Artvin Milletvekili Kışla tarafından yapılan açıklamada; “İlimizin kalkınması, yaşam standardının yükseltilmesi ve göçün önlenmesinde olmazsa olmazlarımızdan biri de turizmdir.
Artvin’de sanayi üretimi ve tesislerin yetersizliği nedeniyle bacasız sanayi olarak adlandırılan Turizm’in geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması alternatifsiz turizm cenneti olabilecek her türlü şartları taşıması nedeniyle de en öncelikli çalışma konularımız arasında yer almaktadır.
Cennet misali doğal güzelliklere, göllere, vadilere, yaylalara, milli Parklara sahip olan doğa harikası Artvin’imizin doğası, geleneksel mimarisi, yeşil yaylaları, gölleri, tarihi kilise ve kemer köprüleri, flora ve fauna’sıyla çok zengin bir potansiyele sahip olan ve farklı turizm türlerini bir arada barındıran ilimizin doğal güzelliklerini, tarihi ve turisttik yapısını, zengin doğa turizmi potansiyelini ön plana çıkarmak, bacasız sanayi olarak adlandırılan turizminde hedef ve stratejiler belirlenmiş, kısa, orta ve uzun vadede yapılması gereken çalışmalar tespit edilerek“2013-2023 Artvin İli Doğa Turizmi Master(Gelişme) Planı “ hazırlanarak bakanlığa sunulmuştur.
Artvin Çoruh Üniversitesi Seyitler yerleşkesi – Merkez-Kafkasör arasında turizm ve ulaşım açısından önemli bir katkı sağlayacağına inandığımız teleferiğin proje çalışmaları tamamlanmıştır.
Ayrıca Kayak Merkezinde yıllarca jeneratörle hizmet verilirken enerji nakil hattı çekilerek telesiyeji hizmete sunduk.
Borçka Karagöl’ün Uzun dönemli gelişim planı yapılmış, Gelişim planına uygun olarak 4 km (16. 790 m2)doğal taş parke döşeme işi bitirilmiş, Hal-i Hazır ve İmar Planı ihalesi yapılmış olup çalışmalarımız devam etmektedir.
Şavşat Karagöl-Sahara milli Parkı’nın Uzun dönem gelişim planının yetersiz olması nedeniyle revize için kurulan komisyon yerinde incelemelerde bulunmuş olup Bakanlıkça revize çalışmaları sürdürülmektedir. Yaklaşık 3 km (9. 538 m2) yol doğal taş Parke ile kaplanmış, döşeme işi bitirilmiştir.
Hatila Vadisi Uzun Dönem gelişim planı tamamlanmış, yaklaşık 6 km (41. 825 m2) yolun doğal taş parke ile döşemesi yapılmış olup, Hal-i Hazır ve İmar Planı önümüzdeki yıl yapılacaktır.
Diğer taraftan Yeşil Yol Projesi’yle de Doğu Karadeniz Bölgesindeki yayla ve doğal güzelliklerimizi Turizm’e kazandırarak bölge ekonomisine katkı sağlamak amacıyla 2013 yılında Hopa Sarp-Kemalpaşa’dan Borçka Camili (Macahel)-Şavşat Meydancık bağlantı yolu çalışmaları 2014 yılı içerisinde bitirilerek Turizme kazandırılacaktır.
Turizm altyapısına yönelik yerel yönetimlere de 4, 2 Milyon TL destek sağladık” ifadelerine yer verdi.
Hopam.com'un notu: Okuduğunuz haber sitemize 22.07.2014 tarihinde Hayati Akbaş tarafından girilmiştir. Her ne kadar yayın ilkelerimiz doğrultusunda belli bir süzgeçten geçirmiş olsak da haberin yazım kurallarına ve etik teamüllere uygunluğu, içeriğinin doğruluğu ve tarafsızlığı Hopam.com tarafından garanti edilmemektedir. Bununla birlikte, haber metni veya ilgili diğer materyalleri kısmen ya da tamamen kopyalanması, yayımlanması, uyarlanması, çevirisinin yapılması, değiştirilmesi ve başka yayın organlarında paylaşılması söz konusu muhabirin iznine tabidir.
Önemli Notlar:
1. Hopam®.com sayfalarında yayınlanan yazılardaki fikirler, yorumlar ve görüşler, Hopa'da yaşayan insanları, Hopa'nın herhangi bir kamuya ait veya özel bölümünü ya da idari yapısını, herhangi bir etnik/politik gurubu, veya diğer ilgili hiçbir özel/tüzel kişiliğini hiçbir şekilde bağlamamaktadır.
2. Sitemiz rengini doğadan aldığından bünyesinde sürekli evrimsel bir değişim ve dönüşüm hali barındırır.
3. Sitede yayımlanan tüm içerik, kısmen ya da tamamen kopyalanarak başka bir yerde kaynak gösterilerek kullanılabilir. Bunun için gerekli ve yeterli koşul, söz konusu içeriği sitemize ekleyen kullanıcının bu doğrultuda izin vermiş olmasıdır.
4. Üyelerimizin, ekledikleri her türlü içerik hakkında sorumlu olduklarını varsaymaktayız. Takip et: @hopam
Tweetle