Hopa'nın hemen yanı başında bir köy Sugören. Sugören'de bu günlerde bir başka heyecan yaşanıyor. Çünkü Sugören'de eğitim veren bir İlköğretim Okulu var ve bu okulda öğrenim gören çocuklar boylarından büyük bir işe soyundular. Öğretmenlerini ikna eden çocuklar "Cemre" ismini verdikleri bir dergi çıkartmaya başladılar.
Öğrencilerin düşüncelerini önce olmaz diyen okul yöneticileri daha sonra bakmışlar ki öğrenciler bu konuda ısrarlı, o zaman, "Sıvayın kolları çıkartın bakalım" demişler öğrencilere. Öğrencilerin yazdıkları yazıları ve şiirleri beğenen okul yöneticileri ve öğretmenlerde öğrencilere destek verince başlamışlar çalışmaya. Projelerini önce Hopa Kaymakamı'na, Hopa Belediye Başkanı'na ve Hopa İlçe Milli Eğitim Müdürü'ne anlatmışlar. Hepsinden de "olur" sözü alan öğrenciler okul Müdür Yardımcısı Soner Durmuş öğretmene, "Öğretmenim bu işi ancak siz başarırsınız" diyerek işin başına getirmişler. Soner öğretmen'de sevinmiş öğrencilerin bu isteğine ve elde topladıkları materyallerle başlamış çalışmaya. Sonuç da öğrencilerle birlikte dergiye ortak bir isim bulunmuş: "CEMRE"
CEMRE Dergisi'nin ilk sayısı çıkınca öğrencilerde düşüncelerinin pratiğe geçmesinin sevincini yaşayarak aldılar dergilere kollarının altına, Hopa'nın bir ucundan diğer ucuna kadar her yere dergiyi dağıtmanın heyecanını yaşadılar. Ne diyelim büyüklere ders olacak ve de örnek bir girişim haberi de Hopa'dan çıktı böylece.
Cemre Eğitim, Kültür ve Sanat Dergisi'nin sahipliğini üstlenen Sugören İÖO. Müdür Yardımcısı Soner Durmuş'da dergiye yazdığı köşe yazısında duygularını şöyle dile getirmiş:
"Geleceğimizin teminatı çocuklarımızı, çağın gereklerine uygun, ileri ve çağdaş düşünce yapısını içselleştirmiş, Atatürk ilke ve inkılâplarına bağlı, kişilikli ve bilinçli bireyler olarak yetiştirmek bizlerin görevidir.
Sevgili gençler; günümüzde eğitimden beklenenler hızlı bir şekilde değişmektedir. Artık eğitim almış insanların bilgi ve yeteneklerle donanmış, bunun yanında insanlarla rahat iletişim kurabilen, bağımsız gruplarla çalışabilen, olayları analiz edebilen, üretici ve değişik sosyal etkinliklerde bulunabilen, kişiler olması bekleniyor. Bizler de sosyal yönü gelişmiş öğrenciler istiyoruz.
Değerli öğretmen arkadaşlarım, öğrencilerdeki bireysel farklılıkları gözetmeliyiz. Yaptıkları işlerde, öğrencilerimizi yüreklendirmeliyiz. Duyarlı ve vicdani sorumluluğu yüksek, adaleti seven bireyler yetiştirmek bizim eğitim amacımız haline gelmelidir. Bu ülkenin gelecek kuşaklarını yetiştirmek eğitimcilerin sorumluluğunda, eğitim ortamında rolümüzü en iyi, en doğru ve en güzel olması için araştırmalar içerisine girmeliyiz. Çünkü bilgi çağının gereklerini, yerine getirmediğimizde, diğer ülkelerin isteklerini yerine getirmek zorunda kalırız. Değerli eğitim dostları; güzellik öğrencilerin bilgiyi aldıkları zaman gözlerindeki ışıltılı tebessümdür. Bizlerden aldıkları bilgiyle, yeni şeyler ürettiklerini gördüğümüzde duyduğumuz gizli sevinçtir. Güzellik onlarla gökkuşağına köprüler kurmaktır. Biz öğretmenlerin amacı her şeydir. Çocukların bakışlarındaki güzellik kadar sahici hayallerimiz var. Bir gülün açması için, başında, yıllarca bekleyecek sabrımız var. Umutlarımız çiçek açıyor beyaz tebeşirlerin ucunda Sugören İlköğretim Okulu olarak, istisnaların dengeyi bozacağı inancındayız. Bu inancımızda hiçbir zaman yanılmadık. Ve şunu da çok iyi anladık ki yaşamı güzelleştirecek olanlar da, henüz çiçeğin kokusunu unutmayanlardır. Yürüklerimizin bir olduğu, düşlerimizin gerisinde kalmadan, tüm eğitim sistemimize hakim olacak, karşılıklı sevgi, saygı, hoşgörü ve güven ortamında, başarılı yıllar geçireceğimize inanıyor, okulumuzda bu başarılarının artarak devam edeceğini, okullar arsında başlattığımız bu dayanışma örneğinin bütün dost gönülleri saracağını temenni ediyor, Okulumuzun dergi çalışmasına katkıda bulun herkese teşekkür ediyor, öğrencilerime ve eğitim çalışanlarına başarılar diliyorum
Sen o karanfile eğilimlisin, alıp sana veriyorum işte. Sen de bir başkasına veriyorsun daha güzel, O başkası yok mu bir yanındakine veriyor, Derken karanfil elden ele. . .
Hopam.com'un notu: Okuduğunuz haber sitemize 19.05.2006 tarihinde Hayati Akbaş tarafından girilmiştir. Her ne kadar yayın ilkelerimiz doğrultusunda belli bir süzgeçten geçirmiş olsak da haberin yazım kurallarına ve etik teamüllere uygunluğu, içeriğinin doğruluğu ve tarafsızlığı Hopam.com tarafından garanti edilmemektedir. Bununla birlikte, haber metni veya ilgili diğer materyalleri kısmen ya da tamamen kopyalanması, yayımlanması, uyarlanması, çevirisinin yapılması, değiştirilmesi ve başka yayın organlarında paylaşılması söz konusu muhabirin iznine tabidir.
Önemli Notlar:
1. Hopam®.com sayfalarında yayınlanan yazılardaki fikirler, yorumlar ve görüşler, Hopa'da yaşayan insanları, Hopa'nın herhangi bir kamuya ait veya özel bölümünü ya da idari yapısını, herhangi bir etnik/politik gurubu, veya diğer ilgili hiçbir özel/tüzel kişiliğini hiçbir şekilde bağlamamaktadır.
2. Sitemiz rengini doğadan aldığından bünyesinde sürekli evrimsel bir değişim ve dönüşüm hali barındırır.
3. Sitede yayımlanan tüm içerik, kısmen ya da tamamen kopyalanarak başka bir yerde kaynak gösterilerek kullanılabilir. Bunun için gerekli ve yeterli koşul, söz konusu içeriği sitemize ekleyen kullanıcının bu doğrultuda izin vermiş olmasıdır.
4. Üyelerimizin, ekledikleri her türlü içerik hakkında sorumlu olduklarını varsaymaktayız. Takip et: @hopam
Tweetle