Çaykur Müdürü İmdat Sütlüoğlu yaş çay fabrika müdürleri, müdür yardımcıları ve kısım müdürleri ile bir toplantı yaparak 2011 yılını değerlendirip 2012 yılında yapılacak yeni çalışmalar ve yapılacak değişikliklerle ilgili istişarede bulundu.
Çaykur brifing salonunda Rize, Trabzon ve Artvin bölgesindeki fabrika müdürleri müdür yardımcıları ve kısım müdürlerinin katıldığı toplantıda 2011 yılında yapılan çalışmalar ve sonuçları tartışılırken 2012 yılında yapılması planlanan çalışmalar ve değişiklikler hakkında katılımcılarla bilgi alışverişinde bulunuldu.
Toplantılara Genel Müdür Sütlüoğlu başkanlık ederken Genel Müdür Yardımcıları Süleyman Pınarbaş, Yunus Kaldırım, Dr Turgay Turna ve ilgili daire başkanları hazır bulundu.
Genel Müdür İmdat Sütlüoğlu göreve geldiği 2011 yılında yapılan çalışmalara değinerek ; "2011 sezonunu hep birlikte geçirdik. Bu sezonda gösterdiğiniz gayretler için çalışmalar için sizlere teşekkür ediyorum. Ama tabi iki sezondaki eksiklilerimizi yanlışlıklarımızı görmemiz gerekiyor değerlendirmemiz gerekiyor. Ki bir dahaki dönemde bunları yapmayalım. Eksiklerimizi tamamlayalım. Çaykur olarak en üst düzeyde modern işletmecilik gereklerinin tamamını yerine getirerek örnek bir işletme olarak yolumuza devam edelim. Bunu arzu ediyoruz. "
Kapasite 700 ton artacak.
2012 yılında Çaykur olarak yeni yatırımlar planladıklarını ilk olarak yaş çay işleme kapasitesini mevcut fabrikaların kapasitelerini artırmak suretiyle yükselteceklerini belirten Sütlüoğlu; "Yeni yatırımlarımız var. Yaklaşık 700 ton civarında bir ilave kapasite oluşturuyoruz hedefimiz aktarma yapan fabrikaların aktarma vermesini önlemek çayları diğer bölgelere aktarmadan ki bu çok önemli bir şekilde kaliteyi olumsuz etkiliyor. Hem ciddi bir şekilde kaliteyi olumsuz etkiliyor. Hem ciddi bir maliyet unsuru oluşturuyor; fabrikalar arasında bir çekişmeye yol açıyor; fabrikaların düzenini bozuyor. Bu olumsuzlukları ortadan kaldırmak için özellikle aktarma veren bölgelerin kapasitelerini arttırmaya çalışıyoruz yaklaşık 700 ton civarında bir artırımı bu sene yapacağız bir bölümü sezon içerisinde bitecek. Yani önümüzdeki periyotta her fabrika her bölge kendi çayını işleyecek, diğer bölgelere bir takım eksterm durumlar dışında çay aktarmayacak. Bu şekilde hem kaliteyi daha iyi bir hale getirmiş olacağız, hem de maliyetleri düşürmüş olacağız. Fabrikaların düzenini de bozmamış olacağız. "
Yeşilçay fabrikaları açılacak.
Tüketicilerin her geçen gün yeşilçaya olan ilgilerinin arttığını belirten Sütlüoğlu, Çaykur olarak yeşil çay ihtiyacını karşılayabilmek için yeni yeşilçay fabrikalarının açılacağının altını çizdi; "Yeşil çay fabrikaları kurmayı da planlıyoruz. Çünkü yeşil çay üretimimiz talep oranında talep artması oranında artıyor, artacak artma durumundadır. İnşallah bunları da önümüzdeki süreçte hayata geçireceğiz. "
Dünyanın en büyük çay paketleme fabrikası kurulacak.
Paketleme fabrikasının bulunduğu alanın üniversiteye devredildiğini belirten Genel Müdür Sütlüoğlu bunun yerine İyidere´de Çaysan´dan alınan arazi üzerine dünyanın en büyük ve modern çay paketleme fabrikasının kurulacağının müjdesini verdi. Sütlüoğlu; "Paketleme Fabrikamızı ve Taşlıdere Fabrikamızı Üniversiteye devrettiğimiz için Paketleme Fabrikamızın İyidere'ye taşınması söz konusu. İnşallah önümüzdeki sezonda İyidere' de çok modern bir paketleme fabrikası kuracağız son teknoloji ile ve Dünyanın bu en büyük paketleme fabrikası olacak yani bölge güzellikleri ile yatırımlarıyla inşallah gündeme gelecek.
Çaykur olarak biz büyük bir camiayız Çaykur bir sosyal sorumluluk projesidir. Bir milyon üretici ile 13 bin çalışanı ve 75 milyon tüketicisi ile çok kapsamlı çok geniş anlamda çalışan farklı bir kuruluştur. Bunu bu şekilde bilin Genel Müdürlüğümüzün taşrada olması bu kurumun küçümsenmesini gerektirmiyor. Aslında bu kurumu daha da büyütür. Taşrada üreticinin yanında böylesine örnek bir çalışma yapmak gerçekten takdire şayan bir şeydir. Biz bunu yapıyoruz. Üreticiyi istismar etmiyoruz koruyoruz. Çalışanı istismar etmiyoruz koruyoruz. İstismar edenlere karşıda elimizden geldiği kadar onları koruyoruz. Üreticinin her türlü çalışmasında çayını dikmesinde budamasında toplamsında her zaman ona destek oluyoruz. Bundan sonra yine önemli bir projemiz hızlı bir şekilde organik çayı geçmiştir. Bu organik çay uygulamasında da yine müstahsilin yanında daha çok yer almaya devem edeceğiz. " dedi.
Hopam.com'un notu: Okuduğunuz haber sitemize 06.02.2012 tarihinde Hayati Akbaş tarafından girilmiştir. Her ne kadar yayın ilkelerimiz doğrultusunda belli bir süzgeçten geçirmiş olsak da haberin yazım kurallarına ve etik teamüllere uygunluğu, içeriğinin doğruluğu ve tarafsızlığı Hopam.com tarafından garanti edilmemektedir. Bununla birlikte, haber metni veya ilgili diğer materyalleri kısmen ya da tamamen kopyalanması, yayımlanması, uyarlanması, çevirisinin yapılması, değiştirilmesi ve başka yayın organlarında paylaşılması söz konusu muhabirin iznine tabidir.
Önemli Notlar:
1. Hopam®.com sayfalarında yayınlanan yazılardaki fikirler, yorumlar ve görüşler, Hopa'da yaşayan insanları, Hopa'nın herhangi bir kamuya ait veya özel bölümünü ya da idari yapısını, herhangi bir etnik/politik gurubu, veya diğer ilgili hiçbir özel/tüzel kişiliğini hiçbir şekilde bağlamamaktadır.
2. Sitemiz rengini doğadan aldığından bünyesinde sürekli evrimsel bir değişim ve dönüşüm hali barındırır.
3. Sitede yayımlanan tüm içerik, kısmen ya da tamamen kopyalanarak başka bir yerde kaynak gösterilerek kullanılabilir. Bunun için gerekli ve yeterli koşul, söz konusu içeriği sitemize ekleyen kullanıcının bu doğrultuda izin vermiş olmasıdır.
4. Üyelerimizin, ekledikleri her türlü içerik hakkında sorumlu olduklarını varsaymaktayız. Takip et: @hopam
Tweetle