Artvin'e Anjiyo Merkezi Açılıyor

12/12/2014 08:22

Vekil Kışla’dan Biri Sağlık Diğeri Turizm Alanında İki Müjde Daha Geldi.


Haber: Hayati Akbaş







Ak Parti Artvin Milletvekili Dr. İsrafil Kışla, ilimizin eksikliklerini giderme noktasında yoğun olarak çalışmasını sürdürüyor. Milletvekili Kışla, Gazeteci Tolga Gül’e verdiği röportajda iki müjdeli haber verdi. Biri sağlık diğeri turizm alanında olan bu müjdeler vatandaşlar tarafından sevinçle karşılanacak. Vekil Kışla’nın verdiği röportajda açıkladığı müjdenin birincisi Artvin Devlet Hastanesi’ne bir anjio merkezinin kurulacağı, diğeri ise Hatila Milli Parkı’ndaki Sıkıldım Kayası’na cam teras yapılacağına dair idi.

Ak Parti Milletvekili Kışla, verdiği röportajda sağlık yatırımlarına dikkat çekerken, Artvin’de çok önemli bir eksikliğin giderilmekte olduğunu belirterek Artvin Devlet Hastanesi’ne Anjiyo merkezinin kurulacağını ve bunun içinde gerekli ihalenin yapıldığını açıkladı.

Vekil Kışla, sağlıkla ilgili yaptığı açıklamalarda; “ Artvin’de bizim en büyük yatırımlarımızdan biri de sağlık alanında gerçekleştirildi. Türkiye bütçesine denk gidiyor Artvin´de. En büyük yatırım milli eğitimde. Türkiye´nin de bir numaralı bütçesi, en büyük bütçesini milli eğitime ayırıyor, ikincisine sağlığa aktarılıyor. Sağlıkta bakın, gerçekten Artvin ciddi yatırımlar aldı. Mevcut Artvin Devlet Hastanesi ek binası devreye girdi. Eskisi 6 milyon üzerinde bir bedelle ihalesi yapıldı ve hızla inşaatı devam ediyor. Kapasitesi ikiye çıkacak, orada yoğun bakım ünitelerimiz çok arttırıldı. Şimdi Artvin´e ilk kez anjiyo aldık, artık Artvin´de anjiyo yapılabilecek. Artvin’de kalp rahatsızlığı yaşayanlar biliyorsunuz çevre illere gönderiliyordu. Oysaki kalp ve damar rahatsızlıklarında zamanın çok önemi var. Bu sorunu inşallah çözüyoruz.

Bütün donanımı, ihalesi yapıldı, yakında Artvin´de başlayacak. Anjio çok çok önemli bir yatırım. Yoğun bakım hizmetlerinde geri durumdaydık, Hopa´da dahil ilçelerimizin ve Artvin Merkez’in yoğun bakım üniteleri arttırıldı. 6 tane hastane inşaatımız devam ediyor. Bir Artvin merkez, iki Şavşat, teftişi yapılıyor. Ocak ayına gelmeden taşınacağız inşallah. Şavşat Devlet Hastanesi 56 yatak kapasiteli, süper gerçekten, 5 yıldızlı otel ayarında, geçen gittiğimde de gezdim, süper bir hastaneye kavuştuk. Bitti yakında hizmete başlayacak. Arhavi bitmek üzere etti üç, Hopa bitmek üzere etti 4, Borçka´nın ihalesi yapıldı, şu anda müteahhidin işe başlamasını bekliyoruz, etti beş, Murgul´un da inşallah bu ay ihalesini bekliyoruz ve yedincisi de diş sağlığı hastanesi Artvin´de yatırım programına aldırdık; ancak yer bulamıyoruz. Bulur bulmazda bu yatırıma başlayacağız. Şu anda 6 aydır bir yer kavgamız var. Bir yere netleşemedik, yani diş sağlığı hastanemizde başlarsa şu anda 7 tane sağlık yatırımını ilimize kazandırmış olacağız. Sanıyorum geçmişte bir ilçe için bir hastane 50 senede bir yapılan yatırımlardı. Şu anda, bu dönemde 6-7 tane hastanenin inşaatının devam etmesi son derece önemli” şeklinde açıklamada bulundu.

