Artvin'in Hopa İlçesinde Yaşayan Kırgız Asıllı Babanın, Kırgızistan Uyruklu Eşinden Doğan Ve En Büyüğü 9 Yaşında Olan 3 Kız Çocuğu, Artvin Valiliğinin Girişimleri Sonucu Noter Tespiti Yaptırılarak Nüfusa Kaydettirildi.
Artvin'in Hopa ilçesinde yaşayan Kırgız asıllı babanın, Kırgızistan uyruklu eşinden doğan ve en büyüğü 9 yaşında olan 3 kız çocuğu, Artvin Valiliğin girişimiyle noter tespiti yapılarak nüfusa kaydettirildi.
Türkiye'ye gelerek 1976 yılında Türk vatandaşlığına geçen Kırgız asıllı Ali Osman Karaibrahimoğlu, yaptığı açıklamada, 1999 yılında, akrabası olan Munura ile Kemalpaşa beldesinde evlendiğini söyledi.
Belgelerinin eksik olması nedeniyle eşinin Türk vatandaşlığına geçemediğini, dolayısıyla evlilik cüzdanı da çıkartamadıklarını belirten Karaibrahimoğlu, şunları anlattı:
''Geçen sürede, şimdi 9 yaşında olan Gülsenem, 8 yaşında olan Kader ve 7 yaşında olan Songül adlı kızlarım dünyaya geldi. Evlilik cüzdanım olmadığı için çocuklarımı nüfusa kaydettiremedim. Eğitimlerine kayıt dışı olarak başladılar. Eşim de, ekim ayında vizesi dolduğu için sınır dışı edildi. Çok mağdur olduk. Durumumuzdan haberdar olan kaymakamlık ve Artvin Valisi Cengiz Aydoğdu, çocuklarıma kimlik kartı çıkartılması için talimat verdi. Nüfus Müdürlüğü yetkilileri gelerek, noter tespitiyle çocuklarımı kayıt altına aldılar ve onlara kimlik çıkarttılar. Çok mutluyum. Yetkililere teşekkür ediyorum. ''
ÇOCUKLAR SÜREKLİ ANNELERİNİ SORUYOR''
Çocuklarının nüfusa kaydedilmesinin mutluluğunu yaşayan Karaibrahimoğlu, vize ihlali nedeniyle 6 ay önce sınır dışı edilen eşinin de Türkiye gelebilmesi için yetkililerden yardım istiyor.
Çocuklarının annelerini çok özlediğini ifade eden Karaibrahimoğlu, şöyle konuştu:
''Yetkililer yardımcı olursa bu işin halledileceğine inanıyorum. Çocuklarım eşimi çok özlediler. Bakmakta güçlük çekiyorum. Hepsi kız çocuğu. Yaşlı bir annem var. Çocuklarıma o bakıyor. Çocuklar her gün okula giderken, 'annemiz ne zaman gelecek' diye soruyorlar. Eşimle sürekli telefonla görüşüyoruz. Çocuklarını çok özlediğini söylüyor. Geçenlerde çocuklarla telefonla konuştuktan sonra bayılmış, hastaneye kaldırmışlar. İnşallah kısa sürede de eşim Türkiye'ye gelir, bu hasret biter. ''
Karaibrahimoğlu, ülkesindeki yasalara göre, sınır dışı edilen eşinin 3 ile 7 yıl arasında Türkiye'ye giriş yapmasının yasak olduğunu belirterek, ''ben bu süre içinde çocuklara bakamam. İşim yok. Günlük işlerde çalışarak geçimimi zorlukla sağlıyorum. Bu sürenin kısaltılmasını istiyorum'' diye konuştu.
Nüfus cüzdanlarına kavuşmanın sevincini yaşayan Songül, Kader ve Gülsenem kardeşler de, annelerini çok özlediklerini ve rüyalarına girdiğini belirterek, bir an önce ona kavuşmak istediklerini söylediler.
Hopam.com'un notu: Okuduğunuz haber sitemize 15.04.2009 tarihinde Bayram Sarayoğlu tarafından girilmiştir. Her ne kadar yayın ilkelerimiz doğrultusunda belli bir süzgeçten geçirmiş olsak da haberin yazım kurallarına ve etik teamüllere uygunluğu, içeriğinin doğruluğu ve tarafsızlığı Hopam.com tarafından garanti edilmemektedir. Bununla birlikte, haber metni veya ilgili diğer materyalleri kısmen ya da tamamen kopyalanması, yayımlanması, uyarlanması, çevirisinin yapılması, değiştirilmesi ve başka yayın organlarında paylaşılması söz konusu muhabirin iznine tabidir.
Önemli Notlar:
1. Hopam®.com sayfalarında yayınlanan yazılardaki fikirler, yorumlar ve görüşler, Hopa'da yaşayan insanları, Hopa'nın herhangi bir kamuya ait veya özel bölümünü ya da idari yapısını, herhangi bir etnik/politik gurubu, veya diğer ilgili hiçbir özel/tüzel kişiliğini hiçbir şekilde bağlamamaktadır.
2. Sitemiz rengini doğadan aldığından bünyesinde sürekli evrimsel bir değişim ve dönüşüm hali barındırır.
3. Sitede yayımlanan tüm içerik, kısmen ya da tamamen kopyalanarak başka bir yerde kaynak gösterilerek kullanılabilir. Bunun için gerekli ve yeterli koşul, söz konusu içeriği sitemize ekleyen kullanıcının bu doğrultuda izin vermiş olmasıdır.
4. Üyelerimizin, ekledikleri her türlü içerik hakkında sorumlu olduklarını varsaymaktayız. Takip et: @hopam
Tweetle