2005 yılı birinci dönem İl Koordinasyon Kurulu toplantısı Artvin Valisi Orhan Kırlı'nın başkanlığında yapıldı. Valilik toplantı salonunda yapılan toplantıya yatırımcı bölge kuruluş temsilcileri, Kaymakamlar, Belediye Başkanları ile yatırımcı kuruluşların birinci derece yetkilileri katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Artvin Valisi Orhan Kırlı, 2005 yılı yatırım programının başarı odaklı olarak güçlendirilmesi ve kurumların işbirliği anlayışı içinde çalışmaları gerektiğini belirterek, yapılan hizmet ve işlerin ileri ülkeler seviyesine ulaşmak ve halkımızın refahı için yapılmakta olduğunun idraki içinde olunması gerektiğine dikkat çekti. . Özellikle kaymakamların ilçelerdeki yatırımları adım -adım takip etmelerini de isteyen Vali Kırlı, tüm kurum amirlerinin de disiplin ve sorunluluk anlayışı içinde kendi faaliyetlerinin titizlikle takipçisi olmalarını istedi. İlde sürdürülen yatırımlar hakkında da açıklamalarda bulunan Vali Kırlı;" Yerel Yönetim birimlerimiz haricinde 2004 yılı sonu itibariyle ilimizde 665 adet proje uygulanmıştır, bunların 406 adedi Köy Hizmetleri İl Müdürlüğüne aittir. Bu projelerin 297'si bitirilmiş, 151'nin çalışmaları devam ediyor, 11'i ihale aşamasında, 206 projeye ise henüz başlanamamıştır. Uygulama programlarında yer alan bu projelerin toplam bedeli 7. 3 katrilyon yani 7. 3 Milyar YTL'dir. Yılı ödeneği 512 Milyon YTL, yıl sonu toplam harcama miktarı ise 431 Milyon YTL olarak gerçekleşmiştir. " dedi. 2005 yılında Artvin'de uygulanması öngörülen önemli projelere de değinen Vali Kırlı şunları söyledi;" 2005 Yılı yatırım Programı kararnamesinde, Enerji sektöründe Muratlı, Borçka, Deriner, Artvin, Yusufeli, Bayram ve Bağlık Barajları; Ulaşım Sektöründe, baraj projeleri kapsamında yapımı devam eden 27 km uzunluğundaki Deriner Barajı Gölü yeni yol yapımı ile 23 km uzunluğundaki Borçka Barajı Gölü yeni yol yapım projeleri, Borçka-Camili ve Ayrım-Muratlı Yolları, Hopa-Kemalpaşa-Sarp Karayolu, Çayeli-Ardeşen-Hopa yolu yapımı projeleri yer almıştır. Yüksek Öğretim alanında Orman Fakültesi inşaatı, Kafkas ve Karadeniz Üniversitelerine bağlı fakülte ve yüksek okullarımızda da global projeler olarak kampus altyapı inşaatları, büyük onarım, makine teçhizat alımı, bilgi teknolojileri, yayın ve taşıt alımı projeleri bulunmaktadır. Öte yandan sosyal riskin azaltılması, özelleştirme sosyal destek projesi, doğu Karadeniz Bölgesi tarımsal üretim ve teknik destek projesi, Uzaktan algılama ile tarım alanları tespiti amacıyla arazi örtüsü belirleme projesi, Tarım reformu uygulama projesi gibi tüm illeri kapsayan global projeler bulunmaktadır. Bunların dışında Rize ve Artvin illeri belediyeleri işbirliğinde yürütülen katı Atık Etüt Projesi ile Meteoroloji İstasyon Binası inşaatı ve Muratlı Çay Fabrikası Nakil projeleri yatırım programında yer alan diğer projelerdir. " Vali Kırlı konuşmasının sonunda, bu yıl içinde Seyitler köyünde 113 konutluk toplu konut inşaatının başlayacağını, Yusufeli baraj temelinin atılacağını, Artvin Spor Salonunun onarımının tamamlanarak Ağustos ayında hizmete sunulacağını ve Örnek Artvin evinin hazırlanacağını da sözlerine ekledi.
