Artvin Aktif Sanayici ve İşadamları Derneği tarafından Hopa öğretmen evinde düzenlenen "Müşteri memnuniyeti ve satış yönetimi" konulu konferans verildi. Konferansa Karadeniz sanayici ve işadamları dernekleri federasyonu(KASİF) başkanı Osman Reis, Arsidad başkanı Mustafa Aksoy, Artvin işadamları derneğe başkanı Şenol Topaloğlu, Hopa Ticaret ve sanayi odası meclis başkanı Hakan Toker, Hopa esnaf odası başkanı Hüsnü Akyüz, Hopa ticaret ve sanayi odası meclis üyesi Osman Akyürek, iş adamları, esnaflar, öğretmenler Sivil toplum kuruluş temsilcileri katıldılar.
Konferans 2 dakikalık saygı duruşu yapılamasını ardından istiklal marşı okunarak başladı. Arsidad Hopa temsilcisi Mustafa Aksoy açılış konuşmasını yaptı. Aksoy yaptığı konuşmada kısaca şunları söyledi:
"ARSİDAD olarak bizler eksikliğini hissettiğimiz bir alanda MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ VE SATIŞ YÖNETİMİ konusu ile sizlerin karşına çıktık. Arsidad olarak bizler sorunun çözsüm olacağına inanıyoruz. Yeter ki, güçbirliği yapılsın, ortak akıl yürütülsün. Dernek olarak bizler ilimizi, ilçemizin ve bölgemizin sorunlarını biliyoruz. Ve çözümü adına bundan sonraki süreçte yoğun bir şekilde çalışacağımız belirtmek istiyorum. Gümrük kapısını uzadıkça uzayan modernizasyon meselesini, cankurtaran tüneli projesini, yapımı geciken lise inşaatını ve Belkide en önemli meselesini diyebileceğim. Yüksek okul meselesini yakinen takip edeceğiz. Ve çözümü adına üzerimize düşen yapabileceğimiz Herşey yapmaya hazırız" dedi. Bu konuşmanın ardından Kasif başkanı Osman Reis'de bir konuşma yaptı. Reis şunları söyledi:
"Bölgemizde gelişen Sanayici ve İş Adamları Dernekleri, bir araya gelerek güçlerini birleştirdi önce KASİF' i, ardından da TUSKON' u kurdu. Federasyonumuz KASİF, Sinop' tan Artvin' e, içeride ise Sivas' a kadar 11 ilde ve 14 ilçede olmak üzere, 25 iş hayatı derneği ile faaliyet göstermektedir. Yaklaşık 1, 5 yıl önce kurulan Konfederasyonumuz TUSKON, heyetlerini ülkemize getirerek işadamlarımıza ikili iş görüşmeleri yaptırdık. Ardından bu coğrafyalara iş gezileri düzenleyerek kendimize yeni pazarlar arıyoruz. Dış Ticaret Müsteşarlığımızın koordinasyonunda yapmış olduğumuz bu tür programlar Türkiye' nin ihracatının artmasına çok büyük katkı sağlamıştır. Önümüzdeki 45 Aralık tarihleri arasında ise Avrasya Dış Ticaret Köprüsü programının ikincisini İstanbul' da düzenliyoruz. Avrasya bölgesinde yer alan 12 ülkeden ( Rusya Federasyonu, Ukrayna, Moldova, Beyaz Rusya, Kazakistan, Kırgızistan, Türkmenistan, Tacikistan, Moğolistan, Azerbaycan, Gürcistan, Özbekistan) 500 iş adamının ülkemize davet ederek 1200 Türk işadamı ile ikili iş görüşmeleri yapmasını hedeflemekteyiz. Yaklaşık 23 milyon kilometre karelik alana yayılan bölgede 350 milyona yakın nüfus, 1, 2 trilyon dolarlık toplam milli gelir ve 700 milyar dolarlık ticaret hacmi söz konusu. Türkiye ve Avrasya arasında neredeyse her sektörde ihracat ve ithalatın yanı sıra ortak üretim gibi çok geniş yelpazede ikili işbirliği imkânlarını geliştirmek mümkündür. Bu nedenle, Avrasya pazarı Türk girişimci si için özellikle de bölgemizdeki sanayi ve işadamlarımız için, KOBİ lerimiz için büyük önem taşımaktadır. Buradan Artvin' li işadamlarımızı Avrasya programına davet ediyorum.
