Artvin Valisi Mustafa Yemlihalıoğlu başkanlığında yapılan toplantıya Vali Yardımcısı Osman Altın, Belediye Başkanı Emin Özgün, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Çetin Demirkaya, İl Milli Eğitim Müdürü Hamza Köşker, Sanayi ve Ticaret İl Müdürü Remzi Ustabaş, Türkiye İş Kurumu İl Müdürü Mehmet Karadeniz, İl Tarım Müdürü Mustafa Duman, İl Çevre ve Orman Müdürü Ethem Boz, Artvin Çoruh Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Habip Eroğlu ve Öğretim Görevlisi Muhammet Ardıç, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kurtul Özel, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkan Vekili Hakkı Seyhan, Türk-İş İl Temsilcisi Remzi Beken, TİSK İl Temsilcisi Hasan Bayraktar ve Sakatlar Konfederasyon İl Temsilcisi Hatice Nur Ersöz katıldı.
İlin istihdam ve mesleki eğitim politikasını oluşturmak, İlin muhtelif sektör ve branştaki işgücü ve mesleki eğitim ihtiyacını belirlemek, Millî Eğitim Bakanlığınca gönderilen mesleki ve teknik eğitim çerçeve programlarının işgücü piyasası araştırma sonuçlarına göre ilin ihtiyaçları doğrultusunda düzenlenmesi için görüş bildirmek, Mesleki ve teknik eğitim uygulamalarında ortaya çıkan uyuşmazlıkların çözümüne yardımcı olmak, Mesleki eğitim, işgücü ve istihdam konularında kurum ve kuruluşlardan gelecek görüş ve önerileri incelemek, değerlendirmek ve sonuçlandırmak, İl düzeyinde istihdamı koruyucu, geliştirici ve işsizliği önleyici tedbirleri belirlemek ve gereği için ilgili kurum ve kuruluşlara bildirmek, İşgücü piyasası araştırma sonuçları da dikkate alınarak İl Millî Eğitim Müdürlüğü ve Kurum tarafından hazırlanan işgücü yetiştirme faaliyetlerine ilişkin planları onaylamak ve bunların uygulama sonuçlarını izlemek, Mesleki ve teknik eğitimin geliştirilmesine ilişkin tam gün tam yıl eğitim uygulaması ile ilgili görüş bildirmek, İşgücü ihtiyaç analizleri sonuçlarını da dikkate alarak, ilde bulunan tüm mesleki ve teknik eğitim veren okul veya kurumların bünyesinde yer alacak alan ve dalların belirlenmesi, kısa, orta ve uzun vadede ilin mesleki ve teknik eğitim okul yatırımlarının planlanması ile beraber eğitimi yapılacak alan ve dal ihtiyaçlarını belirleyerek, Millî Eğitim Bakanlığına görüş sunmak, Deprem, sel ve yangın gibi doğal afet sonucu yörede faal durumdaki işletmelerin eğitim olanakları dikkate alınarak, işletmede mesleki eğitime alınacak ve beceri eğitimi yapacak öğrenci sayısının belirlenmesine ilişkin oranların oluşturulması konusunda 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanununun 18 inci maddesine göre görüş bildirmek, Çıraklık ve mesleki eğitim kapsamı dışında çocuk çalıştırılmasının önüne geçilmesi konusunda gerekli çalışmaları yapmak amacıyla 5763 sayılı kanunla kurulan İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısında bir konuşma yapan Vali Mustafa Yemlihalıoğlu, ''Bugün İlimizin en önemli sorunlarının başında hiç şüphesiz istihdam ve işsizlik sorunu gelmektedir. Yapılmakta olan HES ve yol inşaatları ile istihdama katılma oranı Ülke ortalamasının üstünde, işsizlik oranı altında ise de, inşaat faaliyetlerinin geçiciliği dikkate alındığında yeni iş alanlarının yaratılması, iş piyasasının esnekleştirilmesi ve aktif istihdam politikalarının etkili biçimde uygulanması büyük önem arz etmektedir.
Bir taraftan iş isteyenlerin çokluğu, diğer yandan aradığı nitelikte eleman bulamayan işverenlerin var olduğu bir gerçektir. Bu gerçekten hareketle Kurumun yürüttüğü aktif işgücü tedbirleri önem kazanmaktadır. Eğitim (kurs, staj, girişimcilik) ve Toplum Yararına Çalışma Programları uygulanmaktadır. Bu faaliyetler, 5763 Sayılı İş Kanunun ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun ile değişik 4447 Sayılı İşsizlik Sigortası Kanunun 48'inci maddesinin 7'inci fıkra hükmü doğrultusunda işsizlik sigortası fonunda finanse edilmektedir. 2010 yılında yürütülecek aktif işgücü faaliyetlerimiz için ödenekler belirlenmiştir. Yapılacak faaliyetler kurulda temsil edilen üyelerin ve özellikle meslek kuruluşlarının önerileri çok önemli olup, hem önerilere, hem de faaliyetlere daha fazla katılmaları beklenmektedir'' dedi.
İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı sonucunda: Ağaçlandırma ve çevre düzenlemesi için İl Çevre ve Orman Müdürlüğünce Proje hazırlamasına, diğer faaliyetler için ilçelerin nüfus ve gelişmişlik durumu dikkate alınarak Kaymakamlıklarca proje hazırlamasına, İç giyim, Eko turizm ve Örtü altı seracılık mesleklerinde kurslar açılmasına ve Girişimcilik eğitimi İçin Ticaret ve Sanayi Odası tarafından program yapılmasına karar verildi.
Hopam.com'un notu: Okuduğunuz haber sitemize 26.01.2010 tarihinde Hayati Akbaş tarafından girilmiştir. Her ne kadar yayın ilkelerimiz doğrultusunda belli bir süzgeçten geçirmiş olsak da haberin yazım kurallarına ve etik teamüllere uygunluğu, içeriğinin doğruluğu ve tarafsızlığı Hopam.com tarafından garanti edilmemektedir. Bununla birlikte, haber metni veya ilgili diğer materyalleri kısmen ya da tamamen kopyalanması, yayımlanması, uyarlanması, çevirisinin yapılması, değiştirilmesi ve başka yayın organlarında paylaşılması söz konusu muhabirin iznine tabidir.
Önemli Notlar:
1. Hopam®.com sayfalarında yayınlanan yazılardaki fikirler, yorumlar ve görüşler, Hopa'da yaşayan insanları, Hopa'nın herhangi bir kamuya ait veya özel bölümünü ya da idari yapısını, herhangi bir etnik/politik gurubu, veya diğer ilgili hiçbir özel/tüzel kişiliğini hiçbir şekilde bağlamamaktadır.
2. Sitemiz rengini doğadan aldığından bünyesinde sürekli evrimsel bir değişim ve dönüşüm hali barındırır.
3. Sitede yayımlanan tüm içerik, kısmen ya da tamamen kopyalanarak başka bir yerde kaynak gösterilerek kullanılabilir. Bunun için gerekli ve yeterli koşul, söz konusu içeriği sitemize ekleyen kullanıcının bu doğrultuda izin vermiş olmasıdır.
4. Üyelerimizin, ekledikleri her türlü içerik hakkında sorumlu olduklarını varsaymaktayız. Takip et: @hopam
Tweetle