Küresel İklim Değişikliği İle Mücadelede Türkiye'de Yeni Bir Dönem Başlıyor. Tbmm Genel Kurulu'nda Bugün Görüşülen Kyoto Protokolü Onaylandı Ve Yasalaştı. Yıllardır Bu Konuda Kampanya Yürüten, Çevrecilerin Ve Eylem Gruplarının Eline Sağlık.
Küresel ısınmaya yol açan sera gazlarının salımının azaltılmasını öngören Kyoto Protokolü TBMM'de görüşüldü ve onaylandı. Protokol daha önce Bakanlar Kurulu'nda görüşülmüş ve Hükümet, Kyoto Protokolü'nü imzalamaya karar verdiklerini açıklamıştı. Artık Türkiye'nin de imzalamış olduğu Kyoto Protokolü, sera gazı salınımının azaltılması ve sınırlandırılmasını hukuki açıdan bağlayıcı duruma getiriyor.
Tasarının maddelerinin görüşülmesinden sonra, tümü üzerinde yapılan açık oylamada, kanun tasarısı, 3'e karşı 243 oyla kabul edildi. Oylamada 6 milletvekili de çekimser kaldı.
Bugüne kadar 176 ülkenin imzaladığı protokolün ilk 5 yıllık uygulaması bitmek üzere ve önümüzdeki dönem için hazırlıklar başlamış bulunuyor. Türkiye, bu protokolü başlangıçta imzalamamıştı. Protokolün imzalanması için bugüne kadar çok sayıda kampanya yapıldı, mitingler düzenlendi ve imzalar toplandı.
Sera gazı salınımı azaltılacak.
Birleşmiş Milletlerin 1997 yılında Japonya'da düzenlediği çevre toplantısında katılımcı hükümetler tarafından kabul edilen Kyoto Protokolü, gelişmiş ülkelerin sera etkisi yaratan gazların salınımını 2008 2012 yılları arasında yüzde 5, 2 düşürmelerini öngörüyor.
Türkiye gelişmiş ülkeler seviyesindeki yaptırımlara tabii tutulduğu için bugüne kadar anlaşmaya taraf olmaktan kaçındı.
2008 2012 arasında Türkiye için herhangi bir sera gazı salım azaltım yükümlülüğü bulunmuyor.
Hopam.com'un notu: Okuduğunuz haber sitemize 11.02.2009 tarihinde Hayati Akbaş tarafından girilmiştir. Her ne kadar yayın ilkelerimiz doğrultusunda belli bir süzgeçten geçirmiş olsak da haberin yazım kurallarına ve etik teamüllere uygunluğu, içeriğinin doğruluğu ve tarafsızlığı Hopam.com tarafından garanti edilmemektedir. Bununla birlikte, haber metni veya ilgili diğer materyalleri kısmen ya da tamamen kopyalanması, yayımlanması, uyarlanması, çevirisinin yapılması, değiştirilmesi ve başka yayın organlarında paylaşılması söz konusu muhabirin iznine tabidir.
Önemli Notlar:
1. Hopam®.com sayfalarında yayınlanan yazılardaki fikirler, yorumlar ve görüşler, Hopa'da yaşayan insanları, Hopa'nın herhangi bir kamuya ait veya özel bölümünü ya da idari yapısını, herhangi bir etnik/politik gurubu, veya diğer ilgili hiçbir özel/tüzel kişiliğini hiçbir şekilde bağlamamaktadır.
2. Sitemiz rengini doğadan aldığından bünyesinde sürekli evrimsel bir değişim ve dönüşüm hali barındırır.
3. Sitede yayımlanan tüm içerik, kısmen ya da tamamen kopyalanarak başka bir yerde kaynak gösterilerek kullanılabilir. Bunun için gerekli ve yeterli koşul, söz konusu içeriği sitemize ekleyen kullanıcının bu doğrultuda izin vermiş olmasıdır.
4. Üyelerimizin, ekledikleri her türlü içerik hakkında sorumlu olduklarını varsaymaktayız. Takip et: @hopam
Tweetle