Rize’de Özgürlük Dayanışma Partisi (ÖDP) yeni il başkanlığı binasını açtı. Açılışa ÖDP Genel Başkanı Alper Taş’ın yanı sıra, bugün gerçekleşecek Hopa Davaları’nda avukatlık yapacak olan İstanbul Barosu avukatları Av. Sabri Kuşkonmaz ve Av. Halis Yıldırım katıldı.
BİNAMIZ DEVRİM VE SOSYALİZM MÜCADELEMİZE HAYIRLI OLSUN
Açılışa katılan ÖDP Genel Başkanı Alper Taş açılan yeni parti binasının sosyalizm mücadeleleri için hayırlı olmasını dileyerek söze başladı. Taş ‘ Rize’de açtığımız bu yeni il binamız hepimize; eşitlik, özgürlük, kardeşlik, devrim ve sosyalizm mücadelemize hayırlı olsun. Biz bugüne kadar çalışmalarımızı daha çok Pazar ve Fındıklı ilçelerimizden yürütüyorduk. Rize Merkez’imiz eksikti. Bu eksikliği tamamlamış oluyoruz. İl başkanımız ve yönetimiyle beraber çalışarak Rize’de etkili bir sesi hep beraber yükselteceğimize içten inanıyorum” dedi.
ALPTEKİN’İ SAYGIYLA ANIYORUZ
ÖDP Genel Başkanı Alper Taş konuşmasına “ÖDP bir anda kurulan bir parti değil. Türkiye Sosyalist Hareketi’nin temeline dayanıyor. 60’lı yıllarda Anti-Emperyalist mücadelenin içinde bu topraklardan bir arkadaşımız vardı Kızıl Dere’de katledildi. Kızıl Dere’de Anti-Emperyalist mücadelede katledilen Cihan Alptekin yoldaşımızı saygı ve sevgi ile anıyoruz. Onların o dönem yürüttüğü mücadelenin bugün ne kadar doğru olduğu, ABD emperyalizminin Ortadoğu’da yarattığı bu pozisyonla gayet net görünüyor.
12 EYLÜL’Ü ALKIŞLAYANLAR DEMOKRAT İLAN EDİLDİ
Cihan Alptekin’in yanı sıra, faşist katillerce katledilen Bayram Ali Tatoğlu’nu, bugün çok kolay bir biçimde herkesin darbecilerle hesaplaştığı, 12 Eylül’ü alkışlayanların demokrat ilan edildiği, 12 Eylül faşizmine karşı direnişi dağlarda örgütlemeye çalışan arkadaşlarımızdan olan ve Rize Eğitim Enstitüsü’nde işkenceyle katledilen Ahmet Uzun arkadaşımızı da sevgi ve saygı ile anıyoruz” sözleriyle devam etti.
ÜRETİCİ DİRENDİ GÜNDOĞDU ÇAY FABRİKASI’NI YIKAMADILAR
Açılışta konuşan ÖDP Rize İl Başkanı Ahmet Haşim Parlak, dün Taşlıdere Çay Fabrikası önünde gerçekleşen eylemi, Gündoğdu’da Gündoğdu Çay Fabrikası için yapılan eyleme benzettiğini ifade etti. Parlak “Çaykur’un çay fabrikalarının yerini, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’ne devretmesi söz konusu. Bu fabrikaların tek tek yıkılıp yerine yenisinin yapılması taahhüt ediliyor. Buna üreticilerin tepkileri var. Üreticilerimiz haklı bundan daha önce Gündoğdu Çay Fabrikası’nda da aynı olayı yaşadık. Gündoğdulu üreticiler direndi, fabrikamızın yıkılmasını istemiyoruz dediler. Orda vaat edilen 5 yıldızlı oteller de Türkiye’nin hiçbir yerinde yapılmış değiller. Eğer yapılması gereken oteller Rize’deki bir çay fabrikasına endeksliyse, Giresun’da, Zonguldak’ta, Kastamonu’da ve Sinop’ta ki oteller neden yapılmadı diye de Gündoğdu halkı bunu sorguladı” dedi.
Hopam.com'un notu: Okuduğunuz haber sitemize 13.12.2012 tarihinde Hayati Akbaş tarafından girilmiştir. Her ne kadar yayın ilkelerimiz doğrultusunda belli bir süzgeçten geçirmiş olsak da haberin yazım kurallarına ve etik teamüllere uygunluğu, içeriğinin doğruluğu ve tarafsızlığı Hopam.com tarafından garanti edilmemektedir. Bununla birlikte, haber metni veya ilgili diğer materyalleri kısmen ya da tamamen kopyalanması, yayımlanması, uyarlanması, çevirisinin yapılması, değiştirilmesi ve başka yayın organlarında paylaşılması söz konusu muhabirin iznine tabidir.
Önemli Notlar:
1. Hopam®.com sayfalarında yayınlanan yazılardaki fikirler, yorumlar ve görüşler, Hopa'da yaşayan insanları, Hopa'nın herhangi bir kamuya ait veya özel bölümünü ya da idari yapısını, herhangi bir etnik/politik gurubu, veya diğer ilgili hiçbir özel/tüzel kişiliğini hiçbir şekilde bağlamamaktadır.
2. Sitemiz rengini doğadan aldığından bünyesinde sürekli evrimsel bir değişim ve dönüşüm hali barındırır.
3. Sitede yayımlanan tüm içerik, kısmen ya da tamamen kopyalanarak başka bir yerde kaynak gösterilerek kullanılabilir. Bunun için gerekli ve yeterli koşul, söz konusu içeriği sitemize ekleyen kullanıcının bu doğrultuda izin vermiş olmasıdır.
4. Üyelerimizin, ekledikleri her türlü içerik hakkında sorumlu olduklarını varsaymaktayız. Takip et: @hopam
Tweetle