Şavşat'a bağlı Aşağı ve Yukarı Koyunlu köyleri kurmuş oldukları dernek çatısı altında çalışmalarını sürdürüyor.
İlçeye bağlı Aşağı ve Yukarı Koyunlu köyleri Muhtarları ve halkı ile bir araya gelerek, ekonomik ve kültürel kalkınmayı sağlamak amacıyla "Koyunlular Köyleri Dayanışma Turizm Kalkındırma Koruma ve Güzelleştirme Derneği'ni kurdular. I. Olağan genel kurulunu yapan, Aşağı ve Yukarı Koyunlu Köyleri kurdukları dernek çatısı altında başlattıkları kalkınma atılımı için canla başla çalışıyorlar. Göstermiş oldukları birliktelik ile Kalkınma atılımı yapan iki kardeş köy olan Aşağı ve Yukarı Koyunlu köyleri Derneği tarafından yaptıkları ve yapacakları çalışmaları anlatmak amacıyla Aşağı Koyunlu köyünde toplantı düzenledi.
Düzenlenen toplantıya; Kaymakam Salih Altun, Milletvekili Ertekin Çolak, Artvin Vali Yardımcısı Ahmet Karakaya, Ardahan Üniversitesi Rektörü Ramazan Korkmaz, Orman Bölge Müdürü Köksal Coşkun, KTÜ'den Prof. Bülent Şahin, İş adamı ve Derince Belediye Başkan yardımcısı Saim Oral, Trabzon Fatih Devlet Hastanesi Dâhiliye Uzmanı İmran Bahçeci, Ardahan İl Tarım Müdürlüğü Destekleme Şube Müdürü, Nihat Yazar, İlçedeki daire amirleri, İl Genel Meclis Üyesi Hasan Temiz, Aşağı ve Yukarı koyunlu köyleri muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Yoğun bir katılım ile gerçekleşen ve sunuculuğunu Koyunlular Köyleri Dayanışma Turizm Kalkındırma Koruma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı İkram Bahçecinin yaptığı Program; Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Programın başlamasıyla Koyunlular köyleri Derneği Başkanı İkram Bahçeci açılış konuşması yaptı. İkram Bahçecinin konuşmasından sonra Aşağı Koyunlu Köyü Muhtarı Cengiz Bilgin ve yukarı Koyunlu Köyü Muhtarı Süreyya Parlak'ta kısa konuşmalar yaparak başlattıkları kalkınma birliktelikleri hakkında bilgiler verdiler. Daha sonra Aşağı Koyunlu Köyü ihtiyar heyeti üyesi Havva Şimşek bir konuşma yaptı.
Daha sonra Kaymakam Salih Altun kürsüye gelerek konuşma yaptı. Konuşmasında uzlaşmanın önemine değinen Kaymakam Altun, Aşağı ve Yukarı Koyunlu köylerinin bir araya gelerek göstermiş olduğu uzlaşma ve birliktelikle üretimi sağlayacağını üretimle birlikte kalkınmanın gerçekleşeceğini vurguladı. "Atalarımız Çanakkale'de bizler için şehit oldu, Sarıkamış'ta bizler için donarak şehit oldu. Kurtuluş savaşında bizler için canlarını vermekten çekinmediler, atalarımız bizler için torunlarımız daha iyi şartlarda yaşasınlar diye Şehit oldular. Torunları olarak onlara layık olmalıyız" dedi.
Vali Yardımcısı Ahmet Karakaya kısa bir konuşma yaptı. Meslekleri gereği ülkenin her bir tarafına gittiklerini belirten Karakaya, "bu güzel uç boyunda yaşamak herkese kısmet olmaz" diyerek Şavşat'ın güzelliklerine hayranlığını ifade etti. "Türkiye'nin birçok yerinde görev yaptım, böyle bir uzlaşamaya şahit olmamıştım. Bu birlikteliği gösterenleri ve bu birliktelikte emeği geçen herkesi kutluyorum" dedi.
Yapılan konuşmalardan sonra köyde açılan Bilgisayar ve Arıcılık kursuna katılarak başarıyla kursları bitiren kursiyerlere sertifikaları ve çalışmalarda emek veren köylülere teşekkür belgesi verildi. Sertifikalar verilirken Köye gelen Milletvekili Ertekin Çolak'ta kısa bir konuşma yaptı.
Sertifikaların verilmesi ve Milletvekili Ertekin Çolak'ın konuşmasından sonra Şavşat Kaymakamlığı, Muhtarlar, İş adamı Ömer Öztürk ve Dernek çalışmaları neticesinde atıl durumda iken onarılarak, çeşitli amaçlarla kullanılmak üzere köye kazandırılan Köy İlkokulu binasının açılışı yapıldı. Açılışın ardından, gelen misafirler için hazırlanmış olan yöresel yemekler, kımi çorbası, pişi, lokum, kete, mısır ve buğday gevreği, kete, döner ve yayık ayranı ikram edildi.
Hopam.com'un notu: Okuduğunuz haber sitemize 29.06.2010 tarihinde Hayati Akbaş tarafından girilmiştir. Her ne kadar yayın ilkelerimiz doğrultusunda belli bir süzgeçten geçirmiş olsak da haberin yazım kurallarına ve etik teamüllere uygunluğu, içeriğinin doğruluğu ve tarafsızlığı Hopam.com tarafından garanti edilmemektedir. Bununla birlikte, haber metni veya ilgili diğer materyalleri kısmen ya da tamamen kopyalanması, yayımlanması, uyarlanması, çevirisinin yapılması, değiştirilmesi ve başka yayın organlarında paylaşılması söz konusu muhabirin iznine tabidir.
Önemli Notlar:
1. Hopam®.com sayfalarında yayınlanan yazılardaki fikirler, yorumlar ve görüşler, Hopa'da yaşayan insanları, Hopa'nın herhangi bir kamuya ait veya özel bölümünü ya da idari yapısını, herhangi bir etnik/politik gurubu, veya diğer ilgili hiçbir özel/tüzel kişiliğini hiçbir şekilde bağlamamaktadır.
2. Sitemiz rengini doğadan aldığından bünyesinde sürekli evrimsel bir değişim ve dönüşüm hali barındırır.
3. Sitede yayımlanan tüm içerik, kısmen ya da tamamen kopyalanarak başka bir yerde kaynak gösterilerek kullanılabilir. Bunun için gerekli ve yeterli koşul, söz konusu içeriği sitemize ekleyen kullanıcının bu doğrultuda izin vermiş olmasıdır.
4. Üyelerimizin, ekledikleri her türlü içerik hakkında sorumlu olduklarını varsaymaktayız. Takip et: @hopam
Tweetle