Konfederasyonumuz TUSKON bir taraftan ihracatımızın artırılması için çalışmalara gösterirken diğer taraftan da, yapılanmasını hızlı bir şekilde tamamlayarak önce Brüksel, ardından da Washington ofislerini hizmete açtı. Bu programlarla hedefimiz, esnafımızın tüccar; sanatkarımızın sanayici ve ihracatçımızın da uluslar arası pazarlarda rekabet edecek global bir oyuncu haline gelmesine katkı sağlamaktır.
Bir taraftan, ihracatçılarımızı uluslar arası pazarlara yönlendirirken, içeride de işadamlarımızın ihtiyaçları doğrultusunda konferans, panel, seminer ve meslek kursları düzenliyoruz. Bu gün düzenlemiş olduğumuz MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ semineri de bunlardan biridir. Günümüzde müşteri ilişkileri büyük önem kazanmakta, müşteri odaklı mal ve hizmet üreten işletmeler ayakta kalmakta, diğerleri ise yavaş yavaş yok olmaktadır. Bu nedenle, müşteriye özen gösterilmesi, müşterinin bütün ihtiyaçlarının karşılanarak memnun edilmesi, Ahilik kültürünün mensupları ve " Müşteri Velinimetimizdir" sözünü şiar edinmiş bir milletin torunları olarak evvela boynumuzun borcudur.
Daha sonra müşteri memnuniyeti ve satış yönetimi konulu konferans sunumunu Yaşar Bıyıklı yaptı. Yaklaşık 2 saat süren konferans'ta İşveren, girişimci ve müşteri ile ilgili bağlantıları ve müşteriye karşı yapılan davranışlar, müşteri kazanımları, daha çok müşteriyi kazanmak için çizilecek yollar anlatıldı.
Hopam.com'un notu: Okuduğunuz haber sitemize 16.11.2007 tarihinde Turan Şentürk tarafından girilmiştir. Her ne kadar yayın ilkelerimiz doğrultusunda belli bir süzgeçten geçirmiş olsak da haberin yazım kurallarına ve etik teamüllere uygunluğu, içeriğinin doğruluğu ve tarafsızlığı Hopam.com tarafından garanti edilmemektedir. Bununla birlikte, haber metni veya ilgili diğer materyalleri kısmen ya da tamamen kopyalanması, yayımlanması, uyarlanması, çevirisinin yapılması, değiştirilmesi ve başka yayın organlarında paylaşılması söz konusu muhabirin iznine tabidir.
Önemli Notlar:
1. Hopam®.com sayfalarında yayınlanan yazılardaki fikirler, yorumlar ve görüşler, Hopa'da yaşayan insanları, Hopa'nın herhangi bir kamuya ait veya özel bölümünü ya da idari yapısını, herhangi bir etnik/politik gurubu, veya diğer ilgili hiçbir özel/tüzel kişiliğini hiçbir şekilde bağlamamaktadır.
2. Sitemiz rengini doğadan aldığından bünyesinde sürekli evrimsel bir değişim ve dönüşüm hali barındırır.
3. Sitede yayımlanan tüm içerik, kısmen ya da tamamen kopyalanarak başka bir yerde kaynak gösterilerek kullanılabilir. Bunun için gerekli ve yeterli koşul, söz konusu içeriği sitemize ekleyen kullanıcının bu doğrultuda izin vermiş olmasıdır.
4. Üyelerimizin, ekledikleri her türlü içerik hakkında sorumlu olduklarını varsaymaktayız. Takip et: @hopam
Tweetle