Orman içi su kaynaklarındaki tahrip olan doğal alabalık popülasyonlarının optimum dizeye ulaştırılması, sportif balık avcılığının geliştirilmesi ve orman köylüsünün sosyo - ekonomik yönden kalkındırılması amacıyla, orman ve su işleri bakanlığı doğa koruma ve millî parklar genel müdürlüğü tarafından ''doğal alabalık üretilmesi ve orman içi suların balıklandırılması projesi' kapsamında Arhavi Çifteköprü ve Kamilet vadisinde yavru alabalıkların doğaya bırakıldı.
Proje kapsamında daha önce Kamilet vadisinden alınan anaç balıkların yavru üretimi yapıldıktan sonra, elde edilen yavrular yine aynı vadi üzerindeki durgun sulara bırakıldı. Arhavi Kaymakamı Bülent Bayraktar, Belediye Başkanı Coşkun Hekimoğlu, Başkan Yardımcısı Namık Köseoğlu, Artvin Şube Müdürü Faruk Bucak, Turizm Derneği Başkanı Refik Lakerta ve köy halkı, yavru balıkların doğaya salınmaları sırasında bölgede hazır bulundular.
Proje kapsamında 2006 yılında başta Karadeniz bölgesi olmak üzere Trabzon, Gümüşhane, Ardahan, Artvin, Tunceli, Giresun, Bolu, Sinop, Rize illerinde bulunan dere ve göllerden anaç balıklar yakalanarak orman ve su işleri bakanlığı 12. Bölge Müdürlüğüne bağlı Altındere Alabalık Üretme ve Yetiştirme İstasyonuna getirilerek üretime başlanmıştır. 2013 yılı içerisinde istasyonda üretimi yapılan 3. 072. 000 adet yavru alabalığın salımı gerçekleştirilmektedir.
Yetkililer Artvin'e bırakılan yavru balık sayısının 669. 000 adet olduğunu belirttiler.
Hopam.com'un notu: Okuduğunuz haber sitemize 01.08.2013 tarihinde Necmettin Numanoğlu tarafından girilmiştir. Her ne kadar yayın ilkelerimiz doğrultusunda belli bir süzgeçten geçirmiş olsak da haberin yazım kurallarına ve etik teamüllere uygunluğu, içeriğinin doğruluğu ve tarafsızlığı Hopam.com tarafından garanti edilmemektedir. Bununla birlikte, haber metni veya ilgili diğer materyalleri kısmen ya da tamamen kopyalanması, yayımlanması, uyarlanması, çevirisinin yapılması, değiştirilmesi ve başka yayın organlarında paylaşılması söz konusu muhabirin iznine tabidir.
Önemli Notlar:
1. Hopam®.com sayfalarında yayınlanan yazılardaki fikirler, yorumlar ve görüşler, Hopa'da yaşayan insanları, Hopa'nın herhangi bir kamuya ait veya özel bölümünü ya da idari yapısını, herhangi bir etnik/politik gurubu, veya diğer ilgili hiçbir özel/tüzel kişiliğini hiçbir şekilde bağlamamaktadır.
2. Sitemiz rengini doğadan aldığından bünyesinde sürekli evrimsel bir değişim ve dönüşüm hali barındırır.
3. Sitede yayımlanan tüm içerik, kısmen ya da tamamen kopyalanarak başka bir yerde kaynak gösterilerek kullanılabilir. Bunun için gerekli ve yeterli koşul, söz konusu içeriği sitemize ekleyen kullanıcının bu doğrultuda izin vermiş olmasıdır.
4. Üyelerimizin, ekledikleri her türlü içerik hakkında sorumlu olduklarını varsaymaktayız. Takip et: @hopam
Tweetle