2. Trabzon İpekyolu İşadamları Zirvesi kapsamında düzenlenen eşleştirme toplantılarında, yaklaşık 200 Türk ve yabancı iş adamı arasında 500'ün üzerinde iş görüşmesi gerçekleşti.
Zirvenin ikinci gününe eşleştirme toplantıları damgasını vurdu. Dış Ticaret Müsteşarlığı'nın alım heyetleri programı kapsamında zirveye katılan yabancı iş adamları ile Doğu Karadeniz Bölgesi'nde bulunan altı il işadamları ve ihracatçılar ticari iş görüşmelerinde bulundu. Doğu Karadeniz İhracatçıları Birliği ile Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Avrupa İşletmeler Ağı organizasyonunda bilgisayar ortamında eşleştirilen zirveye katılan iş adamları arasında sabah başlayan eşleştirme ve ticari görüşmeler öğleye kadar devam etti. DOKA Bölgesi Trabzon, Artvin, Rize, Giresun, Ordu ve Gümüşhane illerinden iş adamlarının yoğun ilgi gösterdiği 18 ülkeden gelen iş adamları ile eşleştirme programında 500 civarında görüşme sağlandı.
2010 yılında DOKA Bölgesinin 1. 842 Milyar dolar, Trabzon'un ise 1. 09 milyar dolar olan ihracatının Dış Ticaret Müsteşarlığı'nca Trabzon'a getirilen alım heyetleri ile yapılan görüşmeler ile daha da ileriye gideceği belirtildi. Özellikle 2023 yılı için DOKA Bölgesi için 10 Milyar dolar, Trabzon için ise 6 milyar dolar belirlenen ihracat hedefine bu türden programlar ile yaklaşılacağı vurgulandı.
Doğu Karadeniz Bölgesi'nden iş adamlarının 18 ülkeden Trabzon'a gelen konuk işadamları bir araya gelerek yaptığı ticari görüşmelerin bölge ihracatı yanı sıra Türkiye'nin 2023 yılı için hedeflediği 500 milyar dolar ihracata da katkı sağlayacağı ifade edildi.
Eşleştirme programında iş görüşmeleri cv sahibi Türkiye'nin yanı sıra Afganistan, Azerbaycan/Nahcivan, Gürcistan, Irak, İran, Kazakistan, Kırgızistan, Kırım, KKTC, Moğolistan, Moldova, Özbekistan, Pakistan, Rusya Federasyonu, Tacikistan ve Ukrayna'dan zirveye katılan iş adamları ve firma temsilcileri, zirvenin ikinci gününde düzenlenen eşleştirme toplantılarında bir araya geldi.
Gıda ürünleri ve teknolojileri, inşaat malzemeleri, makine ve turizm sektörlerinde faaliyet gösteren işadamları, katılımcı ülkelerden gelen işadamlarıyla eşleştirme programıyla ticari fırsatları görüştüler.
İşbirliğini geliştirmeye yönelik ilk adımları attılar.
Hopam.com'un notu: Okuduğunuz haber sitemize 09.05.2011 tarihinde Hayati Akbaş tarafından girilmiştir. Her ne kadar yayın ilkelerimiz doğrultusunda belli bir süzgeçten geçirmiş olsak da haberin yazım kurallarına ve etik teamüllere uygunluğu, içeriğinin doğruluğu ve tarafsızlığı Hopam.com tarafından garanti edilmemektedir. Bununla birlikte, haber metni veya ilgili diğer materyalleri kısmen ya da tamamen kopyalanması, yayımlanması, uyarlanması, çevirisinin yapılması, değiştirilmesi ve başka yayın organlarında paylaşılması söz konusu muhabirin iznine tabidir.
Önemli Notlar:
1. Hopam®.com sayfalarında yayınlanan yazılardaki fikirler, yorumlar ve görüşler, Hopa'da yaşayan insanları, Hopa'nın herhangi bir kamuya ait veya özel bölümünü ya da idari yapısını, herhangi bir etnik/politik gurubu, veya diğer ilgili hiçbir özel/tüzel kişiliğini hiçbir şekilde bağlamamaktadır.
2. Sitemiz rengini doğadan aldığından bünyesinde sürekli evrimsel bir değişim ve dönüşüm hali barındırır.
3. Sitede yayımlanan tüm içerik, kısmen ya da tamamen kopyalanarak başka bir yerde kaynak gösterilerek kullanılabilir. Bunun için gerekli ve yeterli koşul, söz konusu içeriği sitemize ekleyen kullanıcının bu doğrultuda izin vermiş olmasıdır.
4. Üyelerimizin, ekledikleri her türlü içerik hakkında sorumlu olduklarını varsaymaktayız. Takip et: @hopam
Tweetle