Artvin İl Genel Meclis üyelerinin hazırladığı maden raporu gerginliğe neden oldu. Türkiye'deki bazı maden sahalarında gezi ve incelemelerde bulunduktan sonra hazırladıkları, 'Çevreye zarar vermeden madencilik yapılabileceği insanlara bilimsel yolla anlatılmalı' konulu 13 maddelik raporu basın toplantısı ile açıklamak isteyen Artvin İl Genel Meclisi üyelerine Yeşil Artvin Derneği Başkanı Nur Neşe Karahan, Dernek Yönetim Kurulu Üyesi Av. Bedrettin Kalın, CHP eski Artvin İl Başkanı Seçkin Kurt ve toplantıya katılan çevreciler tepki gösterdi.
Artvin’de bir düğün salonunda düzenlenen toplantıya Artvin İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Dilberoğlu ve Akparti’li İl Genel Meclis üyeleri ile KTÜ’den Öğretim görevlileri Prof. Dr. Ali Osman Yılmaz ve Prof. Dr. İbrahim Alp katıldı.
Basının ilgi gösterdiği toplantıda İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Dilberoğlu toplantının açılış konuşmasını yaparak, toplantının yapılma gerekçesinin Hopa İl Genel Meclisi Üyesi Murat Özçep’in gezi sonrası hazırlanan rapora yönelik yaptığı açıklamaların etkili olduğunu söyledi.
Dilberoğlu, geziye katılan Artvin İl Genel Meclisi üyeleri olarak Kastamonu Küre'deki yeraltı bakır işletmesi, Eskişehir Sivrihisar açık altın işletmesi, İzmir Bergama açık altın işletmesi ile Menderes yeraltı bakır işletmesini kapsayan 10 günlük gezi ve incelemelerde bulunduklarını heyette 4 AK partili üye ile CHP'li Murat Özçep ve bazı sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin yer aldığını söyledi.
Artvin İl Genel Meclis üyelerinin hazırladığı maden raporu gerginliğe neden oldu
Türkiye'deki bazı maden sahalarında gezi ve incelemelerde bulunduktan sonra hazırladıkları, 'Çevreye zarar vermeden madencilik yapılabileceği insanlara bilimsel yolla anlatılmalı' konulu 13 maddelik raporu basın toplantısı ile açıklamak isteyen Artvin İl Genel Meclisi üyelerine tepki geldi. Yeşil Artvin Derneği Başkanı Nur Neşe Karahan, Yönetim Kurulu üyesi Av. Bedrettin Kalın, CHP Artvin eski İl Başkanı Seçkin Kurt ve yaklaşık 50 kişilik grup, toplantı salonuna girerek rapora tepki gösterince tartışma çıktı. Seçkin Kurt “Biz burada bedel ödüyoruz. Artvin heyeti olarak Başbakanla görüştük. Başbabakan Davutoğlu bile “Hukuki süreç tamamlanmadan Cerattepe’de hiçbir işlem yapılamayacak” demesine rağmen siz bu toplantıyı ne hakla yapıyorsunuz. Artvin halkıyla dalgamı geçiyorsunuz.
İkincisi Sayın Başkan bize gittiğiniz yerlerde altın madenciliğinin nasıl yapıldığını tanıtmaya-anlatmaya çalışıyorsunuz, hani Cerattepe’de Altın madenciliği yoktu. Bu toplantıyı yapmanızın hiçbir haklı sebebi yoktur. Biz Artvin’in yok edilmesine karşı direniyoruz. Biliyoruz ki şirket oraya bir girince Bakırından Altınına, Artvin’in altını oyacaktır. Artvin’de yaşama şansı kalmayacaktır. Siz bunu Murgul’dan çok iyi biliyorsunuz. Lütfen toplantıyı bitirirmisiniz” diye tepkisini koydu.
Av. Bedrettin Kalında aynı yönde bir konuşma yaparak İl Genel meclisinin Akpartili üyelerinin madenden yana tercihlerini koymalarının yanlışlığına değinerek toplantının hiçbir haklı gerekçesinin olmadığını söyledi.
Toplantıda tansiyonun giderek yükselmesi üzerine İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Dilberoğlu katılımcılara teşekkür ederek toplantıyı sonlandırdı.
Toplantıya katılanlar daha sonra KTÜ’den gelen öğretim görevlilerine de tepki göstererek “Artvin halkını madenin faydalarını anlatmak için kandırmaya mı geldiniz” diye tepki gösterdi.
Toplantı da daha fazla gerginlik yaşanmadan sona erdi ve gruplar salondan ayrıldı.
Hopam.com'un notu: Okuduğunuz haber sitemize 07.05.2016 tarihinde Hayati Akbaş tarafından girilmiştir. Her ne kadar yayın ilkelerimiz doğrultusunda belli bir süzgeçten geçirmiş olsak da haberin yazım kurallarına ve etik teamüllere uygunluğu, içeriğinin doğruluğu ve tarafsızlığı Hopam.com tarafından garanti edilmemektedir. Bununla birlikte, haber metni veya ilgili diğer materyalleri kısmen ya da tamamen kopyalanması, yayımlanması, uyarlanması, çevirisinin yapılması, değiştirilmesi ve başka yayın organlarında paylaşılması söz konusu muhabirin iznine tabidir.
Önemli Notlar:
1. Hopam®.com sayfalarında yayınlanan yazılardaki fikirler, yorumlar ve görüşler, Hopa'da yaşayan insanları, Hopa'nın herhangi bir kamuya ait veya özel bölümünü ya da idari yapısını, herhangi bir etnik/politik gurubu, veya diğer ilgili hiçbir özel/tüzel kişiliğini hiçbir şekilde bağlamamaktadır.
2. Sitemiz rengini doğadan aldığından bünyesinde sürekli evrimsel bir değişim ve dönüşüm hali barındırır.
3. Sitede yayımlanan tüm içerik, kısmen ya da tamamen kopyalanarak başka bir yerde kaynak gösterilerek kullanılabilir. Bunun için gerekli ve yeterli koşul, söz konusu içeriği sitemize ekleyen kullanıcının bu doğrultuda izin vermiş olmasıdır.
4. Üyelerimizin, ekledikleri her türlü içerik hakkında sorumlu olduklarını varsaymaktayız. Takip et: @hopam
Tweetle