Arhavi Belediye Başkanı Musa Ulutaş Konuştu

23/09/2007 18:51

"Arhavi En Çağdaş En Yenilikçi Ama En Hor Görülen İlçedir"


Haber: Necmettin Numanoğlu







Sahil yoluna direnişi ile efsaneleşen Musa Ulutaş içini döktü

. . Derler ki Karadeniz'in Paris'i. Derlek ki, Moda Paris de doğar Arhavi'de ayında yaşanır. Derler ki, Arhavi Karadeniz' in Bodrum'u. Rahat, huzurlu, kendi içinde kaynaymış. Kültürlü. En çağdaş. İlkeleri ile muhafazakâr bir ilçe. Bu muhafazakârlığa, İlçenin Belediye Başkanı Musa Ulutaş hoş bir tanım bulmuş "Çağdaş muhafazakârlık. ". O da ne demeyin. Sarp kapısının açılmasından sonra hemen yanı başındaki Hopa, biraz uzağındaki Fındıklı ve Ardeşen alabildiğine kapının olumsuzluklarından etkilenmiş. Ama Arhavi ortada hiç etkilenmemiş. Nedeni ne? Ulutaş'a göre nedeni çok gerilere kadar dayanıyor. Osmanlı döneminde Arhavi'deki iki medresenin saldığı kültür ve eğitim kökü bugünlere gelerek Arhavi'yi farklı kılmış.

Biraz da bu şirin ilçenin Belediye Başkanından bahsedelim

Başkan genç bir delikanlı gibi. Ve üstelik de bekar. Bekâr oluşu birçok genç kızın gönlünü feth etmesine neden. Ama o hala gönlünün sultanını bulamamış. Sohbetlerde, "Ne zaman evleneceksin?" sorusu duymak istemediği en ızdıraplı söz. Ama şu sıralar sanki birine gönlünü kaptırmış gibi. Satır arasında şakavari de olsa bize bu istihbaratı verdi. Arhavililere duyurulur?

CHP'DE DENİZ BAYKAL'IN DİRENCİ İLE OLMUYOR

Musa Ulutaş CHP'li bir Belediye Başkanı. Şu sıralar eğer karşınızda bir CHP'li yetkili bulsanız ne dersiniz. Elbette parti içi sorunlar. Bizde söyleşimize böyle başladık. "Ne olacak CHP'nin hali. ?"

Musa Ulutaş bu konuda açık ve net fikirlerini söyledi. Lafı eveleyip gevelemedi. Politik de cevap vermedi. "Ben yaşamın her alanındayım. Halkın içindeyim. Bu toplumda bir Deniz Baykal fobisi var. Bunu görüyorum. Bunu Deniz Bey de görüyor. Bence CHP'de geçiş dönemini sağlayacak yeni bir lidere ihtiyaç var. Bu Mustafa Sarıgül olar ya da bir başkası. Ama bir değişim şart.

İSTENİRSEM YENİDEN ELBETTE ADAY OLURUM

Arhavi, siyasi yelpazenin sağında ama ortasında yer alan partilere mensup belediye başkanlarını iş başına getiren bir seçmen kitlesine sahip. Musa Ulutaş özellikle Ak Parti'nin ilk girdiği yerel seçimlerdeki rüzgârını Arhavi'de tersine estiren biri. CHP'den seçimleri kazanma başarısını göstermiş bir Belediye Başkanı. Deniz Baykal ile ilgili tahlilinin gelecek seçimlerde yeniden aday olması ile ilgili adaylığını riske sokmuş olabileceğini hatırlatarak sordum? "Yeniden adaymısınız. ?" Güldü. Mimikleri ile bana rakip yok der gibiydi. Sonra tam bize göre tam bir politik cevap verdi. Eğer partim isterse, yeniden elbette adayım. ? Peki kazanır mı?. Hareketleri ile cevap verdi. İki kolunu havaya kaldırdı. Gömleklerinin kollarını sıvadı. Yani herlande der gibiydi. .

