Artvin Orman Bölge Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun, Artvin Çoruh Üniversitesi Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Fehmi Türker, Orman Bölge Müdür Yardımcısı Mehti Özyer, İşletme ve Pazarlama Şube Müdürü Kemal Dikilitaş ile şube müdürlüğünün personelini katıldı.
Coşkun, toplantıda yaptığı konuşmada, üç önemli vazifeleri olduğunu, bunların ormanları korumak, geliştirmek ve işletmek olduğunu belirtti. Ormanları, bilimin ve fennin icaplarına göre işletmek, ormanlardan bakım, gençleştirme ve iyileştirme çalışmaları sırasında çıkan ürünleri en iyi şekilde değerlendirmek ve pazarlamak için çalıştıklarını ifade eden Coşkun, "Ormanlarımızda üretilen emvalleri pazarlarken teknolojinin nimetlerinden de faydalanıyoruz. Biz ihaleye çıkardığımız emvallerin fotoğraflarını ihale öncesinde internet sitelerimizde yayınlıyoruz. Bu şekilde ihale gününden önce müşterilerimize emvallerimizi görme imkânı sağlıyoruz. İhale sırasında da istiflerimizin fotoğraflarını ihale salonunda gösterime sunuyoruz. Ayrıca müşterilerimize ihale günlerimizi posta ile tebligattan başka cep telefonlarına mesajla da bildiriyoruz. Müşteri taleplerine göre emval üretebilmek için müşterilerle anket yapıp zaman zaman onları ziyaret ediyoruz" dedi.
Ormanlara bakım yaptıklarını anlatan Coşkun, şöyle devam etti: "Nasıl ki bir çiftçi bahçesine bakım yapar, örneğin fındık ocaklarındaki sıkışıklıkları seyreltir, yaşlıları ayıklar, biz de bize emanet edilen ormanlarımızda genç olanlara bakım yapıyoruz. Bakım sırasında sıkışmış ve hastalıklı ağaçları ormandan çıkartarak ormanı ferahlandırıp daha iyi gelişmesini sağlıyoruz. Yaşlı ormanlarımızı ise ya kendi tohumundan faydalanarak ya da fidanlıklarda yetiştirdiğimiz fidanları dikerek gençleştiriyoruz. Bu çalışmalar sırasında çıkan ürünlerimizi de piyasada pazarlıyor ve halkımızın hizmetine sunuyoruz. Artvin'in arazi yapısının dik ve meyilli olması sebebiyle biz ormanlarımızın bakımını ve işletilmesini itina ile yapıyoruz. Artvin ormanları yılda yaklaşık 1 milyon metreküpün üzerinde hacimsel olarak büyüdüğü ve arttığı halde biz bu artının sadece 200 bin metreküp kadarını, yani beşte birini bakım ve gençleştirme gayesi ile ormandan çıkarıyoruz. Ayrıca Artvin'in coğrafyası gereği ormanlarımızın sadece yüzde 32'si üretim ormanı olarak planlanmış olup, geriye kalan yüzde 68'lik kısmını doğayı korumaya, erozyonu önlemeye, sağlıklı içme suyu temin etmeye ve eko turizm faaliyetlerine tahsis etmiş bulunuyoruz. "
İşletme ve Pazarlama Şube Müdürü Kemal Dikilitaş ise Şube Müdürlüğünün çalışmaları hakkında sunum yaptı.
Hopam.com'un notu: Okuduğunuz haber sitemize 04.03.2011 tarihinde Hayati Akbaş tarafından girilmiştir. Her ne kadar yayın ilkelerimiz doğrultusunda belli bir süzgeçten geçirmiş olsak da haberin yazım kurallarına ve etik teamüllere uygunluğu, içeriğinin doğruluğu ve tarafsızlığı Hopam.com tarafından garanti edilmemektedir. Bununla birlikte, haber metni veya ilgili diğer materyalleri kısmen ya da tamamen kopyalanması, yayımlanması, uyarlanması, çevirisinin yapılması, değiştirilmesi ve başka yayın organlarında paylaşılması söz konusu muhabirin iznine tabidir.
Önemli Notlar:
1. Hopam®.com sayfalarında yayınlanan yazılardaki fikirler, yorumlar ve görüşler, Hopa'da yaşayan insanları, Hopa'nın herhangi bir kamuya ait veya özel bölümünü ya da idari yapısını, herhangi bir etnik/politik gurubu, veya diğer ilgili hiçbir özel/tüzel kişiliğini hiçbir şekilde bağlamamaktadır.
2. Sitemiz rengini doğadan aldığından bünyesinde sürekli evrimsel bir değişim ve dönüşüm hali barındırır.
3. Sitede yayımlanan tüm içerik, kısmen ya da tamamen kopyalanarak başka bir yerde kaynak gösterilerek kullanılabilir. Bunun için gerekli ve yeterli koşul, söz konusu içeriği sitemize ekleyen kullanıcının bu doğrultuda izin vermiş olmasıdır.
4. Üyelerimizin, ekledikleri her türlü içerik hakkında sorumlu olduklarını varsaymaktayız. Takip et: @hopam
Tweetle