DİSK Bölge Başkanı Selim Bilgin birçok işçiyi köle düzeninde çalışmaya mahkûm edecek olan İş Kanunu ile Türkiye İş Kurumu Kanunu’nda değişiklik yapılmasına dair kanun tasarısına ilişkin şu açıklamayı yaptı.
Bilgin açıklamasında; “Kanun tasarısı 8 Şubat 2016 tarihinde TBMM ye sevk edilmiştir. Biz sendika olarak o günden çok önceleri ve bugünde bu tasarının emekçilerin haklarını elinden alacak bir düzenleme olduğunu Türkiye kamuoyuna anlatmaya çalıştık anlatmaya da devam edeceğiz. . Bu tasarı 4 Mayıs 2016 günü TBMM de yapılan oylama sonucu kabul edildi. Biz diyoruz ki bu oylamaya oy veren vekiller milletin vekili değildir. Tüm çalışanları neredeyse tüm toplumu ilgilendiren bu tasarıyı kabul ederek bu millete hangi iyiliği yapmış oldunuz? Çok büyük yanlış yapmışlardır ayıp etmişlerdir. Bizim itirazımız var emekçiler hiç düşünülmeden hazırlanan bu yasa tasarısı işverenlerin talepleri doğrultusunda işçi pazarları kurulacak. İşçiler işin ve işyerinin ihtiyaçları doğrultusunda köle düzeninde çalışmaya mahkûm edilecektir.
Çağrımız tüm emekçilere işçi sınıfına kendinize gelin. Biz emekçiler çalışanlar hatta bugün çalışamayan işsizler bu köle düzenine evet diyemeyiz. Bu konu partiler üstü konudur diye düşünüyoruz. Ancak bu tasarıyı hazırlayanları yasalaşmasını sağlayanları çalışanlar olarak affetmeyeceğiz Bu dünyada da öbür dünyada da iki elimiz yakalarında olacak. Bu konu çalışanlar olarak bugün bizlerin yarın çocuklarımızın gelecek konusudur. Çalışanları köle yapacak geleceğini yok edecek bu tasarıya hep birlikte karşı çıkmalıyız Bu tasarının Cumhurbaşkanı tarafından veto edilmesini bekliyor ve talep ediyoruz. Hiç kimse unutmasın ki bugün görevi ne olursa olsun ben işimi yaparım ne olursa olsun ben karışmam diyen gamsız vatandaşlarımız yarın çocuklarınız hangi işlerde ne şartlar altında çalışacak? Çocuklarınız her haktan mahrum olarak köle olarak çalışabilir diyorsanız, susun seyirci kalmaya devam edin. Yok, bu yanlıştır diyorsanız gelin bu mücadeleyi sokakta TBMM de hep birlikte verelim.
Emeklilik gibi bir hak kıdem tazminatı gibi bir hak toplu sözleşme gibi bir hak Çalışanların elinden alınıyorsa biz diyoruz ki Tüm siyasi partiler ve çalışanların yüzyıllık haklarını leş kargalarına peşkeş çeken sesini çıkarmayan sendikalar Türkiye İşçi sınıfına karşı çalışanlara karşı tarihsel bir sorumluluk içindesiniz. Bugünün işsizleri yarının çalışanları ve halihazırda tüm çalışanlar iyi yada kötü sizleri unutmayacaktır. İş yaşamın da barış sağlanamazsa memlekette huzur da olmaz. Onun için hemen hemen herkesi ilgilendiren bu yasanın iptali için gelin hep birlikte sesimizi yükseltelim itirazımızı yapalım” şeklinde açıklamalarda bulundu.
Hopam.com'un notu: Okuduğunuz haber sitemize 08.05.2016 tarihinde Hayati Akbaş tarafından girilmiştir. Her ne kadar yayın ilkelerimiz doğrultusunda belli bir süzgeçten geçirmiş olsak da haberin yazım kurallarına ve etik teamüllere uygunluğu, içeriğinin doğruluğu ve tarafsızlığı Hopam.com tarafından garanti edilmemektedir. Bununla birlikte, haber metni veya ilgili diğer materyalleri kısmen ya da tamamen kopyalanması, yayımlanması, uyarlanması, çevirisinin yapılması, değiştirilmesi ve başka yayın organlarında paylaşılması söz konusu muhabirin iznine tabidir.
Önemli Notlar:
1. Hopam®.com sayfalarında yayınlanan yazılardaki fikirler, yorumlar ve görüşler, Hopa'da yaşayan insanları, Hopa'nın herhangi bir kamuya ait veya özel bölümünü ya da idari yapısını, herhangi bir etnik/politik gurubu, veya diğer ilgili hiçbir özel/tüzel kişiliğini hiçbir şekilde bağlamamaktadır.
2. Sitemiz rengini doğadan aldığından bünyesinde sürekli evrimsel bir değişim ve dönüşüm hali barındırır.
3. Sitede yayımlanan tüm içerik, kısmen ya da tamamen kopyalanarak başka bir yerde kaynak gösterilerek kullanılabilir. Bunun için gerekli ve yeterli koşul, söz konusu içeriği sitemize ekleyen kullanıcının bu doğrultuda izin vermiş olmasıdır.
4. Üyelerimizin, ekledikleri her türlü içerik hakkında sorumlu olduklarını varsaymaktayız. Takip et: @hopam
Tweetle