Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma Ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (tema) Rize Temsilcisi Nevzat Özer, Doğu Karadeniz'de Turizmin Ana Sermayesinin Doğa Olduğunu Bildirdi.
Özer, yaptığı yazılı açıklamada, Doğu Karadeniz'in, Türkiye'nin doğa koruma açısından en önemli bölgelerinden biri olduğunu, bölgede 2 bin 500 metrenin üzerinde çok sayıda dağ bulunduğunu belirtti.
Yükseklik farklılıkları nedeniyle bölgede, çok geniş çeşitlilik gösteren iklim şartları ve doğal yaşlı ormanlar, orman gülü çalılıkları, alpin çayırlıklar, sarp kayalıklar ile göl ve akarsu kenarlarında sayısız ekosistemlerin oluştuğunu ifade eden Özer, şunları kaydetti:
''Doğu Karadeniz'de, biyolojik, estetik ve rekreatif zenginlikler nedeniyle alternatif turizm etkinlikleri yoğun bir şekilde yaşanacaktır. Henüz yeni yeni gelişen turizm etkinliklerinin bu zengin ekosistemlerde önemli bozulmalara neden olduğu görülmektedir. Doğu Karadeniz'de turizmin ana sermayesi doğadır. Doğa korunduğu sürece, bozulmamış doğanın da turizmi sürekli kılacağı unutulmamalıdır. Öncelikli hedef doğanın korunması olmak zorundadır. ''
Bölgedeki her türlü faaliyetin ekoloji ve doğa koruma prensipleri göz önünde tutularak planlanması gerektiğini bildiren Özer, daha az arazi ve kaynak gerektiren, daha az atık ve kirlenmeye neden olan hem halka hem de çevreye yarar sağlayan bir turizm anlayışının benimsenmesi gerektiğini ifade etti.
Hopam.com'un notu: Okuduğunuz haber sitemize 15.05.2009 tarihinde Hayati Akbaş tarafından girilmiştir. Her ne kadar yayın ilkelerimiz doğrultusunda belli bir süzgeçten geçirmiş olsak da haberin yazım kurallarına ve etik teamüllere uygunluğu, içeriğinin doğruluğu ve tarafsızlığı Hopam.com tarafından garanti edilmemektedir. Bununla birlikte, haber metni veya ilgili diğer materyalleri kısmen ya da tamamen kopyalanması, yayımlanması, uyarlanması, çevirisinin yapılması, değiştirilmesi ve başka yayın organlarında paylaşılması söz konusu muhabirin iznine tabidir.
Önemli Notlar:
1. Hopam®.com sayfalarında yayınlanan yazılardaki fikirler, yorumlar ve görüşler, Hopa'da yaşayan insanları, Hopa'nın herhangi bir kamuya ait veya özel bölümünü ya da idari yapısını, herhangi bir etnik/politik gurubu, veya diğer ilgili hiçbir özel/tüzel kişiliğini hiçbir şekilde bağlamamaktadır.
2. Sitemiz rengini doğadan aldığından bünyesinde sürekli evrimsel bir değişim ve dönüşüm hali barındırır.
3. Sitede yayımlanan tüm içerik, kısmen ya da tamamen kopyalanarak başka bir yerde kaynak gösterilerek kullanılabilir. Bunun için gerekli ve yeterli koşul, söz konusu içeriği sitemize ekleyen kullanıcının bu doğrultuda izin vermiş olmasıdır.
4. Üyelerimizin, ekledikleri her türlü içerik hakkında sorumlu olduklarını varsaymaktayız. Takip et: @hopam
Tweetle