DEVLETİ VE ARHAVİ'Yİ KORUMAK İSTEDİM AMA

Musa Ulutaş'ı Arhavi hassasiyetinden çıkartıp Türkiye'nin gündemine oturtan asıl olay sahil yoluna karşı verdiği mücadeleydi. Hukuk mücadelesini hep kazandı. Ama o hukuk mücadelesinde hukukun sağından solundan kararı delinerek yine yol o güzelim körfezden geçti. Bunu Ulutaş "Tek sebep bizim hukuk mücadelemize her türlü dokunulmazlığın karşımıza dikilmesinden kaynaklandı. Memurundan milletvekiline herkes dokunulmazlığın arkasına sığındılar ve mahkeme kararına rağmen yolu bağrımızdan geçirdiler" Ulutaş, şu hali ile sahil geçiş yoluna alternatif bir proje sunmuş, bu proje maliyet açısından da şu anki yoldan daha ucuzmuş. Ama yine sahil güzergâhı tercih edilmiş. "Ben buna bir anlam veremedim. Devleti ve Arhavi'yi korumak istedik ama olmadı" diyor. .

Her şeye rağmen en iyisini yaptık

Musa Ulutaş, Arhavi ile ilgili Donkişotluğuna devam edeceğini belirtirken her şeye rağmen hukukun sağından solundan delinerek ilçenin en güzel yerinden geçen sahil yolunun yeni dolgu alanları ile elde edilen sahanın Arhavi için bir kazanç olduğunu belirten Ulutaş, "Burası en çağdaş, en huzurlu en yenilikçi ama aynı zamanda en hor görülen kasabavari bir ilçe olmasına rağmen kazandığımız bu yeni dolgu alanlarından halkın kullanımına gerekli en iyi şekilde projeler ürettik. Bunları gerçekleştireceğiz". dedi.

GERÇEKLERİ GÖRÜNCE HAYALLERİMİ DE UNUTTUM

Musa Ulutaş, her Belediye Başkanı gibi hayalleri olan bir politikacıydı. O hayalleri ile koltuğa oturduğunda gördüğü acı gerçekler hayallerini de unutturdu. İlçenin alt yapı projesi olmayan, enerji nakil hatlarının yere indirilmesi ile ilgili çalışması bulunmayan, çöpünün denize döküldüğü, kanalizasyonunun arıtılmadan denize aktığı bir ilçede. "Ben neyi hayal edeyim" diyerek haklı bir serzenişte bulunuyor. .

Bir Mazhar Yıldırımhan'a bir de iş adamlarına teşekkür

Musa Ulutaş, Belediye Başkanlığı döneminde özellikle tanıdık bir isim Vakıflar Bölge Müdürü Mazhar Yıldırımhan'a çok özel teşekkürü var. İlçenin tam göbeğindeki tarihi caminin restorasyonu için Yıldırımhan'ın kapısını çaldığında çok yakın ilgi görmüş. Ulutaş. "Bana proje getir dedi Getirdim ve hiç zorluk çıkarmadan işe giriştik. Müthiş desteğini gördük. Ona özellikle teşekkür ediyorum" derken Arhavi'nin ünlü iş adamları Çarmıklılar ve Günal ailelerine de ilgileri için teşekkürü unutmuyor.

ELİMDEKİ BU PROJEYİ TARİHİN DİKKATİNE SUNUYORUM

Musa Ulutaş, makam odasında raflarından uzunca bir proje çıkartıp masasına uzattı. "Bu projeyi tarihin dikkatine sunuyorum" dedi. Proje harika. İlçenin körfezindeki alana mükemmel bir proje yapmış başkan. Her anlamda bir çağdaş kıyı projesi. Yolu da ilçenin güneyinden geçirmiş. Bu projeyi görenler dili uçukluyor. Arhaviliden Ulutaş'ın bir ricası var. "Tarih bizi değil bu proje geçmez diyenleri yargılarken çocuklarımıza bu insanları unutturmayalım".

Röportaj; Ali Savaş-Necmettin Numanoğlu

HOPAM. COM'UN NOTU:
Röportaj ve Fotoğraflar İzinsiz Kullanılamaz!


comments powered by Disqus

Hopam.com'un notu: Okuduğunuz haber sitemize 23.09.2007 tarihinde Necmettin Numanoğlu tarafından girilmiştir. Her ne kadar yayın ilkelerimiz doğrultusunda belli bir süzgeçten geçirmiş olsak da haberin yazım kurallarına ve etik teamüllere uygunluğu, içeriğinin doğruluğu ve tarafsızlığı Hopam.com tarafından garanti edilmemektedir. Bununla birlikte, haber metni veya ilgili diğer materyalleri kısmen ya da tamamen kopyalanması, yayımlanması, uyarlanması, çevirisinin yapılması, değiştirilmesi ve başka yayın organlarında paylaşılması söz konusu muhabirin iznine tabidir.