Artvin Çoruh Üniversitesi Ve Batum Shota Rustaveli Devlet Üniversitesi Öğretim Üyesi Ve Öğrenciler Arasında Uluslararası Ve Kültürler Arası İletişimi Teşvik Etmek Amacıyla, Akademik Ve Kültürel Değişimler Gerçekleştirme Hususlarında Yapılan İşbirliği Kapsamında, Batum Shota Rustaveli Devlet Üniversitesinden 5 Öğretim Üyesi Ve 25 Öğrenci Artvin'deydi.
Batum Shota Rustaveli Devlet Üniversitesinden Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Otar Shainidze, Botanik Bahçesi Müdürü Prof. Dr. Papunidze Vano, Orman Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Murvanidze Avtandil, Öğretim Görevlileri Nakashidze Nunu ve Gabaidze Mziuri ile 25 Öğrenci Artvin Çoruh Üniversitesini ve Orman Bölge Müdürlüğünü ziyaret etti.
Orman Bölge Müdürlüğünü ziyaret eden Gürcistan Ziraat Fakültesi Dekanı, Öğretim görevlileri ve Öğrencilerine Orman Bölge Müdürü A. Köksal Coşkun tarafından, Bölge Müdürlüğü Konferans salonunda Artvin Orman Bölge Müdürlüğü ile ilgili tanıtıcı brifing verildi.
Artvin Orman Bölge Müdürü A. Köksal Coşkun konuşmasında "Ormanlar sağladığı faydalar ile sınır tanımadığı gibi ormanlarda meydana gelen hastalıklar, zararlı böceklerde sınır tanımamaktadır. İki komşu ve dost ülke olarak ormancılık alanında işbirliği yapmak mecburiyetindeyiz. Bu sebeple Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Gürcistan Hükümeti arasında çevre ve ormancılık alanında iş birliği anlaşması olduğunu, Doğal Kaynakların ve çevrenin korunmasının bilimsel, teknik ve teknolojik açılardan daha yakın işbirliği gerektirdiğini, İki ülke arasında orman ve ormancılık araştırmaları alanındaki işbirliğini artırmayı, genişletmeyi ve geliştirmeyi, Çevrenin korunmasında iki tarafın bölgesel ve küresel sorumluluklarını yerine getirmesi için ikili işbirliğini artırmak önemlidir" dedi. Toplantıda Artvin Orman Bölge Müdürlüğünün yaptığı çalışmalar hakkında konuk öğretim üyeleri ve öğrencilere tanıtıcı brifing verildi. Brifing sonunda Artvin Orman Bölge Müdürü Coşkun "Artvin Orman Fakültesi ve Orman Bölge Müdürlüğü ortak çalışmalar yapıyoruz "Tek kanatlı kuş uçmaz" ata sözünü hatırlayalım, Bir kanadımız üniversite, bir kanadımızda uygulamadır. Biz bilimden her zaman faydalanıyoruz, aynı işbirliğini sizlerle de yapmak isteriz" diyerek sözlerini tamamladı.
Daha sonra Artvin Kafkasör, Şavşat ve Borçka da arazide yapılan ormancılık çalışmaları ve bitki türleri hakkında inceleme yapan ekip, çalışma ve araştırmaların tamamlanması ardından Artvin'den ayrıldılar.
Hopam.com'un notu: Okuduğunuz haber sitemize 04.05.2010 tarihinde Hayati Akbaş tarafından girilmiştir. Her ne kadar yayın ilkelerimiz doğrultusunda belli bir süzgeçten geçirmiş olsak da haberin yazım kurallarına ve etik teamüllere uygunluğu, içeriğinin doğruluğu ve tarafsızlığı Hopam.com tarafından garanti edilmemektedir. Bununla birlikte, haber metni veya ilgili diğer materyalleri kısmen ya da tamamen kopyalanması, yayımlanması, uyarlanması, çevirisinin yapılması, değiştirilmesi ve başka yayın organlarında paylaşılması söz konusu muhabirin iznine tabidir.
Önemli Notlar:
1. Hopam®.com sayfalarında yayınlanan yazılardaki fikirler, yorumlar ve görüşler, Hopa'da yaşayan insanları, Hopa'nın herhangi bir kamuya ait veya özel bölümünü ya da idari yapısını, herhangi bir etnik/politik gurubu, veya diğer ilgili hiçbir özel/tüzel kişiliğini hiçbir şekilde bağlamamaktadır.
2. Sitemiz rengini doğadan aldığından bünyesinde sürekli evrimsel bir değişim ve dönüşüm hali barındırır.
3. Sitede yayımlanan tüm içerik, kısmen ya da tamamen kopyalanarak başka bir yerde kaynak gösterilerek kullanılabilir. Bunun için gerekli ve yeterli koşul, söz konusu içeriği sitemize ekleyen kullanıcının bu doğrultuda izin vermiş olmasıdır.
4. Üyelerimizin, ekledikleri her türlü içerik hakkında sorumlu olduklarını varsaymaktayız. Takip et: @hopam
Tweetle