2006 yılı birinci dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Artvin Valisi Cengiz Aydoğdu başkanlığında yapıldı. Valilik toplantı salonunda yapılan toplantıya yatırımcı bölge kuruluş temsilcileri, Kaymakamlar, Belediye Başkanları ile yatırımcı kuruluşların birinci derece yetkilileri katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Artvin Valisi Cengiz Aydoğdu, mahalli idarelerin güçlendirilmesi kapsamında hem merkezi bütçeden hem de illerde özel idare, mahalli idareler, belediyeler tarafından yürütülen projelerin koordine edilmesinde ve işbirliğinin sağlanmasında koordinasyon toplantılarının son derece önemli olduğunu hatırlatarak, toplantıda koordinasyonu gerektiren sorunların açıkça görüşülmesi ile bir faydaya ulaşılacağını kaydetti.
İlde sürdürülen yatırımlar hakkında da açıklamalarda bulunan Vali Aydoğdu, Yerel Yönetim birimleri haricinde 2005 yılı sonu itibariyle Artvin'de toplam bedelleri 8. 6 Milyar YTL olan 538 projeye yılı içinde 506 Milyon YTL'lik harcama yapıldığını belirterek, 623 Milyon YTL'lik yılı ödeneğinden %81'lik bir harcama gerçekleştirildiğini söyledi. Projelerin dağılımına bakıldığında 277 proje ile Artvin içinde ulaşımın ön plana çıktığına dikkat çeken Vali Aydoğdu şöyle konuştu: "Bu harcama kompozisyonu bize Artvin'in temel probleminin ne olduğunu gösteriyor; Ulaşım ve yol sorunu. Projelerin diğerleri de sektörler itibariyle, Tarım 21, Ormancılık 24, Enerji 39, Madencilik 2, Eğitim 31, sağlık 6, Haberleşme 44, Sosyal altyapı 77, Genel İdare 7 ve 10 adet diğer yatırım dallarında bulunuyor. "
7 Ocak 2006 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan bütçe kararnamesinde 2006 yılı yatırım programına giren, ilimizde devam eden enerji yatırımlarından Deriner, Borçka, Artvin, Yusufeli, Bayram ve Bağlık Baraj yatımlarının harcama rakamlarının önümüzdeki günlerde aydınlığa kavuşacağını kaydeden Vali Aydoğdu, ulaşım sektöründe de baraj projelerine bağlı yapımı devam eden 27 km'lik Deriner baraj yolu ile 23 km'lik Borçka Baraj gölü yolu inşaatlarının, ayrıca Borçka-Camili, Hopa-Kemalpaşa-Sarp karayolları, Çayeli-Ardeşen-Hopa Sahil yol yapım projelerinin bütçede bir fasıl olarak yer aldığını söyledi. Yüksek Öğretim alanındaki projelere de değinen Vali Aydoğdu, "Artvin Orman Fakültesinin kampus inşaatı bütçede yer almaktadır. Ayrıca Kafkas ve KTÜ'ye bağlı fakülte ve yüksek okullarımızla ilgili bazı alt yapı inşaatları, onarım, makine teçhizat alımı gibi projeler var. Bunların dışında Rize ve Artvin Belediyeleri işbirliğinde yürütülen katı atık etüdü projesi, Meteoroloji İstasyon Binası inşaatı ve Muratlı Çay Fabrikası'nın nakli gibi projeler yatırım programlarında yer almıştır" dedi.
Toplantıda yapılan genel görüşmelerde ise, kurum yetkilileri tarafından 2005 yılı sonuçları değerlendirilerek kurumlar arasında koordinasyonu gerektiren hususlar ele alındı. Yatırımcı Kuruluş temsilcilerinden İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Çetin Demirkaya, Karayolları 10. Bölge Müdür Yardımcısı Ali Ateş, DSİ 26. Bölge Müdür Yardımcısı Osman Demir tarafından yürütülen yatırım faaliyetleri hakkında kurula kapsamlı bilgi verildi. Vali Aydoğdu, Artvin için hayati önem arz eden projeleri yürüten bu üç yatırımcı kuruluşun koordinasyon içinde çalışmaları gerektiğine dikkat çekti. Özellikle 2006 yılında KÖYDES projelerine Artvin'de özel önem verileceğini kaydeden Vali Aydoğdu, "Bu yıl bizim açımızdan KÖYDES yılı olacak. Başta Başbakanımızın ve Hükümetimizin desteği ile Türkiye'nin kangren olmuş bir sorununu çözmek için el birliğiyle hareket edeceğiz, herkesin desteğini isteyeceğiz" dedi. Baraj yollarınada değinen Vali Aydoğdu, DSİ ile Karayolları teşkilatı arasında bir koordinasyon eksikliği olduğunu belirterek: "Baraj yollarıyla ilgili DSİ ve Karayolları arasında bir koordine yok gibi. Bu nedenle bu gün bir vilayet yolsuz kalıyor. Türkiye'de sağlıklı yol bağlantısı olmayan bir il konumunda Artvin. Baraj yapımı yanında yollara da öncelik verelim. Bu nedenle gerekli koordinasyon ve uyumlu çalışmayı sağlayalım" diye konuştu.
Hopam.com'un notu: Okuduğunuz haber sitemize 22.02.2006 tarihinde tarafından girilmiştir. Her ne kadar yayın ilkelerimiz doğrultusunda belli bir süzgeçten geçirmiş olsak da haberin yazım kurallarına ve etik teamüllere uygunluğu, içeriğinin doğruluğu ve tarafsızlığı Hopam.com tarafından garanti edilmemektedir. Bununla birlikte, haber metni veya ilgili diğer materyalleri kısmen ya da tamamen kopyalanması, yayımlanması, uyarlanması, çevirisinin yapılması, değiştirilmesi ve başka yayın organlarında paylaşılması söz konusu muhabirin iznine tabidir.
Önemli Notlar:
1. Hopam®.com sayfalarında yayınlanan yazılardaki fikirler, yorumlar ve görüşler, Hopa'da yaşayan insanları, Hopa'nın herhangi bir kamuya ait veya özel bölümünü ya da idari yapısını, herhangi bir etnik/politik gurubu, veya diğer ilgili hiçbir özel/tüzel kişiliğini hiçbir şekilde bağlamamaktadır.
2. Sitemiz rengini doğadan aldığından bünyesinde sürekli evrimsel bir değişim ve dönüşüm hali barındırır.
3. Sitede yayımlanan tüm içerik, kısmen ya da tamamen kopyalanarak başka bir yerde kaynak gösterilerek kullanılabilir. Bunun için gerekli ve yeterli koşul, söz konusu içeriği sitemize ekleyen kullanıcının bu doğrultuda izin vermiş olmasıdır.
4. Üyelerimizin, ekledikleri her türlü içerik hakkında sorumlu olduklarını varsaymaktayız. Takip et: @hopam
Tweetle