Genel görüşmelerde ise, koordinasyonu gerektiren hususlar ele alınırken Karayolları 10. Bölge Müdürü Abdülkadir Renklibay, asfaltlama, yol bakım ve sanat yapıları çalışmalarına bu yıl Artvin'de özel bir önem verileceğini belirtirken, ayrıca Cankurtaran Tüneli etüt projesinin programa alındığını ve bu sene içinde çalışmaların tamamlanacağını kaydetti. DSİ 26. Bölge Müdürü Ahmet Hamdi Alpaslan da, baraj çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu. Alpaslan;" Temmuz-Ağustos aylarında Deriner barajının gövde inşaatı başlayacak. Borçka baraj gövdesi tamamlanmak üzere, bu yazın bitecek. Önemli olan burada Borçka-Artvin yolunun tamamlanması gerekir. Yolu 2005 yılı sonu itibariyle önemli ölçüde tamamlayıp, 2006 yılı başında su tutmaya başlayabilelim. Muratlı Barajında ise 10 Mart'ta su tutulmaya, 28 Mart'ta da fiilen elektrik üretimine başlıyoruz. Yusufeli'nde çalışmalar sürüyor, anket çalışmaları ve bilgilendirme toplantıları yapılıyor. Ancak burada barajlar için önemli bir sorun var, çöpler barajlar için tehdit oluşturuyor. Özellikle su tutulmaya başlandığında çöplerin Çoruh'a atılmaması gerekiyor. Sorunun çözümü için Katı Atık Projesiyle illi belediyelerimizin çalışmalarına katkı sağlamaya her zaman hazırız. " diye konuştu. Vali Orhan Kırlı da, barajlarda tirübünlerin sağlıklı çalıştırılabilmesi ve verimliliğin arttırılması için çöp konusunun son derece önem arz ettiğine dikkat çekerek, bu konuda belediyelere önemli görevler düştüğünü hatırlattı.
Hopam.com'un notu: Okuduğunuz haber sitemize 25.02.2005 tarihinde Hayati Akbaş tarafından girilmiştir. Her ne kadar yayın ilkelerimiz doğrultusunda belli bir süzgeçten geçirmiş olsak da haberin yazım kurallarına ve etik teamüllere uygunluğu, içeriğinin doğruluğu ve tarafsızlığı Hopam.com tarafından garanti edilmemektedir. Bununla birlikte, haber metni veya ilgili diğer materyalleri kısmen ya da tamamen kopyalanması, yayımlanması, uyarlanması, çevirisinin yapılması, değiştirilmesi ve başka yayın organlarında paylaşılması söz konusu muhabirin iznine tabidir.
Önemli Notlar:
1. Hopam®.com sayfalarında yayınlanan yazılardaki fikirler, yorumlar ve görüşler, Hopa'da yaşayan insanları, Hopa'nın herhangi bir kamuya ait veya özel bölümünü ya da idari yapısını, herhangi bir etnik/politik gurubu, veya diğer ilgili hiçbir özel/tüzel kişiliğini hiçbir şekilde bağlamamaktadır.
2. Sitemiz rengini doğadan aldığından bünyesinde sürekli evrimsel bir değişim ve dönüşüm hali barındırır.
3. Sitede yayımlanan tüm içerik, kısmen ya da tamamen kopyalanarak başka bir yerde kaynak gösterilerek kullanılabilir. Bunun için gerekli ve yeterli koşul, söz konusu içeriği sitemize ekleyen kullanıcının bu doğrultuda izin vermiş olmasıdır.
4. Üyelerimizin, ekledikleri her türlü içerik hakkında sorumlu olduklarını varsaymaktayız. Takip et: @hopam
Tweetle