Hatila’daki “Sıkıldım taşına” cam teras yapılıyor

Turizm yatırımlarına değinen Milletvekili Kışla, Artvin Hatila Milli Parkı’ndaki Sıkıldım Kayası’na cam teras yapılacağını açıkladı. Turizm ile ilgili açıklamalarda bulunurken Kışla, “Doğrusu Artvin´in geleceği turizme bağlı. Bunu başından beri söylüyorum, turizmi çok önemsiyorum. Turizmde alt yapı yatırımları doğrusu Artvin´de yok denilecek seviyedeydi. Konaklama tesisi olarak da, diğer taraftan turizme hitap edecek lokanta, yemek yapma yerleri veya gezilip, görülecek yerler, ona göre alt yapılarının yapılması gerekliydi. Bu konuda çok gerilerdeydik. Halen de istediğimiz seviyede değiliz ve çalışmalarımız sürüyor. Biz burada işe başlar başlamaz kolları sıvadık turizmle ilgili. Gelişi güzel bir büyüme değil, planlı bir büyüme istiyoruz. Onun için Artvin´in değerlerini en iyi şekilde değerlendirme peşindeyiz.

Nerede bir değeri varsa bunun değerini yükseltmenin peşindeyiz. Mesela yıllarca Hatilla vadisi milli park ilan edilmişti, . ama Hatilla vadisiyle ilgili hiç bir çalışma yapılmamıştı. Hatta o köyler, ben ilk seçim çalışmalarına başlarken “ Burası ne olacak, ağaç da kestirmiyorlar, hiç bir şey de yapmıyorlar, hiç bir şeye de elimizi süremiyoruz. Ne olacak bizim halimiz?” diyorlardı. Şimdi Hatila vadisinde alt yapı, yol yapımlarını görüyorsunuz. Giriş kısımlarında yapılan seyrengahlar, oturma yerlerini görüyorsunuz. Oralarda parke taşı yaptık. Şimdi Hatilla vadisinin uzun vadeli gelişim planlarını bitirdik ve bakanlık onayladı. Buna göre yürüyüş parkurları, imar planları hazırlanıyor. MESELA ORADA SIKILDIM KAYASINDA CAM TERAS YAPILIYOR. Yakında ihalesi yapılacak, sıkıldım kayaları çok harika bir şey olacak. Turizm açısından çok önemli bir nokta olacak orası. Orada çok yürüme parkurları filan, planı görseniz, gelişi güzel hiç bir şey olmayacak, her şey plan içerisinde olacak. Aynı şekilde Borçka Karagöl’ün uzun vadede gelişim planları yoktu. Planları bitirdik ve onaylandı. İmar planları ihale edildi ve imar planları bitti, hatta imar planları ile ilgili valilikte 2 kere toplantı yaptık. Son şekli verildi, şimdi o plan doğrultusunda ihaleye çıkacak milli parklar. Orada il özel idaresi günü birlik bir tesisi yaptı.

Şimdi onun dışında konaklama vs. neler yapılacak, plana göre. Diğer yerlerdeki gelişi güzel yapılan, orayı, o güzel doğal görüntüyü bozmayı düşünmüyoruz. Onun için her şey milli parkalar kendi yasal prosedürleri gereği standartlarda hazırladığı imar planlarına göre de yatırımlar yapılacak. Gelişi güzel hiç bir şey olmayacak.

Aynı şekilde Şavşat Karagöl, çok çok önemli, Şavşat Karagölü´nde Sahara milli parkının da imar planları yoktu. 2008´de hazırlanmış yetersiz bir plan vardı. Şimdi o planların revizesini başlattık. İnşallah o da bitecek. Orasını da turizme kazandıracağız. Alternatif yoluyla, gidiş geliş yoluyla, bir taraftan Kocabey tarafından, bir taraftan Artvin´in alt taraflarından, gidiş yoluyla geliş yoluluyla, ofroad yapılacak şekilde planlanacak. Yolların asfaltlanması, milli parklardan 6 trilyona yakın ödeme aldık. Zaman zaman ve bu yolların yapımına, alt yapı yatırımlarına harcadık.

Artvin´de 670 hektar alanı Kafkasör bölgesini turizm gelişim bölgesi ilan ettirdik. Turizm gelişim bölgesi demek. Orada 5. bölge teşviklerinden turizmcinin yaralanması demektir. Şimdi Kafkasör’ün imar ve sondaj çalışmaları için Artvin İl Özel İdaresi’ne 200 bin lira turizm bakanlığından ödenek gönderildi. Şimdi oraların planları yapılacak. Biz geldiğimizde kayak merkezi, telesiyej filan hiç bir şey yoktu, yarımdı, enerji nakil hattı dahi yoktu. Jeneratörle çalışıyordu sistem. Oraya önce elektrik götürdük ve aktif hale getirdik. İnşallah geçen günü Milli Parklar genel müdürüyle, müsteşar bir toplantı yaptık. İnşallah Kamile vadisini milli park ilan edilme noktasında çalışmalarımız var.

