Artvin Orman Bölge Müdürlüğü tarafından her ayın ilk Perşembe günü düzenlenen Fikir Bahçesi Toplantısında bu ay "Hopa Cankurtaran Mevkiindeki Sık ve Seyrek Yetiştirilen ve İlk Aralama Çağına Gelen Doğu Kayını Meşçerelerinin Biyokütle Özelliklerinin Belirlenmesi" konusunda bilgi verildi.
Artvin Orman Bölge Müdürlüğü Konferans Salonunda yapılan toplantıya, Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun, Orman Fakültesi Dekan Yardımcısı Yard. Doç. Dr. Ayşe Yavuz Özalp, Şube Müdürleri, Mühendisler ve personel katıldı.
Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun yaptığı konuşmasında "Gelenek haline gelen perşembe toplantısında (Fikir Bahçesinde) bu ay yine Yüksek Lisans yapan Orman Yüksek Mühendisi Volkan Yağcı'dan tez konusu hakkında bilgi alacağız. İnsanlar sadece bedenden ibaret değildir. İnsanda akıl ve ruh vardır. Nasıl ki bedenimizin sağlıklı olması için iyi beslenmemiz gerekir. Bir defa yemek yeriz zaman geçer acıkırız. Yeniden yemek yemeye ihtiyaç duyarız, acıkınca yemek yemekten usanmak değil zevk duyarız, lezzet alırız. Aynen öylede aklımızın gıdası da bilgidir. Biz aklımızı sürekli bilgi ile beslemeliyiz. Midemiz acıkınca yemekle doyurduğumuz gibi, sağlıklı bir akıla da sahip olmak için aklımızı da bilgi ile doyurmalıyız. Bu sebeple Perşembe toplantılarını aklımızın doyurulması olarak görüyorum.
Bilim adamlarına göre; insan her yıl bildiklerinin % 5'ini unutuyor. Eğer bir mühendiste mesleği ile ilgili bir çalışma yapmaz ise 20 yılda mesleğini tamamen unutabilir. Bu yönüyle de baktığımızda daima bilgilerimizi taze tutmalıyız. Unutmanın önüne geçmek için sürekli yeni ve doğru bilgileri öğrenerek bilgimizi artırmalıyız.
Değerli arkadaşlar; Orman Mühendisi kimdir? Ne iş yapar? Bu soruyu kendimiz e sormalıyız. Bir yönüyle orman mühendisi, ormanın doktorudur. Ormana müdahale eder, ormanların daha iyi olması için ormanlarda bakım, gençleştirme ve iyileştirme çalışmaları yapar. Bu çalışmalar için de ağaç kesilmesine veya fidan dikilmesine karar verir. Bizim yaptığımız her iş doğrudan ormana, tabiata müdahaledir. Ormanlarımızda canlı birer organizmadır. Orada bir denge, bir düzen ve intizam vardır. Bu dengeyi gözeterek müdahalemizi yapmalıyız. Çünkü orman tüm canlılara hizmet etmekte, havayı temizlemekte ve yaban hayvanlarına yaşam alanı olmaktadır. Bu kadar önemli bir mesleği icra eden biz orman mühendisleri, mesleğimizi iyi bilmeliyiz ve doğru yapmalıyız. Bu da ancak bilimsel çalışmalar yaparak olur. İşte Volkan YAĞCI kardeşimiz de Artvin İlimizin asli ağaç türü olan Kayında yaptığı bilimsel bir çalışmayı bugün burada bize anlatacak. Akşam çalışmasının özünü inceledim. Bu yörede insanlarımız bize derler ki; eskiden öyle ormanlar vardı ki içinde gezemezdin, gökyüzü görünmezdi. Çok sıkışık idi, şimdi ise ormanlarımız çok seyrekleşti, ormanlarımız azaldı.
Oysaki bu araştırma ile sıkışık ormanda da seyrek ormanda da birim alandaki ağaç servetinin aynı olduğu ortaya çıkmıştır. Böyle bir çalışma yaptığı için Volkan beyi kutluyor ve toplantının faydalı olmasını dileyerek, size de sevgi ve saygılarımı sunuyorum" diyerek sözlerini tamamladı.
Toplantıda Artvin Orman Bölge Müdürlüğü, Borçka Orman İşletme Müdürlüğü, Göktaş İşletme Şefi Orman Yüksek Mühendisi Volkan Yağcı "Hopa Cankurtaran Mevkiindeki Sık ve Seyrek Yetiştirilen ve İlk Aralama Çağına Gelen Doğu Kayını Meşçerelerinin Biyokütle Özelliklerinin Belirlenmesi " konusundaki yüksek lisans tezi hakkında sunum yaptı.
Sunumda, çalışmanın amacı, araştırma alanı hakkında genel bilgiler, kullanılan materyal ve yöntem, bulgular, sonuçlar ve öneriler hakkında bilgi verildi.
Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun, Orman Yüksek Mühendisi Volkan Yağcı'ya toplantı sonunda teşekkür ederek, yaptığı çalışmalar ve sunumundan dolayı kendisine Teşekkür Belgesi verdi.
Hopam.com'un notu: Okuduğunuz haber sitemize 02.01.2011 tarihinde Hayati Akbaş tarafından girilmiştir. Her ne kadar yayın ilkelerimiz doğrultusunda belli bir süzgeçten geçirmiş olsak da haberin yazım kurallarına ve etik teamüllere uygunluğu, içeriğinin doğruluğu ve tarafsızlığı Hopam.com tarafından garanti edilmemektedir. Bununla birlikte, haber metni veya ilgili diğer materyalleri kısmen ya da tamamen kopyalanması, yayımlanması, uyarlanması, çevirisinin yapılması, değiştirilmesi ve başka yayın organlarında paylaşılması söz konusu muhabirin iznine tabidir.
Önemli Notlar:
1. Hopam®.com sayfalarında yayınlanan yazılardaki fikirler, yorumlar ve görüşler, Hopa'da yaşayan insanları, Hopa'nın herhangi bir kamuya ait veya özel bölümünü ya da idari yapısını, herhangi bir etnik/politik gurubu, veya diğer ilgili hiçbir özel/tüzel kişiliğini hiçbir şekilde bağlamamaktadır.
2. Sitemiz rengini doğadan aldığından bünyesinde sürekli evrimsel bir değişim ve dönüşüm hali barındırır.
3. Sitede yayımlanan tüm içerik, kısmen ya da tamamen kopyalanarak başka bir yerde kaynak gösterilerek kullanılabilir. Bunun için gerekli ve yeterli koşul, söz konusu içeriği sitemize ekleyen kullanıcının bu doğrultuda izin vermiş olmasıdır.
4. Üyelerimizin, ekledikleri her türlü içerik hakkında sorumlu olduklarını varsaymaktayız. Takip et: @hopam
Tweetle