Trabzon İl Başkanıydı, Hopa Belediye Başkanlığına adaylığını koydu Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hopa Belediye Başkan aday adaylığını açıklayan Turgay Güngör ilçeniz sorunlarını sıraladı. Turgay Güngör, “Hopa’ya hizmet etmek, Hopa’yı halkımızla birlikte yönetmek ve ayağa kaldırmak için aday oldum” dedi.
Hopa CHP İlçe Binasında düzenlenen toplantıya CHP Artvin İl Başkanı Ahmet Biber, Kemalpaşa Belediye Başkanı Ergül Akçiçek ve partililer katıldı
CHP Hopa ilçe Başkanlığı’nda aday adaylığını açıklayan Hopa Belediye Başkan aday adayı Turgay Güngör, “Mart ayında yapılacak olan yerel seçimlerde CHP’nin Hopa Belediye Başkan aday adayıyım” dedi. Ülkemiz çok önemli ve zor süreçten geçmektedir. 24 Haziran’da yaşanan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimleri sonrasında içte ve dışta büyük sorunlarla karşı karşıyayız diyen Turgay Güngör, “Bu seçimlerde partimiz, AKP ile değil, devletle yarışmıştır. Karşımıza AKP değil, devletin tüm olanaklarını kullanan, her türlü baskıyı yapan, demokrasiden ve özgürlüklerden yoksun bir ortamda devlet konmuştur. Bu baskı ve zulmün sonucunda, böyle bir Cumhurbaşkanı ve parlamento ortaya çıkmıştır. Aynı baskıların sistemin yeni anayasa ile getirdiği sonuç olarak, bu yerel seçimlerde de fazlasıyla sürdürüleceğini düşünmekteyim. Ülkenin bağımsızlığı, birliği bütünlüğü ve yavrularımızın geleceği açısından bakıldığında bu yerel seçimlerde CHP olarak mutlaka başarılı olmak güçlü bir yerel iktidar oluşturmaya Hopa’dan başlamak zorundayız.
HOPA’YI HALKIMIZLA YÖNETMEK VE AYAĞA KALDIRMAK İÇİN ADAY OLDUM
Neden aday olduğunu açıklayan Turgay Güngör sözlerini şu ifadelerle sürdürdü: “Hopa Merkez Kuledibi Mahallesinde ikamet etmekteyim. Ancak geçmişimizde, gerek kamu görevlerimiz, gerekse de özel sektör çalışmalarımız nedeniyle memleketimizden uzak kaldığımız dönemler olmuştur. Artık, Hopa’ya hizmet etmek, Hopa’yı halkımızla birlikte yönetmek ve ayağa kaldırmak için aday oldum.
HOPA İYİ YÖNETİLMİYOR
İlçemiz gerek coğrafi, gerekse stratejik önemine rağmen devlet ve özel sektör yatırımlarından hak ettiği payı alamamakta, adeta cezalandırılmaktadır. Siyasi yapısı ve halkının duruşu ülkeyi yönetenler tarafından aykırı olarak nitelendirildiğinden, devamlı baskı altında bırakılmaktadır. Bu baskıyı kırmak, Hopa’mıza gerekli olan altyapı yatırımlarını ve sosyal kültürel projeleri sunabilmek için bu bilgi ve deneyimlere sahip olduğumu düşündüğümden aday adayı oldum. Hopa’mızı ülkemizin batıdaki şirin ilçeleri gibi bir turizm, ticaret, kültür, sanat şehri yapmak, ulusal ve uluslararası etkinliklere hazırlamak için aday adayıyım.
SORUNLARIMIZ AYNIDIR
Öncelikle, Hopa’yı yönetmiş olan emek veren tüm belediye başkanlarımıza siyasi parti ayrımı yapmaksızın teşekkürlerimi sunmak istiyor, ebediyete intikal edenlere Allahtan rahmet, hayattakilere de sağlık ve esenlikler diliyorum. Aşağıda açıklayacağım projelerimin büyük bölümünü aday adayı arkadaşlarım da sizlere sunmuş olabilirler. Demek ki, sorunlarımız aynıdır. Aday konumunda olmadığım için sadece konu başlıkları olarak projelerimi sizlere açıklayayım, şayet örgütüm, üyelerimiz beni aday olarak takdir ederler ise bu projeleri avam proje olarak halkımızla ayrıntılı şekilde anlatacağım ve paylaşacağım. Böyle bir görev ve yetki verilmez ise tüm bilgi, belge ve çalışmalarımı katkı sunmak üzere aday olacak arkadaşıma destek olmak için vereceğim.
HOPA’NIN ÖNCELİKLİ SORUNLARI
Madde madde Hopa’nın sorunlarını açıklayan Turgay Güngör sözlerini şöyle sürdürdü:
1-İçme suyu sorunu; Kimyasal arıtma, ozonlama ve havuzlamayı da içerecek şekilde bir arıtma tesisi İlçemize mutlaka kazandırılmalı bu sağlandığında, halkımızın hazır sulara ihtiyacı kalmayacaktır.
2-Kemalpaşa, Arhavi, Fındıklı, Ardeşen ve Borçka Belediyeleri ile görüşülerek bu ilçelerimizi de kapsayacak bir katı atık birliği kurulmalı ve toplanan çöpler aktarma istasyonlarında gerekli işlemlere tabi tutularak, belirlenecek depolama alanlarına nakledilerek, üzerleri toprakla örtüldükten sonra yeşillendirilerek, ağaçlandırılmalı ve çöp sorunu bu şekilde çözülmüş olmalıdır.
