Artvin'e Üniversite kurulması düşüncesi uzun süredir sessizliğini koruyordu. Sonuçta kimsenin sesinin çıkmadığını anlayan bir çevre Ankara Artvin Külütr ve Yardımlaşma Derneği sesini yükselterek "Artvin Üniversitesi artık kurulmalıdır" diyerek "Artvin'e Üniversite için alt yapı hazır, Üniversitenin kampus projesi hazır, 300 dönümlük arazisi hazır, bu arazi üzerinde Orman Fakültesinin kaba inşaatı hazır. O zaman Artvin tek yumruk olarak, hep bir ağızdan "Artvin üniversitesinin kuralım" demelidir" açıklaması yaptı.
"Artvin'e Üniversite istiyorum" adı verilen kampanya da Artvinle ilgili şu bilgiler verildi: "Artvin eğitim ve öğretim düzeyi en yüksek illerden biri. Kaynakları açısından en zengin iller arasında. Bugüne dek hep özverili davranan ülke yararına beyin gücü veren, ancak verdiklerinin karşılığı olarak çok azını alan bir il oldu Artvin. Bundan ötürü yıllarca durmadan göç verdi. Çok sevdiği topraklarını terk etmek zorunda kaldı Artvinli. Yapılmakta olan ve yapılacak olan barajlar bu ret edişi daha da tetikledi. Ama hiç baş kaldırmadı Artvinli. Aş uğruna, iş uğruna bıraktı yerini yurdunu. Birde eğitim uğruna. Sessizce tepkisizce. Eğitimi, iyi eğitilmeyi temel ilke ve amaç edinen Artvinli yıllarca sürdürdü. Göçünü. Onbinlerce aile büyük kentlerin yolunu tuttu. Artık çoktan hak ettiği üniversitesini istiyor Artvinli. işte Artvinden rakamlar: toplam lise sayısı 39, ortaöğretimdeki öğrenci sayısı 7. 960, her yıl orta öğretimi bitiren öğrenci sayısı 2. 500, Kara-kafkas Üniversitesine bağlı Orman Fakültesi, iki Yüksek okul, Trabzon KTÜ Bağlı bir eğitim fakültesi, KTÜ'ye bağlı Hopa Meslek Yüksek Okulu, Orman Fakültesi öğrenci sayısı 177, Meslek Yüksek Okulu öğrenci sayısı 1. 200, Sağlı Yüksek Okuluna alınacak öğrenci sayısı 60, Eğitim Fakültesine alınacak öğrenci sayısı 50. şimdi Artvinliler olarak elele vermenin, güçlerimizi birleştirmenin tam zamanı. Üniversite insana yatırımdır. Üniversite yatırımların en büyüğü en kutsalıdır. Şimdi bunu duyurmanın ve üniversiteyi istemenin zamanıdır" denildi.
Hopam.com'un notu: Okuduğunuz haber sitemize 02.10.2003 tarihinde Hayati Akbaş tarafından girilmiştir. Her ne kadar yayın ilkelerimiz doğrultusunda belli bir süzgeçten geçirmiş olsak da haberin yazım kurallarına ve etik teamüllere uygunluğu, içeriğinin doğruluğu ve tarafsızlığı Hopam.com tarafından garanti edilmemektedir. Bununla birlikte, haber metni veya ilgili diğer materyalleri kısmen ya da tamamen kopyalanması, yayımlanması, uyarlanması, çevirisinin yapılması, değiştirilmesi ve başka yayın organlarında paylaşılması söz konusu muhabirin iznine tabidir.
Önemli Notlar:
1. Hopam®.com sayfalarında yayınlanan yazılardaki fikirler, yorumlar ve görüşler, Hopa'da yaşayan insanları, Hopa'nın herhangi bir kamuya ait veya özel bölümünü ya da idari yapısını, herhangi bir etnik/politik gurubu, veya diğer ilgili hiçbir özel/tüzel kişiliğini hiçbir şekilde bağlamamaktadır.
2. Sitemiz rengini doğadan aldığından bünyesinde sürekli evrimsel bir değişim ve dönüşüm hali barındırır.
3. Sitede yayımlanan tüm içerik, kısmen ya da tamamen kopyalanarak başka bir yerde kaynak gösterilerek kullanılabilir. Bunun için gerekli ve yeterli koşul, söz konusu içeriği sitemize ekleyen kullanıcının bu doğrultuda izin vermiş olmasıdır.
4. Üyelerimizin, ekledikleri her türlü içerik hakkında sorumlu olduklarını varsaymaktayız. Takip et: @hopam
Tweetle