Çoruh Havzası üzerinde kurulan baraj göllerinin turizme kazandırılması amacıyla hazırlanan turizm master eylem planı değerlendirme toplantısı yapıldı.
Çoruh Havzası Projesi kapsamında Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Çoruh Nehri üzerinde işletmeye açılan hidroelektrik santraller enerji üretiminin yanı sıra turizm alanında da başta Artvin olmak üzere ülke ekonomisine katkı sağlanması planlanıyor.
Artvin Valisi Yılmaz Doruk başkanlığında Valilik Toplantı Salonunda düzenlenen barajların turizme kazandırılması master eylem planı değerlendirme toplantısına, Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Borçka Kaymakamı Hasan Hüsnü Türker, Ardanuç Kaymakamı Muhammet Furkan Sancaktutar, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) Genel Sekreteri Onur Adıyaman, DSİ 26. Bölge Müdürü Celal Tokalak, Artvin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Seçkin Kurt, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ömer Gümüş, ilgili kurum amirleri katıldı.
Artvin Valiliği tarafından yürütülen ve Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) tarafından hazırlanan turizm master planı çalışmaları kapsamında Muratlı, Borçka, Deriner baraj gölleri üzerine ve çevresinde kurulması planlanan projelerin uygulanabilirliği üzerinde değerlendirmeler yapıldı.
Toplantıda, Öğretim Üyesi ve Peyzaj Mimarı Emrah Yalınalp tarafından Borçka, Muratlı ve Deriner Barajı üzerinde ve kıyısında oluşturulması planlanan alternatif projelerin animasyon gösterimi yapıldı.
Toplantıda, Turizm Eylem Planı'nın uygulanmasına ilişkin fikir alışverişinde bulunuldu.
Artvin Valisi Yılmaz Doruk, burada yaptığı konuşmada, Artvin’in sahip olduğu doğal güzelliklerinin yanı sıra barajları, Karagölleri, milli parkları, kanyonları, şelaleleri ile eko-turizm açısından son derece önemli bir kent olduğunu söyledi.
- Barajlar şehri Artvin-
Artvin’in barajlar şehri olduğunu belirten Doruk, “Türkiye'nin en hızlı akan nehri Çoruh üzerinde yapımı tamamlanan ve elektrik üreten Muratlı Barajı ve HES, Borçka Barajı ve HES ile Deriner Barajı ve HES’in ülkemiz ekonomisine dev katkı sağlıyor. Bu barajlarımızdan enerji üretimin yanı sıra turizm alanında da yararlanılması konusunda çalışmalarımız devam ediyor. Valiliğimiz ve DOKA işbirliğinde barajlar üzerinde ve çevresinde turizm master planı çerçevesinde çeşitli projeler üzerinde çalışıyoruz. ” dedi.
Artvin’in turizmden hak ettiği payı alabilmesi için gayret sarf ettiklerini Vali Doruk, ilin mevcut turizm potansiyelini korumak, geliştirmek ve tespit edilen sorunlara çözüm önerileri üretmek adına hazırlanan eylem planının, sağlıklı işletilmesi için ilgili kurumlar arasındaki koordinasyonun iyi sağlanması gerektiğini kaydetti.
DOKA Genel Sekreteri Onur Adıyaman ise, Artvin’in doğal güzellikleri, tarihi ve turistik yapısı ile zengin bir doğa turizmi potansiyeline sahip olduğunu belirterek, “Artvin ilinde, bugünün ve geleceğin ihtiyaçlarını göz önüne alarak, doğa turizmi merkezli bir turizm çeşitlenmesine gidilmesi ve buna yönelik stratejiler belirlenmesi amaçlanmıştır. ” dedi.
Artvin’de 9 farklı cazibe noktası belirlediklerini belirten Adıyaman, şunları söyledi: “Farklı turizm türlerinin birbirine entegrasyonunu ve gelişimini sağlayarak sürdürülebilir çevre anlayışı ilkesi kapsamında, “Daha iyi yemek yemenin, yaşamanın ve doğayla iletişime geçmenin yollarını keşfetmek için kurulmuş bir laboratuvar” mottosuyla, Artvin ili sınırları içerisinde yer alan, 9 farklı cazibe noktası belirlenerek bu alanlara ilişkin alternatif turizm odaklı “Turizm Master Planı” hazırlanmıştır. ” dedi.
Yaklaşık üç saat süren toplantıda, turizm master planı proje çalışması konusunda, katılımcıların öneri ve değerlendirmeleri alındı.
Hopam.com'un notu: Okuduğunuz haber sitemize 19.01.2019 tarihinde Hayati Akbaş tarafından girilmiştir. Her ne kadar yayın ilkelerimiz doğrultusunda belli bir süzgeçten geçirmiş olsak da haberin yazım kurallarına ve etik teamüllere uygunluğu, içeriğinin doğruluğu ve tarafsızlığı Hopam.com tarafından garanti edilmemektedir. Bununla birlikte, haber metni veya ilgili diğer materyalleri kısmen ya da tamamen kopyalanması, yayımlanması, uyarlanması, çevirisinin yapılması, değiştirilmesi ve başka yayın organlarında paylaşılması söz konusu muhabirin iznine tabidir.
Önemli Notlar:
1. Hopam®.com sayfalarında yayınlanan yazılardaki fikirler, yorumlar ve görüşler, Hopa'da yaşayan insanları, Hopa'nın herhangi bir kamuya ait veya özel bölümünü ya da idari yapısını, herhangi bir etnik/politik gurubu, veya diğer ilgili hiçbir özel/tüzel kişiliğini hiçbir şekilde bağlamamaktadır.
2. Sitemiz rengini doğadan aldığından bünyesinde sürekli evrimsel bir değişim ve dönüşüm hali barındırır.
3. Sitede yayımlanan tüm içerik, kısmen ya da tamamen kopyalanarak başka bir yerde kaynak gösterilerek kullanılabilir. Bunun için gerekli ve yeterli koşul, söz konusu içeriği sitemize ekleyen kullanıcının bu doğrultuda izin vermiş olmasıdır.
4. Üyelerimizin, ekledikleri her türlü içerik hakkında sorumlu olduklarını varsaymaktayız. Takip et: @hopam
Tweetle