Cankurtaran İnşaatının başlaması nedeniyle Borçka'ya gelen Vali Mustafa Yemlihalıoğlu, buradan tünelin giriş ve çıkışının yapılacağı Çifteköprü köyüne geçerek yetkililerden bilgi aldı.
Vali Yemlihalıoğlu beraberindeki İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Mehmet Nasif, İl Emniyet Müdürü Muhsin Armağan, Borçka Kaymakamı Fatih Kızıltoprak, Karayolları 10. Bölge Müdürü Zeynel Abidin Yeşil, Hopa Tüneli inşaatının yapım ortaklarından Birol Çelik, Ahmet Gürsel Koçak, inşaatın şantiye şeflerinden Aykut Algın, Hakan Doğan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Orhan Yazıcı, DSİ 26. Bölge Müdürü Sezai Sucu ve Karayolları 102. Şube Şefi Mesut Balmumcu ile birlikte Borçka ilçesinin Çifteköprü köyünü ziyaret etti.
Köy merkezindeki kullanılmayan okulda halkla bir araya gelen Vali Yemlihalıoğlu, tünel inşaatından dolayı etkilenecek vatandaşlarla bilgilendirme toplantısı yaptı.
Yemlihalıoğlu, burada yaptığı konuşmada, tünel inşaatından dolayı hiçbir vatandaşı mağdur etmeyeceklerini belirterek, "Tünelin inşaatı yeni başladı. Yaklaşık 3 ay sonra ihtiyacımız olan işçileri bu köyden istihdam edecek. Burada çalışan işçilerin tünel inşaatının hangi bölümünde çalıştırılacağını köy muhtarı ile firma yetkilileri görüşerek, tehlikesi bulunmayan yerlerde işe başlayacaklar. Tünel inşaatında vasıflı işçi istihdam edilecek. Bunları da taşeron firmalar kendileri halledecek" dedi.
Tünel inşaatından ve patlatmalardan dolayı etkilenecek ailelere ilçe merkezinde ev tutulacağını ve kiraların kaymakamlık tarafından ödeneceğini ifade eden Yemlihalıoğlu, şunları kaydetti: "Bir maden ocağı gibi burada bir kargaşamız olmayacak. Ben tünel inşaatından dolayı rahatsız olurum diye ailelerimize ev tutup tünel inşaatı bitine kadar ev kiralarını öderiz. İnsanımız yerinden, yurdundan kolay kolay ayrılmak istemez, biz bunları da biliyoruz. Tünelin ağzında birkaç ay sıkıntı olur diye tahmin ediyoruz. Tünelin içerisine girildiğinde bu sıkıntıların olmayacağı yetkililerce bizlere söyleniyor. "
Karayolları 10. Bölge Müdürü Zeynel Abidin Yeşil ise tünel inşaatında bir maden ocağı veya bir taş ocağı gibi patlatma yapılmayacağını vurgulayarak, şöyle devam etti: "Burada günlük maksimumum 2 metre ilerlenebilecek tarzda patlatma olacak. Bu patlatmada gevşetme manasında olacak. Yani oradaki patlatmadan bütün zemin fırlayıp karayoluna dökülmeyecek. Bu karayolunun güveliği de bizim için çok önemlidir. Tünelin 100 metre içine girdiğimizde artık biz dışarıya patlatmanın hiçbir şekilde etkisinin olmayacağını, daha önceki tecrübelerimizden biliyoruz. Burada vatandaşımız hiçbir şekilde tünel içine girdikten sonra ne aşırı ses duyacak, ne de patlatmadan etkilenecek. "
Yeşil, tünelin üstündeki zeminde ciddi sondajlar sonunda bir proje yapıldığını ve stabil bir yapı bulunduğunu anlatarak, şunları kaydetti: "Yani şunu biz her zaman gözlemek durumundayız. İşin başında taşeron firmanın, bizim ve müteahhit firmanın jeolojik mühendisleri olacak. Yani patlamanın her esnasında bir patlatma yapılıp sağlam aynaya ulaşıldığında tekrardan inceleme yapılacak. Yani zeminde bir hareketlenme var mı, üstü nedir, nasıl gidiyor, su çıkışları, hepsi gözlemlenecek. Her türlü tedbir alınacaktır, çünkü bizde şu hassasiyetteyiz burada yaşayan her vatandaşımızın can ve mal güvenliğini sağlayarak çalışmak durumundayız. Zaten bunları yapmadan çalışmayız. "
Bilgilendirme toplantısının ardından Vali Yemlihalıoğlu bir süre köylülerle sohbet ederek, diğer sorunlarını dinledi.
Hopam.com'un notu: Okuduğunuz haber sitemize 24.03.2011 tarihinde Hayati Akbaş tarafından girilmiştir. Her ne kadar yayın ilkelerimiz doğrultusunda belli bir süzgeçten geçirmiş olsak da haberin yazım kurallarına ve etik teamüllere uygunluğu, içeriğinin doğruluğu ve tarafsızlığı Hopam.com tarafından garanti edilmemektedir. Bununla birlikte, haber metni veya ilgili diğer materyalleri kısmen ya da tamamen kopyalanması, yayımlanması, uyarlanması, çevirisinin yapılması, değiştirilmesi ve başka yayın organlarında paylaşılması söz konusu muhabirin iznine tabidir.
Önemli Notlar:
1. Hopam®.com sayfalarında yayınlanan yazılardaki fikirler, yorumlar ve görüşler, Hopa'da yaşayan insanları, Hopa'nın herhangi bir kamuya ait veya özel bölümünü ya da idari yapısını, herhangi bir etnik/politik gurubu, veya diğer ilgili hiçbir özel/tüzel kişiliğini hiçbir şekilde bağlamamaktadır.
2. Sitemiz rengini doğadan aldığından bünyesinde sürekli evrimsel bir değişim ve dönüşüm hali barındırır.
3. Sitede yayımlanan tüm içerik, kısmen ya da tamamen kopyalanarak başka bir yerde kaynak gösterilerek kullanılabilir. Bunun için gerekli ve yeterli koşul, söz konusu içeriği sitemize ekleyen kullanıcının bu doğrultuda izin vermiş olmasıdır.
4. Üyelerimizin, ekledikleri her türlü içerik hakkında sorumlu olduklarını varsaymaktayız. Takip et: @hopam
Tweetle