Çalıştay’a, Şavşat Kaymakamı Mesut Gazi Ambarcı, Şavşat Belediye Başkanı A. Sinan Öztürk, İlçe Emniyet Amiri Eray Çınar, Asekrlik Şubesi Başkanı Per. Ütğm. Kayhan Sercan Haklı, daire amirleri ve Şavşat halkı katıldı.
Koordinatör Prof. Dr. Erdoğan Köse yönetiminde konuşmacı olarak, Yrd. Doç. Dr. Süreyya Oskay, Öğretim Görevlisi Özlem Özer Tuğal, Öğretim Görevlisi Kifayet Özkul ve Öğretim Görevlisi Aydın Birdevrim yer aldı.
İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi hemşerimiz Prof. Dr. Erdoğan Köse, 2’ncisi gerçekleştirilen Şavşat Kadınları Sanatsal Etkinlikleri Çalıştay hakkında açıklamalarda bulundu.
Prof. Erdoğan Köse, “Gecen sene 1. Şavşat çalıştayının gerçekleştirmiş olmanın huzuru içerisinde bu senede buraya toplanarak 2. Savsat çalıştayını organize ederek huzurlarınıza geldik. Başkanımızın da ifade ettiği gibi ülkü teyzemizin inşaatını tamamlayarak Şavşat’ımıza hibe ettiği bu binanınaçılışındabulunmaktan mutluyum. Başkanımızın Yöneticilerimizinmülki amirlerimizin burada hizmet etmek adına İstanbul Üniversitemizin de talepleri doğrultusunda saygı değer rektörümüz prof. Dr. Mahmut ak hocamızın olurları ile bu çalıştaya destek vermek üzere geldik.
Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulumuzun el sanatları bölümü seramik, cam, çinicilikprogramıöğretim elemanlarımız ve öğrencilerimiz ile kadın sanat ve yasam merkezinde oluşturulanatölyelerde ebru, seramik, , kalıp tekniği, oyma, cam, vitray, tahta baskı, konulu tas, dikiş ve keçe uygulamaları yaparak savsat kadınlarına hem sunum hemde uygula mali olarak 3 gün boyunca anlatılacaktır. Bugün yapılan sunumlarda kıymetli hocalarımızın sözlü sunumlarını 2 oturum halinde gerçekleştireceğiz, sabah 10 gece 10 arasıatölyeçalışmalarıuygulamalı olarak devam edecektir. Bu Çalıştayın hem savsat kadınlarına hem de değerli idarecilerimizin anlatılanuygulamalarısürekli hale getirmelerini beklemekteyiz. Şavşat’ın Cittaslow yani sakın şehir olmasından bu yana yaptığımız ikinci Çalıştayın devamlı hale getirilmesini temenni etmekteyiz. Bütünkatılımcılara ve yöneticilerehocalarıma ve öğrencelerimeçok teşekkür ederim ve saygılarımı sunarım” dedi.
2’ncisi gerçekleştirilen Şavşat Kadınları Sanatsal Etkinlikleri
Çalıştayın konuşmacıların seminerleri hakkında Prof. Dr. Erdoğan Köse açıklamalarda bulundu. Köse oturuma katılan ; “Aydan Birdevrim, unutulmaya yüz tutan Şavşat çömlekçiliğe genel bakış adi altındaverilmiş olan seminerde, tekrar çömlekçiliği yasatmak adına su an müzelerde bulunan kap kacak küpler ve pilaki kaplarının tekrar ortaya çıkarılması ve yeni nesile tanıtılması için atılacak adımları anlattı.
Birinci oturumda Nejat Birdevrim, seramik sanatına genel bakış adi altında verilen seminerde, çeşitliçamur, seramik yapım teknikleri, pişirim teknikleri ve fırınyapımıanlattı.
İkinci oturumda Kifayet Özkul, ebru sanatının insan psikolojisine etkileri adli seminerde, ebrudakullanılan malzemeler, yapımı, örnekleri ve insan üzerindeki psikolojik etkisi anlatılmıştır ve bu konunun en belirgin pozitif etkilerinin görüldüğü Emniyet teşkilatı ve Askeri personel ile yapılançalışmalardanfotoğraflarlaörneklendirdi.
Süreyya Öskay birinci oturumda, mozaik ve iki cam arası vitray adli seminerde, mozaikten yapılan eserler, engelli çocuklarımızla ve ilkokul çocuklarımızla yapılançalışmalardan örnekler ve uluslararasıprogramlarda yapılan vitray çalışmalarını anlattı.
Oya Avunca 2. Oturumdakumaş dikim ve tasarım adli seminerinde, ilçede üretilen kuru meyve ve hamur ürünlerinin paketlenmesi ve doğal yollarla satışasunulması içinkeçe, tül, çuval ve kumaştan torbalar tasarlamasıanlattı.
Türkiye’deki yaş sebze ve meyvelerin çok ciddi oranda çöpe atılması, Türk ekonomisi açısından ciddi bir israf olup, hem bu israfı önlemek hem de satılamayan ürünlerin kurutularak, toplumumuzun ve gençliğimizin doğal ve sağlıklı besinlerle beslenmesini temin etmek amacıyla kurutma sektörüne girmiş bulunmaktayız. Kurutma sektöründe kendi imalatımız olan güneş enerjisi ve jeotermal enerji kaynaklı makinalarımız ile Türkiye’nin çeşitli yerlerinde, yaş sebze ve meyvelerimizin sağlıklı kurutulmasını sağlamaktayız” dedi.
Hopam.com'un notu: Okuduğunuz haber sitemize 17.07.2016 tarihinde Hayati Akbaş tarafından girilmiştir. Her ne kadar yayın ilkelerimiz doğrultusunda belli bir süzgeçten geçirmiş olsak da haberin yazım kurallarına ve etik teamüllere uygunluğu, içeriğinin doğruluğu ve tarafsızlığı Hopam.com tarafından garanti edilmemektedir. Bununla birlikte, haber metni veya ilgili diğer materyalleri kısmen ya da tamamen kopyalanması, yayımlanması, uyarlanması, çevirisinin yapılması, değiştirilmesi ve başka yayın organlarında paylaşılması söz konusu muhabirin iznine tabidir.
Önemli Notlar:
1. Hopam®.com sayfalarında yayınlanan yazılardaki fikirler, yorumlar ve görüşler, Hopa'da yaşayan insanları, Hopa'nın herhangi bir kamuya ait veya özel bölümünü ya da idari yapısını, herhangi bir etnik/politik gurubu, veya diğer ilgili hiçbir özel/tüzel kişiliğini hiçbir şekilde bağlamamaktadır.
2. Sitemiz rengini doğadan aldığından bünyesinde sürekli evrimsel bir değişim ve dönüşüm hali barındırır.
3. Sitede yayımlanan tüm içerik, kısmen ya da tamamen kopyalanarak başka bir yerde kaynak gösterilerek kullanılabilir. Bunun için gerekli ve yeterli koşul, söz konusu içeriği sitemize ekleyen kullanıcının bu doğrultuda izin vermiş olmasıdır.
4. Üyelerimizin, ekledikleri her türlü içerik hakkında sorumlu olduklarını varsaymaktayız. Takip et: @hopam
Tweetle