Dağ Kültürü Derneği tarafından National Geographic Türkiye’nin desteği ve Mineral Event organizasyonuyla düzenlenen 3. Doğa Filmleri Yarışması’nda “Üniversiteliler”kategorisinde ise finale kalan üç film arasından yönetmenliğini Caner Özdemir’in yaptığı “Termik İstemeyük” kazandı.
Ödüller gala da verildi
Yarışmanın “Ulusal” kategorisinde En İyi Belgesel Film ödülünü finale kalan tek film olan Öztürk K. Kayıkçı’nın yönettiği “Geyikbayırı”adlı film aldı. Birincilik kazanan filmlerin yönetmenleri Caner Özdemir ve Öztürk K. Kayıkçı ödüllerini 8. Dağ Filmleri Festivali açılış töreninde aldı.
Macera ve adrenalin tutkunlarının festivali olan Dağ Filmleri Festivali’nde yer almak için kıyasıya mücadele eden yönetmen ve filmlerin arasından, Öztürk K. Kayıkçı’nın yönettiği “Geyikbayırı” filmi finale kalmaya hak kazanan tek film oldu ve Enİyi Belgesel Film ödülünü kazandı.
Kayalıkta hazine mi arıyorlar?
Filmde, Antalya’nın Geyikbayırı köyüne 1999 yılında gelen kaya tırmanışı yapan sporcuların köyü nasıl değiştirip dönüştürdüğünü anlatıyor. Köylüler ilk başta sporcuların kayalarda hazine aradığını düşünür. Sonraki yıllarda bu sporun katkısıyla canlanan ekonomileri, tırmanıcıları da kabullenmelerini sağlar. Geyik bayırı artık köye yerleşen şehirli tırmanıcıları ve gelişen turizmiyle farklı bir yer haline gelmiştir.
Sinop Gerze “Termik İstemeyük”
Sadece üniversite öğrencilerine açık olan “Üniversiteliler”kategorisinde ise Dereler Mor Akar (Hanife Örsoğlu), Lübbeyi Bekleyenler (Özer Kesemen) ve Termik İstemeyük (Caner Özdemir) adlı filmler finale kaldı. Bu filmler arasında ise birinciliği “Termik İstemeyük” isimli filmiyle Caner Özdemir kazandı. Caner Özdemir filminde Sinop Gerze’deki Yaykıl Köyü’ne kurulmak istenen termik santrale karşı Gerze halkının verdiği mücadelenin hikâyesini anlatıyor.
Dereceye giren tüm filmler, İstanbul’da 8 yıldır düzenlenen ve bu yıl 28 Şubat – 3 Mart 2013 tarihleri arasında gerçekleştirilecek Dağ Filmleri Festivali kapsamında gösterilecek.
Hopam.com'un notu: Okuduğunuz haber sitemize 05.03.2013 tarihinde Hayati Akbaş tarafından girilmiştir. Her ne kadar yayın ilkelerimiz doğrultusunda belli bir süzgeçten geçirmiş olsak da haberin yazım kurallarına ve etik teamüllere uygunluğu, içeriğinin doğruluğu ve tarafsızlığı Hopam.com tarafından garanti edilmemektedir. Bununla birlikte, haber metni veya ilgili diğer materyalleri kısmen ya da tamamen kopyalanması, yayımlanması, uyarlanması, çevirisinin yapılması, değiştirilmesi ve başka yayın organlarında paylaşılması söz konusu muhabirin iznine tabidir.
Önemli Notlar:
1. Hopam®.com sayfalarında yayınlanan yazılardaki fikirler, yorumlar ve görüşler, Hopa'da yaşayan insanları, Hopa'nın herhangi bir kamuya ait veya özel bölümünü ya da idari yapısını, herhangi bir etnik/politik gurubu, veya diğer ilgili hiçbir özel/tüzel kişiliğini hiçbir şekilde bağlamamaktadır.
2. Sitemiz rengini doğadan aldığından bünyesinde sürekli evrimsel bir değişim ve dönüşüm hali barındırır.
3. Sitede yayımlanan tüm içerik, kısmen ya da tamamen kopyalanarak başka bir yerde kaynak gösterilerek kullanılabilir. Bunun için gerekli ve yeterli koşul, söz konusu içeriği sitemize ekleyen kullanıcının bu doğrultuda izin vermiş olmasıdır.
4. Üyelerimizin, ekledikleri her türlü içerik hakkında sorumlu olduklarını varsaymaktayız. Takip et: @hopam
Tweetle