Bu yıl 3'üncüsü yapılan uluslararası Atmacacılık, Doğancılık festivaline davet edilen Arhavili Eczacı Kemal Özbayraktar Al Ain Abu Dhabi Birleşik Arap Emirliğinin daveti üzerine Dubai ye uçtu ve oradan da kara yoluyla Abu Dhabi'ye geçerek burada eşi ve iki arkadaşı ile birlikte çeşitli etkinliklere katıldı.
83 Ülkeden 500 civarında katılımcı ile gerçekleşen festivalde Türkiye bayrağı taşımanın onurunu ve gururunu dönüşünde anlattı. Özbayraktar "Çok iyi bir organize yapılmıştı. Akşamları City Seasons Otelinde kaldık. Gündüzleri 50 dönüm bir arazi üzerinde kurulmuş etrafında her türlü güvenlik sağlanmış olan ve ağaçlandırılmış bir bölgede Turkey ve Georgian yazılı bir çadır içinde halı döşenmiş 105 ekran televizyon ve sıcak-soğuk su sebili 1 masa 6 sandalye DVD oynatıcı ve eşyaları bırakmak için 70*70*150 boyutunda çelik sandık anahtar her türlü yazma-çizme-kesme yapıştırma için gerekli tüm malzeme ve aynı ebatta 3 pano seyyar elektrik kablosu ve priz serinlemek için güçlü vantilatörü bizlere tek tek teslim ettiler.
Bizim ilk işimiz şanlı bayrağımızı bize tahsis edilen çadırımızın önüne diktik, ulusal panomuzu belirledikleri şekilde yerleştirdik. Çadırın içini çeşitli resimlerle ve bayraklarla süsledik. Çadırımızın içini Ülkemizden getirdiğimiz Rize bezinden masa örtüsü ve kilimlerle süsledik, gelen misafirlerimize Türk lokumu ikram ettik. Ayrıca çok meraklı ve özel konuklarımıza buradan götürdüğüm çakşi ve kuş zili hediye ettik.
Resmigeçitler bizim saatimize göre 15. 00 onların saatine göre 17. 00'dan sonra yapılmaktadır. Diğer saatlerde diğer ülkelerden gelen ziyaretçilere ülkemizde yapılan ve yaşatılan atmacacılık geleneğini resim film ve slâyt gösterileri ile anlattık. Son derece dikkatli ve defalarca izleyerek not aldılar. Hem tebrik hem teşekkür ettiler. Bu arada orada yaşayan 5 Türk ailesi çocukları ile gelerek bizlere destek verdiler.
Festivalin 2. günü başka bir bölgeye geçtik ve burada şahinle av gösterilerine katıldık. Ayrıca etkinlik kapsamında yapılan at ve deve gösterileri de çok muhteşemdi.
Festivalin 3. günü Ege Üniversitesinden Prof Dr. Metin Ekici ve Hacettepe Üniversitesinden Prof Dr. Nebi Özdemir beyefendiler ve beraberindeki yabancı devletlerin UNESCO temsilcileri ile birlikte Çadırımıza geldiler. Çadırda gördükleri hazırlıkları kendi çabalarımızla yaptığımız sunum ve tanıtım fotoğrafları konsept dizayn tertip ve düzenden dolayı hem tebrik ettiler hem de teşekkür ettiler. Resmigeçit töreninde protokol tribünün de yer aldıklarını bizlerin geçişi sırasında alkışladıklarını ifade ettiklerin de bizlerde ülkemiz adına gurur duyduk. Arhavi ye geleceklerini Atmaca kültürünün yaşaması için her türlü katkıyı vereceklerini söyleyince bizlerde moral bulduk.
Yerel TV yöneticileri de çadırlarımıza kadar gelerek bizleri etkinlik belgesel programı çerçevesinde çekimlerine dâhil ettiler. Bizler kendilerini Türk misafirperverliği içinde karşılayarak hoş geldiniz dedik. Kendileri de bize festival hakkındaki izlenimlerimizi sordular ve özellikle kaç yıldır yırtıcı kuş besliyorsunuz diye sordular. 50 yıl cevabını duyunca yaptıkları coşkulu alkış ile bir defa daha gururlandık. İzlenimlerimiz konusunda da 83 ülkenin yırtıcı kuş sevenleri ile bir araya gelmek ve bu duyguları paylaşmanın çok güzel bir duygu olduğunu bize bu güzelliği yaşatan başta Abu Dhabi kralına ve sonra emeği geçen herkese ülkem, arkadaşlarım ve şahsım adına teşekkür ettiğimi söyledim.
Burada söylediklerimizi önce İngilizceye sonra Arapçaya çevirerek naklen yayınladılar. Festivale katılan bir çok ülkeden katılımcı da çadırımızı ziyaret ederek bizlerden bilgiler aldılar ve çadırımızın önünde, Türk bayrağı altında bol bol fotoğraf çektirdiler.
Çadır mescitlere namaz kılmaya gittiğimizde de ön saflara alma iltifatı ayrıca görülmeye değerdi.
Dünyanın en büyük yırtıcı kuş hastanesine gittiğimizde görsellik ve anlatımları muayene teşhis tedavi ameliyathane ve rehabilitasyon merkezleri bu konuya son derece önem verdiklerinin kanıtıydı.
Konuyu özetlersek meşakkatli zor ve yorucu bir yolculuk olmasına rağmen gördüklerimiz, yaşadıklarımız ve uluslar arası arenada Türkiye'nin var olması gerektiği yerde çok onurlu ve gururlu bir şekilde durduğumuzu tüm okurlarımızla paylaşıyoruz. " diye konuştu.
Hopam.com'un notu: Okuduğunuz haber sitemize 16.01.2012 tarihinde Necmettin Numanoğlu tarafından girilmiştir. Her ne kadar yayın ilkelerimiz doğrultusunda belli bir süzgeçten geçirmiş olsak da haberin yazım kurallarına ve etik teamüllere uygunluğu, içeriğinin doğruluğu ve tarafsızlığı Hopam.com tarafından garanti edilmemektedir. Bununla birlikte, haber metni veya ilgili diğer materyalleri kısmen ya da tamamen kopyalanması, yayımlanması, uyarlanması, çevirisinin yapılması, değiştirilmesi ve başka yayın organlarında paylaşılması söz konusu muhabirin iznine tabidir.
Önemli Notlar:
1. Hopam®.com sayfalarında yayınlanan yazılardaki fikirler, yorumlar ve görüşler, Hopa'da yaşayan insanları, Hopa'nın herhangi bir kamuya ait veya özel bölümünü ya da idari yapısını, herhangi bir etnik/politik gurubu, veya diğer ilgili hiçbir özel/tüzel kişiliğini hiçbir şekilde bağlamamaktadır.
2. Sitemiz rengini doğadan aldığından bünyesinde sürekli evrimsel bir değişim ve dönüşüm hali barındırır.
3. Sitede yayımlanan tüm içerik, kısmen ya da tamamen kopyalanarak başka bir yerde kaynak gösterilerek kullanılabilir. Bunun için gerekli ve yeterli koşul, söz konusu içeriği sitemize ekleyen kullanıcının bu doğrultuda izin vermiş olmasıdır.
4. Üyelerimizin, ekledikleri her türlü içerik hakkında sorumlu olduklarını varsaymaktayız. Takip et: @hopam
Tweetle