3-İlçemiz, temizlik konusunda sınıfta kalmıştır. Temizliğin önemini çok iyi biliyoruz ve yeşili, doğası, çevresiyle tertemiz bir Hopa’yı hep birlikte oluşturacağız. 4-24 Ağustos 2015 tarihinde yaşanan sel felaketlerini bir daha ilçemizde yaşamak istemiyoruz. Bunun için altyapılarımız gözden geçirilmeli, tüm önlemler alınmalıdır. 5-En önemli sorunlarımızdan biri olan ulaşım, trafik ve otopark sorunu yapılacak ilave projeler ve sağlanacak kent disipliniyle mutlaka çözülmelidir. 6-İlçemizin doğu, batı ve güney girişleri Hopa’ya yakışmamakta ve prestijimize zarar vermektedir. Bu girişler çevresi ile birlikte yeniden düzenlenmelidir. 7-İhtiyacımız olan modern, sosyal donatılarıyla birlikte oluşturulacak bir otobüs terminali binası mutlaka inşa edilmelidir.
8-Belediyeye ait halkımızın yararlanabileceği nikâh, sinema, konferans, tiyatro, panel, sempozyum, sergi vs. gibi etkinliklerin gerçekleştirileceği, içinde çok amaçlı salonların da olacağı bir kültür merkezine acilen ihtiyaç vardır. 9-Hopa İskelesi İlçemizin bir simgesi ve prestij alanıdır. Bu iskele hem kuzey, hem de doğu ve batı yönünde büyütülmeli, amatör balıkçılarımızın ve halkımızın yararlanabileceği, Hopa’nın denizden görsellikle izlenebileceği alan haline getirilmelidir. 10-Sundura deresi doğu ve batısında sağlı sollu olarak yürüyüş ve bisiklet yolları oluşturulmalı, Eskişehir Porsuk Çayı benzeri mekânlar inşa edilmelidir. Bu yolların sahil yürüyüş yolları ile bağlantısı sağlanmalıdır. 11-İlçemiz sosyal, kültürel ve sanatsal faaliyetlerin çok yoğun olarak sürdürüleceği bir ilçe haline dönüştürülmelidir. 12-Özellikle kadınlarımız ve gençlerimizin meslek edinmelerine olanak sağlayacak el sanatları alanında eğitim merkezleri açılarak onlar adına katma değer yaratılmasına, ürünlerinin pazarlanması ve satışlarına katkı sağlayacak altyapı oluşturulmalıdır. 13-Hopa’da yerel kent yönetimine katkı sağlayacak, fikir projeleri üretecek, tavsiye niteliğinde kararlar alacak olan İlçe Kent Konseyi oluşturulmalı, kent konseyi, ilgili kamu kurum ve kuruluşları, muhtarlar, siyasi partiler ile sivil toplum örgütlerinin katılımı ile gerçekleştirilmelidir.
14-Mahalle meclisleri oluşturularak, bu meclisler aracılığı ile mahallelerin sorunları bizzat yerinde saptanmalı, öncelikler birlikte tespit edilmeli ve çalışmalar önceliklere göre sürdürülmelidir. HALKIMIZA SÖZ VERİYORUM Yukarıda açıkladığımız projeler ilçemizin geleceği açısından hayati önem taşımaktadır. Bu projelerin daha somut uygulama projelerine dönüştürülmesi için, ”şayet örgütümüz ve üyelerimiz tarafından aday olma noktasına gelebilir isem” halkımızla birlikte bu projeleri tartışmak, hayata geçirmek için gereğini yapma sözünü veriyorum” dedi.
Hopam.com'un notu: Okuduğunuz haber sitemize 22.09.2018 tarihinde Hayati Akbaş tarafından girilmiştir. Her ne kadar yayın ilkelerimiz doğrultusunda belli bir süzgeçten geçirmiş olsak da haberin yazım kurallarına ve etik teamüllere uygunluğu, içeriğinin doğruluğu ve tarafsızlığı Hopam.com tarafından garanti edilmemektedir. Bununla birlikte, haber metni veya ilgili diğer materyalleri kısmen ya da tamamen kopyalanması, yayımlanması, uyarlanması, çevirisinin yapılması, değiştirilmesi ve başka yayın organlarında paylaşılması söz konusu muhabirin iznine tabidir.
Önemli Notlar:
1. Hopam®.com sayfalarında yayınlanan yazılardaki fikirler, yorumlar ve görüşler, Hopa'da yaşayan insanları, Hopa'nın herhangi bir kamuya ait veya özel bölümünü ya da idari yapısını, herhangi bir etnik/politik gurubu, veya diğer ilgili hiçbir özel/tüzel kişiliğini hiçbir şekilde bağlamamaktadır.
2. Sitemiz rengini doğadan aldığından bünyesinde sürekli evrimsel bir değişim ve dönüşüm hali barındırır.
3. Sitede yayımlanan tüm içerik, kısmen ya da tamamen kopyalanarak başka bir yerde kaynak gösterilerek kullanılabilir. Bunun için gerekli ve yeterli koşul, söz konusu içeriği sitemize ekleyen kullanıcının bu doğrultuda izin vermiş olmasıdır.
4. Üyelerimizin, ekledikleri her türlü içerik hakkında sorumlu olduklarını varsaymaktayız. Takip et: @hopam
Tweetle