TTNET, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Habitat Kalkınma ve Yönetişim Derneği’nin desteğini yanına alarak “İnternetle Hayat Kolay” sosyal sorumluluk projesini kalkınmada öncelikli 20 ile yayarak genişletiyor. Proje kapsamında, 3 yılda daha önce internetin sunduğu olanaklardan faydalanmamış 35 yaş üstü, çoğu kadın yaklaşık 30 bin kişiye internet öğretilmesi hedefleniyor. 123 gönüllü gencin görev aldığı projede katılımcılara internetin güvenli kullanımı, e-posta kullanımı, e-devlet uygulamaları, görüntülü haberleşme, online bankacılık ve sosyal medyanın bilinçli kullanımı gibi konularda eğitimler verilecek.
Türkiye’nin lider internet şirketi TTNET, “İnternetle Hayat Kolay” sosyal sorumluluk projesinin yeni dönemini, işbirliği yaptığı Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Habitat Kalkınma ve Yönetişim Derneği ile birlikte tanıttı.
TTNET’in bilgiye erişimde herkesin eşit imkâna sahip olmasına katkıda bulunma vizyonuyla başlattığı proje, yeni döneminde UNDP ve Habitat Kalkınma ve Yönetişim Derneği işbirliğiyle kalkınmada öncelikli 20 ilde hayata geçiyor.
Katılımcılara internetin güvenli kullanımı, e-posta kullanımı, e-devlet uygulamaları tanıtımı, görüntülü haberleşme, online bankacılık ve sosyal medyanın bilinçli kullanımı gibi konularda 2 günlük eğitimlerin verildiği projede 123 gönüllü genç görev alıyor.
Amasya, Artvin, Bartın, Batman, Bayburt, Bingöl, Çanakkale, Çorum, Erzincan, Erzurum, Hakkâri, Kahramanmaraş, Karaman, Manisa, Mardin, Mersin, Ordu, Şanlıurfa, Şırnak ve Yozgat illerinde hayata geçecek projenin tanıtım toplantısında konuşma yapan TTNET Genel Müdürü Abdullah Orkun Kaya, “Türkiye’nin lider internet şirketi olarak hayata geçirdiğimiz İnternetle Hayat Kolay projesi ile bilgiye erişimin önündeki engelleri ortadan kaldırmayı ve ülke kalkınmasına destek olmayı hedefliyoruz. Proje ortaklarımızla birlikte 3 yılda yaklaşık 30 bin kişiye “İnternetle Hayat Kolay” dedirtmeyi istiyoruz. Ülkemizin kalkınmasına destek olmak amacıyla dijital ekosistemimizi genişletmek ve geliştirmek için yaptığımız çalışmaları artırarak sürdürmek arzusundayız” dedi.
Birleşmiş Milletler Türkiye Mukim Koordinatörü Kamal Malhotra ise toplantıda yaptığı konuşmada “Birleşmiş Milletler bu yüzyılın başında “Kalkınma İçin Bilgi ve İletişim Teknolojileri”ni küresel bir öncelik olarak belirlemiştir. Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Habitat Kalkınma ve Yönetişim Derneği ve TTNET işbirliğiyle Türkiye’nin her yerinde herkes için BT olanakları yaratarak sayısal uçurumu kapatmayı ve nüfusun en çok mahrum bırakılmış ve kenara itilmiş kesimlerini küresel bilgi toplumunun nimetlerinden faydalandırmayı amaçlamaktadır. Hedefimiz BT’nin imkânlarından yararlanarak herkes için daha güçlü, daha adil ve daha müreffeh bir geleceğe sıçrama yapmaktır” dedi.
Habitat Kalkınma ve Yönetişim Derneği Onursal Başkanı Sezai Hazır da bir konuşma yaptı. Hazır, "Bilişim teknolojilerinin etkin kullanımı bilgiye erişim, etkileşim ve katılım açısından sosyal kalkınmada bizim önceliklendirdiğimiz bir alan. Uzun zamandır uluslararası çok paydaşlı ortaklıklarla bu alanda yürüttüğümüz programımızın en yeni projesi TTNET ve UNDP ile uygulamaya başladığımız İnternetle Hayat Kolay. Bu proje için eğittiğimiz genç gönüllülerimizin vereceği eğitimlerle sürdürülebilir sosyal kalkınmaya katkı sağlamaya devam ediyoruz” dedi.
Hopam.com'un notu: Okuduğunuz haber sitemize 05.09.2014 tarihinde Hayati Akbaş tarafından girilmiştir. Her ne kadar yayın ilkelerimiz doğrultusunda belli bir süzgeçten geçirmiş olsak da haberin yazım kurallarına ve etik teamüllere uygunluğu, içeriğinin doğruluğu ve tarafsızlığı Hopam.com tarafından garanti edilmemektedir. Bununla birlikte, haber metni veya ilgili diğer materyalleri kısmen ya da tamamen kopyalanması, yayımlanması, uyarlanması, çevirisinin yapılması, değiştirilmesi ve başka yayın organlarında paylaşılması söz konusu muhabirin iznine tabidir.
Önemli Notlar:
1. Hopam®.com sayfalarında yayınlanan yazılardaki fikirler, yorumlar ve görüşler, Hopa'da yaşayan insanları, Hopa'nın herhangi bir kamuya ait veya özel bölümünü ya da idari yapısını, herhangi bir etnik/politik gurubu, veya diğer ilgili hiçbir özel/tüzel kişiliğini hiçbir şekilde bağlamamaktadır.
2. Sitemiz rengini doğadan aldığından bünyesinde sürekli evrimsel bir değişim ve dönüşüm hali barındırır.
3. Sitede yayımlanan tüm içerik, kısmen ya da tamamen kopyalanarak başka bir yerde kaynak gösterilerek kullanılabilir. Bunun için gerekli ve yeterli koşul, söz konusu içeriği sitemize ekleyen kullanıcının bu doğrultuda izin vermiş olmasıdır.
4. Üyelerimizin, ekledikleri her türlü içerik hakkında sorumlu olduklarını varsaymaktayız. Takip et: @hopam
Tweetle