gibi çeşitlilik dikkate alınarak bu sportif faaliyet gerçekleştirilmelidir. futbol, basketbol, voleybol gibi sportif etkinlikler iyi bir ekip çalışması olarak ele alınıp düşünülmeli bu sporlar yapılırken rekabet duygusu amaçlanmamalı, olumlu ekip organizasyonları olarak değerlendirilmelidir.
Tatil etkinlikleri kapsamında yapılacak her türlü sportif faaliyetlere başlamadan önce uygulanacak sportif faaliyetlerin teorik bilgilenmesi yapılmalı ayrıca gerek faaliyetlerden önce gerek faaliyetler esnasında gerekse faaliyetlerden sonraki aşamalarda gerekli olan spor sağlığı uygulamaları asla gözden kaçırılmamalıdır.
Hopam.com'un notu: Okuduğunuz köşe yazısı sitemize 18.01.2018 tarihinde Hasan Azaklı tarafından girilmiştir. Metnin yazım kurallarına ve etik teamüllere uygunluğu, içeriğinin doğruluğu ve tarafsızlığı Hopam.com tarafından garanti edilmemektedir. Bununla birlikte, köşe yazısı metni veya ilgili diğer materyalleri kısmen ya da tamamen kopyalanması, yayımlanması, uyarlanması, çevirisinin yapılması, değiştirilmesi ve başka yayın organlarında paylaşılması söz konusu yazarın iznine tabidir.
Önemli Notlar:
1. Hopam®.com sayfalarında yayınlanan yazılardaki fikirler, yorumlar ve görüşler, Hopa'da yaşayan insanları, Hopa'nın herhangi bir kamuya ait veya özel bölümünü ya da idari yapısını, herhangi bir etnik/politik gurubu, veya diğer ilgili hiçbir özel/tüzel kişiliğini hiçbir şekilde bağlamamaktadır.
2. Sitemiz rengini doğadan aldığından bünyesinde sürekli evrimsel bir değişim ve dönüşüm hali barındırır.
3. Sitede yayımlanan tüm içerik, kısmen ya da tamamen kopyalanarak başka bir yerde kaynak gösterilerek kullanılabilir. Bunun için gerekli ve yeterli koşul, söz konusu içeriği sitemize ekleyen kullanıcının bu doğrultuda izin vermiş olmasıdır.
4. Üyelerimizin, ekledikleri her türlü içerik hakkında sorumlu olduklarını varsaymaktayız. Takip et: @hopam
Tweetle