Türçep Adına Konuşan Doç. Tanay Sıdkı Uyar " İsmi De Kara, Bahtı Da Kara Deniz, Fosseptik Olarak Kullanılıyor., Tıbbi Atıkların, Tarım İlaçlarının Aşırı Kirlenme Yaratması Sonrası Karadeniz'de , 26 Balık Türünden Artık Sadece 5 Balık Türü Yaşama Şansı Bulmuştur" Dedi.
Türkiye Çevre Platformu Bileşenleri (TÜRÇEP), Karadeniz'in fosseptik olarak kullanıldığını, tıbbi atıkların, tarım ilaçlarının aşırı kirlenme yarattığını, 26 balık türünden artık sadece 5 balık türünün yaşayabildiğini bildirdi.
TÜRÇEP adına konuşan Doç. Tanay Sıdkı Uyar, Karadeniz'in Çernobil'den sonra şimdi de kirlilikle boğuşuyor. Dünyanın en yoğun petrol trafiğinin yükünü Karadeniz'in çektiğini hatırlatan Uyar, "Sahillerdeki çarpık, insana ve çevreye duyarsız yapılaşma, evsel ve endüstriyel lağım suları, tıbbi atıklar, çöpler ve bilinçsizce kullanılan tarım ilaç ve gübreleri yüzünden Karadeniz aşırı derecede kirlenmektedir" dedi.
Çernobil'in etkilerinin hala görüldüğü Karadeniz'de Sinop'a nükleer santral kurulmasının yöre halkına vurulacak en büyük darbe olacağını vurgulayan Uyar şöyle konuştu: "Hasta Karadeniz'in sağlığına, insanların da denize kavuşabilmesi için Tuna nehri ve diğer akarsuların getirdiği kirliliğe, boğazlardan geçen ve Karadeniz'i petrol yolu yapan tankerlere, gemi yapım ve bakım tesislerinin yarattığı kirliliğe dur demek zorundayız. Ayrıca, sanayi atıklarını, faili meçhul olmayan varilleri, tarımda aşırı ve yanlış ilaç kullanımını, akarsuların kirletilmesini, nükleer enerjiyi, otoyollarının yaptığı tahribatı engellemek zorundayız. Karadeniz bizim!"
'Uluslararası Karadeniz Etkinlik Günü'
Doç. Tanay Sıdkı Uyar, 1996'dan beri Türkiye'de ve Karadeniz'de kıyısı olan tüm ülkelerde çeşitli etkinliklerle kutlanmakta olan 'Uluslararası Karadeniz Etkinlik Günü'nü, TÜRÇEP olarak 31 Ekim'de çeşitli etkinliklerle kutlayacaklarını kaydetti. Etkinlik düzenlenecek yerler ise şöyle: Kıyı köy (Kırklareli), Kandıra (Kocaeli), Karasu (Sakarya), Akçakoca (Düzce), Zonguldak, Bartın, Kastamonu, Sinop, Samsun, Bafra, Ordu, Giresun ve Trabzon.
Hopam.com'un notu: Okuduğunuz haber sitemize 30.10.2006 tarihinde Hayati Akbaş tarafından girilmiştir. Her ne kadar yayın ilkelerimiz doğrultusunda belli bir süzgeçten geçirmiş olsak da haberin yazım kurallarına ve etik teamüllere uygunluğu, içeriğinin doğruluğu ve tarafsızlığı Hopam.com tarafından garanti edilmemektedir. Bununla birlikte, haber metni veya ilgili diğer materyalleri kısmen ya da tamamen kopyalanması, yayımlanması, uyarlanması, çevirisinin yapılması, değiştirilmesi ve başka yayın organlarında paylaşılması söz konusu muhabirin iznine tabidir.
Önemli Notlar:
1. Hopam®.com sayfalarında yayınlanan yazılardaki fikirler, yorumlar ve görüşler, Hopa'da yaşayan insanları, Hopa'nın herhangi bir kamuya ait veya özel bölümünü ya da idari yapısını, herhangi bir etnik/politik gurubu, veya diğer ilgili hiçbir özel/tüzel kişiliğini hiçbir şekilde bağlamamaktadır.
2. Sitemiz rengini doğadan aldığından bünyesinde sürekli evrimsel bir değişim ve dönüşüm hali barındırır.
3. Sitede yayımlanan tüm içerik, kısmen ya da tamamen kopyalanarak başka bir yerde kaynak gösterilerek kullanılabilir. Bunun için gerekli ve yeterli koşul, söz konusu içeriği sitemize ekleyen kullanıcının bu doğrultuda izin vermiş olmasıdır.
4. Üyelerimizin, ekledikleri her türlü içerik hakkında sorumlu olduklarını varsaymaktayız. Takip et: @hopam
Tweetle