Hopa da Kültürel faaliyetler denildiği zaman kimsenin sesinin çıkmadığı bir ortamda bir köy İlköğretim Okulu olan Sugören İlköğretim Okulunda herkesin örnek alacakları bir çalışma, hem düşündürdü, hem de sevindirdi. "Kültürel ve sanatsal anlamda biz ne yapıyoruz acaba?" diye herkesin kendini sorgulaması gerektiğini düşündüren çalışmada ortaya çıkan "Cemre" adı verilen derginin 2'nci sayısı da yine dopdolu. Yöneticiler, Öğretmenler ve Öğrencilerin el ele vererek çıkarttığı çalışmanın mimarı okul müdür yardımcısı Soner Durmuş. Soner Hoca bir tarafta eğitim-öğretim faaliyetlerini aksatmadan bu çalışmaya el atmış, diğer taraftan derginin basımı için gereken maddi kaynağı da eşleri ve dostları sayesinde temin ederek, ele alındığında her açıdan beğenilen ve içerik olarak da dolu dolu bir derginin çıkartılmasına önayak olmuş.
" Cemre"'nin ikinci sayısında okul müdürü Mustafa Al, Müdür yardımcısı Soner Durmuşta birer köşe yazısı yazmışlar. Cumhuriyeti yaşamak, Türkçe öğretmeni Mustafa Dilsizin yaşamak isimli yazısı, Cahit Sıtkı Tarancı'yı tanımak, Öğrencilerden şiirler ve kompozisyon yazıları, Sınıf öğretmeni Cemil Yılmaz'ın Çocukların gerçek dünyaya hazırlanması ismini verdiği yazısı, Matematik öğretmeni Zeki Ham'ın Matematik korkusu ismini verdiği yazı, ve ilerleyen sayfalarda yine sınıf ve branş öğretmenlerinin köşe yazıları göze çarpıyor.
" Cemre'nin çıkartılmasında her açıdan öncü olan Müdür Yardımcısı Soner Durmuş "Öğrencilerimizin düşüncelerini dinleyelim, fikirlerini soralım. Onları birey olarak görebilelim. Münakaşa yöntemi yerine, müzakere yöntemini kullanalım. Sesimizi değil, sözümüzü yükseltelim. Toplum olarak tartışmaya değil, konuşmaya ihtiyacımız var. Hiçbirimiz hepimiz kadar akıllı değiliz şiarını yükseltelim. Katılımcılık, güdüleme, saygınlık, ait olmak kendi yaşantımıza karar verebilmek, öğrencilerin çalışması ve başarılı olması için bir kışkırtma sağlar. Sorumluluğumuz çok büyük, bu büyük görevin bilincinde olmalıyız. Bu da ancak yansız ve kıyasıya bir özeleştiriyle mümkündür. " diye bitirdiği köşe yazısında vermeye çalıştığı, "çocuk sevgisini içinizde yaşayın ve o sevdiğiniz çocukları yarına bilgi donanımıyla doldurarak hazırlayın ama önce kendimizin de örnek alınabilecek hale gelmemiz için kendimize de çeki-düzen verelim diyerek öğretmen arkadaşlarına da önemli bir mesaj veriyordu.
Hopa Cemre"yi sevdi. "Cemre" şimdi her evde okunan bir dergi haline geldi. Büyüklerin başaramadığını başaran küçüklere ve öğretmenlerine de yolda-sokakta, caddede rastlayan Hopalılar "Teşekkür" ediyorlar.
Hopam.com'un notu: Okuduğunuz haber sitemize 16.06.2007 tarihinde Hayati Akbaş tarafından girilmiştir. Her ne kadar yayın ilkelerimiz doğrultusunda belli bir süzgeçten geçirmiş olsak da haberin yazım kurallarına ve etik teamüllere uygunluğu, içeriğinin doğruluğu ve tarafsızlığı Hopam.com tarafından garanti edilmemektedir. Bununla birlikte, haber metni veya ilgili diğer materyalleri kısmen ya da tamamen kopyalanması, yayımlanması, uyarlanması, çevirisinin yapılması, değiştirilmesi ve başka yayın organlarında paylaşılması söz konusu muhabirin iznine tabidir.
Önemli Notlar:
1. Hopam®.com sayfalarında yayınlanan yazılardaki fikirler, yorumlar ve görüşler, Hopa'da yaşayan insanları, Hopa'nın herhangi bir kamuya ait veya özel bölümünü ya da idari yapısını, herhangi bir etnik/politik gurubu, veya diğer ilgili hiçbir özel/tüzel kişiliğini hiçbir şekilde bağlamamaktadır.
2. Sitemiz rengini doğadan aldığından bünyesinde sürekli evrimsel bir değişim ve dönüşüm hali barındırır.
3. Sitede yayımlanan tüm içerik, kısmen ya da tamamen kopyalanarak başka bir yerde kaynak gösterilerek kullanılabilir. Bunun için gerekli ve yeterli koşul, söz konusu içeriği sitemize ekleyen kullanıcının bu doğrultuda izin vermiş olmasıdır.
4. Üyelerimizin, ekledikleri her türlü içerik hakkında sorumlu olduklarını varsaymaktayız. Takip et: @hopam
Tweetle