Hem Mencuna şelalesi hem de Çifteköprüler´in inşallah milli park olması noktasında çalışmalarımız devam ediyor. Bu tabi çok ciddi bir beklentiyi de beraberinde getirdi. Turizm master yolu konusu var. Dokap kapsamında 8 ilin turizm odaklı kalkınması hedefli turizm master yolu çalışması hem Rize´den Yusufeli- Arhavi bağlantıları hem diğer ilçelerdeki güzergâhların yapılması noktasında, her sene Meydancık Papart´tan Macahale, Macahale´den Borçka Güreşen´e, Güreşen´den Kemalpaşa´ya yayla yolu yapılıyor.

Yaylalarımızı turizme kazandırma noktasında önemli yatırımlar yapılıyor. Samsun-Sarp yayla yolları kapsamında gerçekleştiriliyor yol yatırımları. Yeşil yolda deniyor. Bundan sonra belki oralardaki belli noktalarda günübirlik bazı tesislerin yapımı, altyapı yapımı gibi yatırımlar gelecek. Yol güzergâhları bitiyor. Turizmde bakıyorum, her ilçede buna paralel olarak iş adamlarının otel yatırımları yaptığını görüyorsunuz.

Artvin´de var, Şavşat´ta var. Turizme yatırım yaptıkça işadamlarının da yatırım yaptıklarını görüyorsunuz. Bakıyorsunuz herkes turizm beklentisi, gerçekten çok güzel algılanılmış halkımız tarafından. Turizm yatırımlarına paralel halkımız burada yatırım yapıyor. Şavşat çok ciddi turist çekiyor mesela. Şimdi milli parklar bungola evler yaptı. Bazı yerlere yerleştirdi. Onu geliştireceğiz inşallah. Turizmde, ulaşımda 2015´te Hopa tünelinin açılmasıyla beraber büyük bir ilerleme kaydedeceğimizi düşünüyorum. Bakın şu anda, bizim hava yolu ulaşımımız yüzde 100 sıkıntılı. İnşallah Hopa Dağı tüneli bitince yüzde 50 rahatlayacak. Mesafeyi kısaltacak. Şuan 2 buçuk saati Trabzon’a gidiyoruz. Rize Pazar’a yapılması planlanan havayoluyla 1 saat 15 dakikaya Pazar’a çok rahat gidebiliriz. 20 dakikaya Borçka´ya geliyoruz, yarım saate Hopa´ya iniyoruz, bir saati bulmuyor Artvin´den Hopa´ya gelişimiz. Hopa´dan oraya geçişimiz 15 dakika. Hopa Dağı´nın tünelinin delindiğini düşünün. Bir saate belki de Artvin’den havaalanına ulaşacak bir pozisyona geleceğiz. Duble yol olduğunu düşünürsek Hopa-Hopa dağı tüneli ve tünel Borçka arası. Şimdi bir alternatif yolu inşallah çözeceğiz. Yolu direk Artvin Merkez’e getireceğiz. Bu da çok önemli bir gelişme olacak” diyerek diğer turizm yatırımlarını değerlendirdi.

comments powered by Disqus

Hopam.com'un notu: Okuduğunuz haber sitemize 12.12.2014 tarihinde Hayati Akbaş tarafından girilmiştir. Her ne kadar yayın ilkelerimiz doğrultusunda belli bir süzgeçten geçirmiş olsak da haberin yazım kurallarına ve etik teamüllere uygunluğu, içeriğinin doğruluğu ve tarafsızlığı Hopam.com tarafından garanti edilmemektedir. Bununla birlikte, haber metni veya ilgili diğer materyalleri kısmen ya da tamamen kopyalanması, yayımlanması, uyarlanması, çevirisinin yapılması, değiştirilmesi ve başka yayın organlarında paylaşılması söz konusu muhabirin iznine tabidir.
Benzer Haberler
Benzer içerik bulunamadı.


En Çok Okunan Yaşam Haberleri
 » Şehir Plancıları Hopa’nın Haritasın...
 » Hopa’da Gergin Anlar...
 » Makedonyalı Türk Gençler Çaykur'un...
 » Hopa Uluslararası Lojistik Kongresi...
 » Dsi Artvin Bölge Müdürü Yıldız’dan...
 » Tiflis - Trabzon Direkt Uçuşları Ba...
 » Bakan Uraloğlu’ndan Rize - Artvin H...
 » Kemalpaşa Kaymakamı Ayaz Denetime Ç...
 » Kokarca Böceği İstilasına Rize Bele...
 » Başkan Erhan Yılmaz’dan İşadamı İsm...