Tek Gıda İş Sendikası Rize bölge başkanlığında bölgedeki sivil toplum örgütleri ile yapacağı toplantı öncesi bir açıklama yapan Türk-İş Genel Sekreteri ve Tek Gıda-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Türkel, bölgede bir yapılanma oluşturmak istedik. Bölgedeki sivil toplum örgütleriyle ortak hareket ederek bölgenin ve çayın sorunlarına el atmak istediklerini belirtti.
Tek Gıda İş Sendikası Rize Bölge Başkanlığı binasında düzenlenen toplantıya Türk-İş Genel Sekreteri ve Tek Gıda İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Türkel, Tek Gıda İş Sendikası Genel Teşkilatlandırma Sekreteri R. Ali Çelik, Tek Gıda İş Sendikası Rize Bölge Temsilcisi Özcan Mete, Tek Gıda İş Sendikası Rize Bölge temsilciliği 1 Nolu Şube Başkanı Ziya Aksoy, 2 Nolu Şube Başkanı Hüseyin Çiftçi, 3 Nolu Şube Başkanı İsmail Rakıcı, 4 Nolu Şube Başkanı Fevzi Akınç, Trabzon Şube Başkanı Behzat Nuhoğlu, Tek Gıda İş Sendikası Şube Bölge Temsilci yardımcısı Selamet Bursalı, Rize Ziraat Odası Başkanı Nevzat Paliç, Rize Çay Sendikası Başkanı Mustafa Mavi, Rize Merkez Kooperatif Başkanı Hasan Kasap, Ziraat Odaları Genel Merkez Yöneticisi Nejat Avcı, Rize Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Muhammer Pertek, Tirebolu Ziraat Odası Başkanı Erim Yaman, Rize Ziraatçılar Derneği Başkanı Müfit Akman, Rize Çay Kooperatif Birliği Başkanı Kadir Yılmaz, Fındıklı Üretici Birliği Başkanı Yaşar Özcihan, Ardeşen Üretici Birliği Başkanı Sabri Bayraktar, Trabzon Ziraat Odası Yönetim Kurulu Üyesi Şener Aşan ve Çay Üreticileri Sendikası başkanı Recep Memişoğlu'nun katılımıyla başladı.
Çayın bölge için çok önemli ve yaşamsal önemi olduğunu vurgulayan Tek Gıda İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Türkel, ''Konu her platforma konuşuluyor. Bölgede kamu adına fındıktan sonra ayakta kalan çayın da üzerinde çeşitli tartışmaların yaşandığı bir süreçten geçiyoruz. Sürecin sonuçları neticesinde yörede karşılaşılabilecek olumsuzlukları tartışarak şimdiden tedbir almak amacıyla toplantı yapılması ihtiyacı duyduk'' dedi.
Geçmişte sendika çalışanlarının sorunlarını ön planda tutarken zaman zaman yöre sorunlarını ikinci planda tuttuklarını anlatan Türkel, ''Ancak zaman içinde yaşanan süreçte gördük ki ikisi ayrılmaz et tırnak gibi. Üretici ile çay sektörünün her kademedeki kurumları, birbirini bütünler nitelikte. Kurumsal yapı çok önemli'' diye konuştu.
Türkel, Türkiye'de yaşanan gelişmelere bakıldığında tarım sanayisinde çok önemli gelişmeler olduğunu kaydederek, şunları söyledi:''Tütün ve şeker pancarının başına gelenlerin fındık ve çayın başına gelmesi kaçınılmaz hale geliyor. Çünkü Türkiye'nin iç politikası bağımsız olarak, Türkiye'nin içinde oluşturulmuyor. Dünya ve IMF politikaları, AB sürecinde iktidarlar dayatmalarla karşı karşıya kalıyor. Maalesef bu dayatmalara karşı tavır koyulamamakta. Bundan yola çıkarak ÇAYKUR, çay borsasının tartışıldığı bir gündemde Tek Gıda-İş Sendikası olarak kafa karışıklığından sıyrılmak için çayla ilgili sivil toplum örgütleri ile ortak fikir oluşturma ihtiyacı duyduk. Çünkü biz de Tek Gıda-İş Sendikası olarak çalışanlar adına sorumluluk üstlenerek kafa karışıklığından sıyrılmak istiyoruz. Yalnız bizim dediğimizden daha çok, ortak bir akılda buluşulmak gerekiyor" dedi.
Hopam.com'un notu: Okuduğunuz haber sitemize 09.12.2009 tarihinde Hayati Akbaş tarafından girilmiştir. Her ne kadar yayın ilkelerimiz doğrultusunda belli bir süzgeçten geçirmiş olsak da haberin yazım kurallarına ve etik teamüllere uygunluğu, içeriğinin doğruluğu ve tarafsızlığı Hopam.com tarafından garanti edilmemektedir. Bununla birlikte, haber metni veya ilgili diğer materyalleri kısmen ya da tamamen kopyalanması, yayımlanması, uyarlanması, çevirisinin yapılması, değiştirilmesi ve başka yayın organlarında paylaşılması söz konusu muhabirin iznine tabidir.
Önemli Notlar:
1. Hopam®.com sayfalarında yayınlanan yazılardaki fikirler, yorumlar ve görüşler, Hopa'da yaşayan insanları, Hopa'nın herhangi bir kamuya ait veya özel bölümünü ya da idari yapısını, herhangi bir etnik/politik gurubu, veya diğer ilgili hiçbir özel/tüzel kişiliğini hiçbir şekilde bağlamamaktadır.
2. Sitemiz rengini doğadan aldığından bünyesinde sürekli evrimsel bir değişim ve dönüşüm hali barındırır.
3. Sitede yayımlanan tüm içerik, kısmen ya da tamamen kopyalanarak başka bir yerde kaynak gösterilerek kullanılabilir. Bunun için gerekli ve yeterli koşul, söz konusu içeriği sitemize ekleyen kullanıcının bu doğrultuda izin vermiş olmasıdır.
4. Üyelerimizin, ekledikleri her türlü içerik hakkında sorumlu olduklarını varsaymaktayız. Takip et: @hopam
Tweetle