Orman Bakanlığı Koordinatörlüğünde Dünya Bankası İşbirliğiyle Camilide Yürütülmekte Olan Biyolojik Çeşitlilik Ve Doğal Kaynak Yönetimi Çalıştay'ı Yapıldı.
Hopa da peş peşe düzenlenen toplantılarda Türkiye gündemini ilgilendiren konular tartışılmaya devam ediliyor. Bu defada Terzioğlu oteli konferans salonunda düzenlenen çalıştay da Camili bölgesi masaya yatırıldı. Orman Bakanlığı koordinatörlüğünde Dünya Bankası işbirliğiyle Camilide yürütülmekte olan Biyolojik çeşitlilik ve doğal kaynak yönetimi projesi çerçevesinde Biyolojik çeşitliliğin Amenajman planlarına entağrasyonu amacıyla düzenlenen toplantı Hopa Terzioğlu oteli konferans salonunda yapıldı.
28 Haziran tarihinde başlayan toplantı 1 Temmuzda sona erdi. . "İğne ada-Camili örnek çalışmalarının değerlendirilmesi ve katılımcı tabanlı BÇ entegre çok amaçlı Amenajman planlarının yaygınlaştırılması stratejileri" çalıştayı gündeminde 3 gün süren toplantılarda "İğne ada planlama çalışmalarının kritiği ve uygulama esaslarının belirlenmesi, İğne ada sonuçlarının Camiliye yansıtılması ve planlama sürecinin kararlaştırılması, BÇ entegre tabanlı çok amaçlı planlama yaklaşımının ülke genelinde yaygınlaştırılması stratejilerinin belirlenmesi" tartışıldı.
GEF II Entegrasyon komitesi Camili Eğitim çalışmasına Orman Genel Müdürlüğü daire başkanı Mustafa Yurdaer, Orman Genel Müdürlüğü Milli Parklar daire başkanı Ramazan Dikyar, Orman Genel müdürlüğü Fotoğrament müdürü Cemil Ün, Orman Genel müdürlüğü uzmanları, KTÜ , Hacettepe ve Kafkas Üniversitesi öğretim üyeleri, Orman mühendisleri, Bölge müdürleri, mühendisler ve Biyologlar katıldı.
Çalıştayın ilk gününde Proje yönetimi, genel bilgiler ve komitelerin çalışmalarını Suade Arançlı ve Muammer Demir , Fonksiyonel amanejman planı ve eğitim süreci, proje gelişimi süreci, yapılan çalışmalar, toplantılar, eğitim programları, karşılaşılan güçlükler ve planlamaları Emin Zeki Başkent, İğne ada plan yapım süreci ve plan tanıtımını Yavuz Öztürk, Bulanık dere Plan yapım süreci ve plan tanıtımını Armağan Yalçın, İğne ada ve Bulanık dere planlarının ortak yönetimle uygulanmasını Ramazan Dikyar ve Mustafa Yurdaer sundu. İlk günün ikinci bölüm oturumunda ise OODTÜ öğretim görevlisi Zeki Kaya, Prof. Dr. Selahattin Köse, Doç. Dr. Salih Terzioğlu, Yrd. Doç. Dr. Şağdan Başkaya, Emin Zeki Başkent ve Suade Arançlı "İğne ada çalışmalarının genel değerlendirmesi" üzerine sunumlar yaptılar.
Çalıştayın ikinci gününde ise Camili masaya yatırılacak ve burada yapılan çalışmaların değerlendirilmesi uzmanlar tarafından tartışıldı. Çalıştayın 3. gününde Artvin merkez planlama birimi örnek çalışması yerinde inceleneceği arazi çalışması yapıldı. Çalıştayın son gününde ise "BÇ Entegre orman amanajmani planlama kavramının ülke genelinde yaygınlaştırma stratejileri" tartışıldı. Çalıştay süresince uzmanlar ve öğretim üyeleri de konuları üzerine sunuşları izleyenlere sundular.
Hopam.com'un notu: Okuduğunuz haber sitemize 01.07.2004 tarihinde Hayati Akbaş tarafından girilmiştir. Her ne kadar yayın ilkelerimiz doğrultusunda belli bir süzgeçten geçirmiş olsak da haberin yazım kurallarına ve etik teamüllere uygunluğu, içeriğinin doğruluğu ve tarafsızlığı Hopam.com tarafından garanti edilmemektedir. Bununla birlikte, haber metni veya ilgili diğer materyalleri kısmen ya da tamamen kopyalanması, yayımlanması, uyarlanması, çevirisinin yapılması, değiştirilmesi ve başka yayın organlarında paylaşılması söz konusu muhabirin iznine tabidir.
Önemli Notlar:
1. Hopam®.com sayfalarında yayınlanan yazılardaki fikirler, yorumlar ve görüşler, Hopa'da yaşayan insanları, Hopa'nın herhangi bir kamuya ait veya özel bölümünü ya da idari yapısını, herhangi bir etnik/politik gurubu, veya diğer ilgili hiçbir özel/tüzel kişiliğini hiçbir şekilde bağlamamaktadır.
2. Sitemiz rengini doğadan aldığından bünyesinde sürekli evrimsel bir değişim ve dönüşüm hali barındırır.
3. Sitede yayımlanan tüm içerik, kısmen ya da tamamen kopyalanarak başka bir yerde kaynak gösterilerek kullanılabilir. Bunun için gerekli ve yeterli koşul, söz konusu içeriği sitemize ekleyen kullanıcının bu doğrultuda izin vermiş olmasıdır.
4. Üyelerimizin, ekledikleri her türlü içerik hakkında sorumlu olduklarını varsaymaktayız. Takip et: @hopam
Tweetle