Ataşehir Belediyesi tarafından düzenlenen “4. Ataşehir Ulusal Çevre Konulu Kısa Film Yarışması”nda ödüller sahiplerini bulurken Cerattepe’de maden ocağı yapılmasına karşı mücadele eden Yeşil Artvin Derneği’ne onur ödülü verildi.
Bu yıl dördüncüsü düzenlenen yarışmada, çevreci yönetmenlere Ataşehir Belediyesi tarafından toplam 50 bin TL ödül dağıtıldı.
Türkiye Sineması’na yeni yeteneklerin kazandırılmasına katkı sağlamayı, çevre duyarlılığını sinema alanında da göstererek bu konuda farkındalık yaratmayı hedefleyen “Geri Dönüşmez Filmler” temalı kısa film yarışmasında, profesyonel ve amatör olmak üzere iki kategoride ödüller sahipleriyle buluştu.
Yarışmaya bu yıl toplam 130 film başvurdu. Bu filmlerden Amatör Kategoride 10, Profesyonel kategoride 8 olmak üzere toplam 18 film finale kaldı ve 1-2 Haziran tarihlerinde Ataşehir Mustafa Saffet Kültür Merkezi’nde sinemaseverlerle buluştu.
Bu yıl ilk defa Ataşehir Belediyesi Çevre Konulu Ulusal Kısa Film Yarışması kapsamında çevre mücadelesine katkıda bulunan, toplumda farkındalık yaratan Artvin Cerattepe’de maden ocağı yapılmasına karşı mücadele eden Yeşil Artvin Derneği’ne onur ödülü verildi.
“Geri Dönüşmez Filmler” temalı Ataşehir Ulusal Kısa Film Yarışması’nda Profesyonel Kategoride; Birincilik Ödülü Ayberk Kaba, Sezen Çildir’ın “Mandrake” isimli kısa filminin, İkincilik Ödülü Yavuz Selim Taşcıoğlu’ın “Dağların Oğlu” isimli kısa filminin, Üçüncülük Ödülü Serdal Doğan’ın “Dilovası” isimli kısa filminin oldu. Projesyonel Kategoride Jüri Özel Ödülü ise, Engin Türkyılmaz’ın “Gözyaşı Yolu” isimli kısa filmi oldu.
Amatör Kategoride ise Birincilik Ödülü Hasan Ali Soydam’ın “Ağaç ile Gitti” isimli kısa filmine, İkincilik Ödülü Enis Kal’ın “Rest” isimli kısa filmine, Üçüncülük Ödülü Mert Hüroğlu’un “Av” ve Yahya Ercan’ın “İmece Evi” isimli kısa filmlerin oldu. Amatör Kategoride Jüri Özel Ödülü ise, Ayhan Altınyay’ın “Çetin’in Çantası” isimli kısa filmi oldu.
Ataşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve Türkiye’nin her bölgesinden 130 çevre konulu kısa filmin katıldığı yarışmanın Ses 1885 Ortaoyuncular Tiyatrosu’nda düzenlenen ödül töreninde sunuculuğu Janset Paçal üstlendi.
Törende konuşan Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Hışman, “Türk Sineması’na yeni yetenekler kazandırmayı ve yetenekli sinemacıların ustalar ile bir araya gelmesini amaçladığımız bu güzel yarışmaya emek veren herkese, jüri üyelerine, yarışmacılara teşekkür ediyorum” dedi.
Ataşehir Belediyesi Çevre Konulu Ulusal Kısa Film Yarışması Yürütme Kurulu Üyesi ve yarışma organizasyonunu yürüten ESR Film yapım adına Yasin Ali Türkeri, düzenlenen yarışma ve Kısa Film Atölyesi hakkında bilgi verdi.
Gecede kazananları ödülleri Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Hışman, Ataşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Ayten Kartal, Ataşehir Belediye Meclis Üyesi Tuncay Akın Orhan, ÇEVKO Vakfı Halkla İlişkiler Müdürü Dilek Özcan, SETEM Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Güleryüz, Yönetmen Hilmi Etikan, Yönetmen Yeşim Ustaoğlu tarafından verildi.
Yarışma jürisinde; Yönetmen, Yapımcı Yeşim Ustaoğlu, Oyuncu Derya Alabora, Görüntü Yönetmeni Meryem Yavuz, Senarist İlker Barış ile Ataşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Ayten Kartal yer aldı.
Zuhal Olcay çevreci yönetmenlere destek olmak için güzel sesiyle ödül törenine renk kattı.
Bu yıl da yarışma kapsamında 8 hafta süren ücretsiz bir kısa film atölyesi düzenlendi. Eğitmenliğini Ahmet Gürata, Hilmi Etikan, Kurtuluş Özgen, Serdar Güven, Voytech Pokorny, Yasin Ali Türkeri ve Ender Yeşildağ’ın üstlendiği atölyeye yaklaşık 100 kişi başvurdu ve bunlardan 12 kişi atölyeyi başarıyla tamamladı. Katılımcılar iki kısa belgesel filmin yapımını gerçekleştirdiler ve bu güzel kısa filmler 1-2 Haziran'da Mustafa Saffet Kültür Merkezi’nde izleyiciyle buluştu.
Hopam.com'un notu: Okuduğunuz haber sitemize 08.06.2016 tarihinde Hayati Akbaş tarafından girilmiştir. Her ne kadar yayın ilkelerimiz doğrultusunda belli bir süzgeçten geçirmiş olsak da haberin yazım kurallarına ve etik teamüllere uygunluğu, içeriğinin doğruluğu ve tarafsızlığı Hopam.com tarafından garanti edilmemektedir. Bununla birlikte, haber metni veya ilgili diğer materyalleri kısmen ya da tamamen kopyalanması, yayımlanması, uyarlanması, çevirisinin yapılması, değiştirilmesi ve başka yayın organlarında paylaşılması söz konusu muhabirin iznine tabidir.
Önemli Notlar:
1. Hopam®.com sayfalarında yayınlanan yazılardaki fikirler, yorumlar ve görüşler, Hopa'da yaşayan insanları, Hopa'nın herhangi bir kamuya ait veya özel bölümünü ya da idari yapısını, herhangi bir etnik/politik gurubu, veya diğer ilgili hiçbir özel/tüzel kişiliğini hiçbir şekilde bağlamamaktadır.
2. Sitemiz rengini doğadan aldığından bünyesinde sürekli evrimsel bir değişim ve dönüşüm hali barındırır.
3. Sitede yayımlanan tüm içerik, kısmen ya da tamamen kopyalanarak başka bir yerde kaynak gösterilerek kullanılabilir. Bunun için gerekli ve yeterli koşul, söz konusu içeriği sitemize ekleyen kullanıcının bu doğrultuda izin vermiş olmasıdır.
4. Üyelerimizin, ekledikleri her türlü içerik hakkında sorumlu olduklarını varsaymaktayız. Takip et: @hopam
Tweetle