21. Yüzyılın Türkiye’sinde mahallenin yolu olmadığı için cenaze yaklaşık 1. 5 kilometre yolu omuzlarda taşındı.
Artvin Merkez Alabalık Köyü Cevizli Mahallesinin yolu olmadığı için bayramın 3. Günü hayatını kaybeden Hasan Demirci mahalle sakinleri tarafından yaklaşık 1, 5 kilometre yolu omuzlarda taşınarak cenaze aracına kondu.
Artvin Merkez Alabalık Köyü Cevizli Mahallesinde ikamet eden Hasan Demirci (81) Ramazan Bayramının 3 günü hayatını kaybetti.
Demirci, sabah saatlerinde tarlasında ki ekinleri sulamak için hazırlanırken fenalaştı. O anda yanında bulunan eşi Mihriban Demirci kolonya, su ve ilaçlarla müdahale etmesine rağmen Hasan Demirci hayatını kaybetti.
Artvin’in eski pehlivanlarından olan Hasan Dede senelerdir mahalleye yol gelmesi için çaba harcadı. Geçen yılın Nisan ayında yol için Artvin İl Özel İdaresine gelen yaklaşık 40 kişilik gurubun en önündeydi.
Köylüler Hasan Dede’yi kendilerinin yaptığı tabut ve salacak ile yaklaşık 1. 5 kilometrelik sarp kayalıklar ve dar yollardan geçirerek cenaze arabasına getirebildi.
Mahalle Sakinleri İsyanda
Mahalle sakinleri; Biz bu yolun mutlaka yapılmasını istiyoruz. Üç yıl önce kurduğumuz 500 metrelik hava hattıyla yüklerimizi taşıyoruz. Yetmiyor 200 metre daha yukarıya doğru hava hattı ile çıkardığımız yüklerimizi evlerimize ulaştırıyoruz. Biz mahalleye çıkan tüm yolu yaya olarak çıkmaya devam ediyoruz.
Hasan Demircinin oğlu İmdat Demirci ise duruma isyan ederek “Babam mahallenin en eskilerinden biri bu yolun yapılması için elinden gelen çabayı gösterdi. Ancak ne yolu yapıldı nede yolu görmek nasip oldu. Babam köye bir gün önce 2 saat yürüyerek geldi. Yolumuz olsaydı belki babamı hastaneye yetiştirebilirdik. Bu zamanda bu ilkellikle yaşamak istemiyoruz. Köyde herkesin bırakın mahallesine evinin kapısına kadar yol var. Ama bizim mahallemizin yolu yok. Yapımına başlanan yollar hep yarım kaldı, Sayın Valimizden ve Genel sekreterimizden rica ediyoruz. Bu mahallenin yolu ile ilgilensinler” dedi.
Cevizli mahallesinde yaşayan İhsan Bakır ise; Bizim yıllarımız köylerde geçti. Bu yerlerde büyüdük. Buralardan vazgeçemiyoruz. Ben 65 yaşındayım her hafta Cuma namazımı kılmak için bu patika yolunu kullanıyorum. Eşim rahatsız benimde belli başlı rahatsızlıklarım var Allah göstermesin burada bize bir şey olsa hastalansak kimsenin ruhu duymaz. İste komşumuz Hasan Dede bir gün önce bu yolu 2 saate çıktı evine ulaşmak için. Ancak bugün kaybettik. Diğer mahallelerden gelen köylüler kendi çabaları ile cenazeyi köy yoluna indirdi” dedi.
Hopam.com'un notu: Okuduğunuz haber sitemize 15.08.2013 tarihinde Tolga Gül tarafından girilmiştir. Her ne kadar yayın ilkelerimiz doğrultusunda belli bir süzgeçten geçirmiş olsak da haberin yazım kurallarına ve etik teamüllere uygunluğu, içeriğinin doğruluğu ve tarafsızlığı Hopam.com tarafından garanti edilmemektedir. Bununla birlikte, haber metni veya ilgili diğer materyalleri kısmen ya da tamamen kopyalanması, yayımlanması, uyarlanması, çevirisinin yapılması, değiştirilmesi ve başka yayın organlarında paylaşılması söz konusu muhabirin iznine tabidir.
Önemli Notlar:
1. Hopam®.com sayfalarında yayınlanan yazılardaki fikirler, yorumlar ve görüşler, Hopa'da yaşayan insanları, Hopa'nın herhangi bir kamuya ait veya özel bölümünü ya da idari yapısını, herhangi bir etnik/politik gurubu, veya diğer ilgili hiçbir özel/tüzel kişiliğini hiçbir şekilde bağlamamaktadır.
2. Sitemiz rengini doğadan aldığından bünyesinde sürekli evrimsel bir değişim ve dönüşüm hali barındırır.
3. Sitede yayımlanan tüm içerik, kısmen ya da tamamen kopyalanarak başka bir yerde kaynak gösterilerek kullanılabilir. Bunun için gerekli ve yeterli koşul, söz konusu içeriği sitemize ekleyen kullanıcının bu doğrultuda izin vermiş olmasıdır.
4. Üyelerimizin, ekledikleri her türlü içerik hakkında sorumlu olduklarını varsaymaktayız. Takip et: @hopam
Tweetle