İl Hayat Boyu Öğrenme, Halk Eğitim Planlama ve İşbirliği Komisyon Toplantısı yapıldı.
Artvin Valisi Mustafa Yemlihalıoğlu başkanlığında, Valilik Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıya, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Mehmet Nasif, Belediye Başkan Yardımcısı Zafer İnce, Artvin Çoruh Üniversitesi Temsilcisi Yardımcı Doçent İsmail Güllü, İl Emniyet Müdürü Muhsin Armağan, İl Milli Eğitim Müdürü Hamza Köşker, İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Ateş, İl Çevre ve Orman Müdürü Etem Boz, bazı kamu kurumlarının temsilcileri, okul müdürleri ve sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.
Toplantıda bir konuşma yapan Milli Eğitim Müdürü KÖŞKER, 'İlimizde 20062007 yılında 534 kurs açılmış bu kurslara 11. 488 kişi, 20072008 yılında 794 kurs açılmış bu kurslara 17. 358 kişi, 20082009 yılında 1117 kurs açılmış bu kurslara 20. 909 kişi, 20092010 yılında 1189 kurs açılmış bu kurslara 20. 500 kişi, 20102011 yılında ( 01 Eylül 2010 - 01 Şubat 2011 tarihleri arası) 797 kurs açılmış bu kurslara 18. 739 kursiyer katılmıştır. 20102011 Eğitim-Öğretim yılında bu kursların 51 adedi diğer kurumlar, sivil toplum kuruluşları ve yerel yönetimlerle işbirliği halinde açılmış olup, bu kurslara 806 vatandaşımız katılmıştır. '' dedi.
Yaygın eğitimden faydalanan insanların sayısını artırarak, 'Ana-Kız Okuldayız'' ve 'Eğitim Her Engeli Aşar'' kampanyalarındaki başarıyı artırmak için yılın her ayında alan araştırmaları yapıldığını da belirten Köşker, kamunun kaynaklarını birleştirerek eğitim imkânlarını ortaya koymak için ikiden fazla kurum veya hem kurum hem de STK'ları işbirliği protokolleri çerçevesinde kurslar açma çalışmalarının devam ettiğini ve iş makineleri kursunun bunun en iyi örneğini teşkil ettiğini söyledi.
Vali Mustafa Yemlihalıoğlu ise toplantıda yaptığı konuşmada: 'Okuyan çocuklarımızın ekonomik durumları müsait olanlarına daima yardımcı oluyoruz. Bu konuda bizlere sağlam bilgi verin. Yardımcı olduğumuz insanların asla onurunu kırmayalım ve buna çok özen gösterelim. Okumak isteyip imkânsızlıklar nedeni ile okuyamayan veya sağlık problemini maddi nedenlerle çözemeyenlere devlet olarak yardım ediyoruz. Bu gibi konulardan haberimiz olsun. Mutlaka çözeriz. Bu bizim görevimizdir. Bu konuda yardım sever halkımızın yardımları da oluyor. Bu, bizim milletimizin yüce kültürü. Bizde bu milletin evladıyız. Şahsımıza düşeni de insan olarak yaparız. '' dedi.
Toplantı, "Ana-Kız Okuldayız" ve "Eğitim Her Engeli Aşar" kampanyaları doğrultusunda, ilimizde alan araştırmalarının sürekli yapılmasına ve bir vatandaşımız kalmayacak şekilde okuma- yazma kurslarının açılmasına, sınav sonucunda başarılı olanlara belge verilmesine, Millî Eğitim Bakanlığı ile işbirliği yapan ve ilimizde temsili kuruluşları bulunan Bakanlık birimleri ve diğer sivil toplum kuruluşları İşbirliğinde, İlimizin coğrafi koşulları göz önüne alınarak istihdama yönelik mesleki-teknik kursların açılması, sosyal ve kültürel faaliyetlere ağırlık verilmesi, alan ve ihtiyaç belirleme çalışmalarının Eylül ve Ekim ayından itibaren yoğunlaştırılarak yürütülmesi, Turizm ve üniversite şehri olmak öne çıkartılıp buna sahip olma bilinci oluşturulması, turizmin insan kaynaklarının yetiştirilmesi için kurslar açılması, eğitim ihtiyaçlarını belirleme çalışmalarının oluşturulacak komisyonlar vasıtası ile bizzat köylere gidilerek muhtarlarla işbirliği yapılarak vatandaşların belli mekânlarda toplanarak halk eğitimi çalışmaları ve diğer konularda aydınlatılması, kurslara katılmak isteyen vatandaşların kayıtlarının yapılması, Türkiye İş Kurumu İl Müdürlüğü işbirliğinde, eğitsel kulüplerin kurulup, görev dağılımı yapılarak işlerlik kazandırılması, açılacak kurslarla ilgili afiş, ilan ve duyuruların yapılması, yapılacak çalışmalar ve açılacak kurslarda temizlik, sağlık, aile planlaması, insan sağlığı, ana çocuk sağlığı, dengeli beslenme, ilk yardım, trafik gibi bilgilerin verilmesine devam edilmesi, Hayat boyu öğrenme anlayışıyla bireylerin sosyal ve kültürel gelişimlerini ve serbest zamanlarını en iyi şekilde kullanmaları amacıyla kursların açılması, Atatürk İlkelerine bağlı, yurdunu, milletini seven, üretken bireyler yetiştirmek ve sosyal kültürel etkinliklerden yararlanmalarını sağlamak için konferans ve seminerler verilerek, etkin bir şekilde çaba sarf edilmesi gibi konuların yer aldığı 17 maddeden oluşan kararların alınmasının ardından sona erdi.
Hopam.com'un notu: Okuduğunuz haber sitemize 04.03.2011 tarihinde Hayati Akbaş tarafından girilmiştir. Her ne kadar yayın ilkelerimiz doğrultusunda belli bir süzgeçten geçirmiş olsak da haberin yazım kurallarına ve etik teamüllere uygunluğu, içeriğinin doğruluğu ve tarafsızlığı Hopam.com tarafından garanti edilmemektedir. Bununla birlikte, haber metni veya ilgili diğer materyalleri kısmen ya da tamamen kopyalanması, yayımlanması, uyarlanması, çevirisinin yapılması, değiştirilmesi ve başka yayın organlarında paylaşılması söz konusu muhabirin iznine tabidir.
Önemli Notlar:
1. Hopam®.com sayfalarında yayınlanan yazılardaki fikirler, yorumlar ve görüşler, Hopa'da yaşayan insanları, Hopa'nın herhangi bir kamuya ait veya özel bölümünü ya da idari yapısını, herhangi bir etnik/politik gurubu, veya diğer ilgili hiçbir özel/tüzel kişiliğini hiçbir şekilde bağlamamaktadır.
2. Sitemiz rengini doğadan aldığından bünyesinde sürekli evrimsel bir değişim ve dönüşüm hali barındırır.
3. Sitede yayımlanan tüm içerik, kısmen ya da tamamen kopyalanarak başka bir yerde kaynak gösterilerek kullanılabilir. Bunun için gerekli ve yeterli koşul, söz konusu içeriği sitemize ekleyen kullanıcının bu doğrultuda izin vermiş olmasıdır.
4. Üyelerimizin, ekledikleri her türlü içerik hakkında sorumlu olduklarını varsaymaktayız. Takip et: @hopam
Tweetle