Artvin Orman Bölge Müdürlüğü Yusufeli Orman İşletme Müdürlüğü Altıparmak Orman İşletme Şefliği Sınırları İçerisinde Kalan Bıçakçılar Ve Özgüven Köylerinde Kayın (fagus Orientalis ) Meşcereleri Tespit Edildi.
Türkiye'de Kütahya-Simav'da 2000 m yükseltide orman sınırında en yüksek yayılışını yaptığı bilinen Doğu Kayını'nın, Yusufeli Orman İşletme Müdürlüğü Altıparmak Orman İşletme Şefliği sınırları içerisinde Bıçakçılar köyünde 2250-2826 m yükseltide, Özgüven köyünde 1900-2550 m yükseltilerde bulunduğu tespit edildi. Bıçakçılar köyünde 3 ve 5 no'lu bölmelerde toplam 228, 9 ha, Özgüven köyünde 12, 13, 14, 15 ve 19 no'lu bölmelerde toplam 90, 9 ha alanda tespit edilen Doğu kayını, bu alanlarda çalı formunda bulundu.
Artvin yöresinde Gürgen adıyla bilinen Doğu kayını, Doğu Karadeniz Bölgesinde 1800-1900 m yükseltiye kadar çıktığı sanılıyordu.
Artvin Orman Bölge Müdürü A. Köksal Coşkun yaptığı açıklamada "Artvin ilimiz biyolojik çeşitlilik açısından çok zengindir. Özellikle ormanlarımızın durumu ülkemiz ve tüm dünya için önemli değerlere sahiptir. Biz Orman Bölge Müdürlüğü olarak bu değerleri tespit edip, öncelikle korumaya alıyoruz. Böylelikle hem ülkemiz ormancılığına hem de Artvin ilimizin tanıtımına katkı sağlamak istiyoruz. Artvin Çoruh Üniversitesi Orman Fakültesine bir yazı ile bu konuyu bildirdik. Bu alanlar hakkında daha detaylı bilgiler akademik çalışmalar sonucunda ortaya çıkacaktır" dedi.
Hopam.com'un notu: Okuduğunuz haber sitemize 01.02.2010 tarihinde Hayati Akbaş tarafından girilmiştir. Her ne kadar yayın ilkelerimiz doğrultusunda belli bir süzgeçten geçirmiş olsak da haberin yazım kurallarına ve etik teamüllere uygunluğu, içeriğinin doğruluğu ve tarafsızlığı Hopam.com tarafından garanti edilmemektedir. Bununla birlikte, haber metni veya ilgili diğer materyalleri kısmen ya da tamamen kopyalanması, yayımlanması, uyarlanması, çevirisinin yapılması, değiştirilmesi ve başka yayın organlarında paylaşılması söz konusu muhabirin iznine tabidir.
Önemli Notlar:
1. Hopam®.com sayfalarında yayınlanan yazılardaki fikirler, yorumlar ve görüşler, Hopa'da yaşayan insanları, Hopa'nın herhangi bir kamuya ait veya özel bölümünü ya da idari yapısını, herhangi bir etnik/politik gurubu, veya diğer ilgili hiçbir özel/tüzel kişiliğini hiçbir şekilde bağlamamaktadır.
2. Sitemiz rengini doğadan aldığından bünyesinde sürekli evrimsel bir değişim ve dönüşüm hali barındırır.
3. Sitede yayımlanan tüm içerik, kısmen ya da tamamen kopyalanarak başka bir yerde kaynak gösterilerek kullanılabilir. Bunun için gerekli ve yeterli koşul, söz konusu içeriği sitemize ekleyen kullanıcının bu doğrultuda izin vermiş olmasıdır.
4. Üyelerimizin, ekledikleri her türlü içerik hakkında sorumlu olduklarını varsaymaktayız. Takip et: @hopam
Tweetle