Kaçkar Dağları Sürdürülebilir Orman Kullanımı Ve Doğa Koruma Projesi Kapsamında Artvin Orman Bölge Müdürlüğü Konferans Salonunda Katılımcılık Ve Çatışma Yönetimi Konulu Eğitim Düzenlendi.
Kaçkar Dağları Sürdürülebilir Orman Kullanımı ve Doğa Koruma Projesi kapsamında Artvin Orman Bölge Müdürlüğü Konferans Salonunda Katılımcılık ve Çatışma Yönetimi konulu 2 gün süren eğitim verildi. Eğitime, Orman Bölge Müdürü A. Köksal Coşkun, Artvin Orman Fakültesi Dekanı M. Fehmi Türker, İl Çevre ve Orman Müdürü Ethem Boz, Öğretim Üyeleri, Şube Müdürleri, Orman İşletme Şefleri ve Orman Mühendislerinden oluşan yaklaşık 40 kişi katıldı. İki gün süren eğitim, uzman Neslihan Özgüneş tarafından verildi.
Orman Genel Müdürlüğü, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, TEMA Vakfı, Doğa Koruma Merkezi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi ile Artvin Kültür ve Yardımlaşma Derneği ortaklığında yürütülen proje kapsamında verilen eğitimde, teknik elemanların görevleri nedeniyle yaptıkları uygulamalarda kolaylaştırma, uzlaşma ve çatışmayı önleyici çalışmaların nasıl yapılacağı örneklerle belirlendi.
Artvin Orman Bölge Müdürü A. Köksal Coşkun yaptığı açılış konuşmasında "Katılımcılık ve Çatışma Yönetimi yaptığımız meslek nedeniyle bizi çok yakından ilgilendiriyor. Bir atasözümüzün dediği gibi tesadum-ü etkardan barika-i hakikat tezahür eder. ' Yani, fikirlerin çatışmasından hakiki doğrular ortaya çıkar. Farklı düşünceler her zaman olmalıdır. Çatışma en doğruyu bulmak için olmak zorundadır. Ancak çatışma yıkmak için değil yapmak için olmalıdır. Biz çatışmaları katılımcı bir anlayışla yönetmek durumundayız. Biz sorunun değil, çözümün tarafında olacağız. En iyiyi bulmak için meseleye çok farklı yönleri ile bakabilmek gerekir. Bu da katılımcılıkla mümkündür. Bizim çalışanlarımızla, köy muhtarları ve orman köylüsü ile yaptığımız toplantılar hep bu gayeye yöneliktir. Tüm tarafların fikirlerini alıp en doğruyu bulmak içindir. Bu eğitimin hepimiz için faydalı olacağını düşünüyorum ve katılımcı arkadaşlara teşekkür ediyorum" dedi.
Proje Koordinatörü Atilla Küçükala eğitimin amacının, Çevre ve Orman Bakanlığı adına Artvin'de görev yapan teknik elemanların, doğa dostu uygulamalarında farklı çözümler üreterek çatışmaları önlemek ve iletişim kurallarının uygulanmasıyla kolaylıklar sağlamak olduğunu söyledi.
SEMİNER SONUNDA BELGE VERİLDİ.
Orman Genel Müdürlüğünün de proje ortağı olarak katkı sağladığı proje kapsamında yapılan iki günlük eğitimin sonunda tüm katılımcılara sertifikaları verildi.
Orman Bölge Müdürü A. Köksal Coşkun sertifikaların verilmesi öncesi yaptığı konuşmasında "İki gün süren bu eğitimden ben çok faydalandım. Bu eğitimi almamıza vesile olan Proje Koordinatörü Atilla Küçükala ve uzman Neslihan Özgüneş'e teşekkür ediyorum. Orman İşletme Şefleri bizim gözümüz, kulağımız ve ellerimizdir. Bu eğitimden sizlerinde faydalar sağladığınızı düşünüyorum. Özellikle bizler güvenilir olmalıyız. Doğru, dürüst ve samimi olmalıyız. Bu eğitimin sizlerdeki yansımalarını görmek istiyoruz. Proje çalışanları ve siz değerli katılımcılara tekrar teşekkür ediyorum. " dedi.
Hopam.com'un notu: Okuduğunuz haber sitemize 26.01.2010 tarihinde Hayati Akbaş tarafından girilmiştir. Her ne kadar yayın ilkelerimiz doğrultusunda belli bir süzgeçten geçirmiş olsak da haberin yazım kurallarına ve etik teamüllere uygunluğu, içeriğinin doğruluğu ve tarafsızlığı Hopam.com tarafından garanti edilmemektedir. Bununla birlikte, haber metni veya ilgili diğer materyalleri kısmen ya da tamamen kopyalanması, yayımlanması, uyarlanması, çevirisinin yapılması, değiştirilmesi ve başka yayın organlarında paylaşılması söz konusu muhabirin iznine tabidir.
Önemli Notlar:
1. Hopam®.com sayfalarında yayınlanan yazılardaki fikirler, yorumlar ve görüşler, Hopa'da yaşayan insanları, Hopa'nın herhangi bir kamuya ait veya özel bölümünü ya da idari yapısını, herhangi bir etnik/politik gurubu, veya diğer ilgili hiçbir özel/tüzel kişiliğini hiçbir şekilde bağlamamaktadır.
2. Sitemiz rengini doğadan aldığından bünyesinde sürekli evrimsel bir değişim ve dönüşüm hali barındırır.
3. Sitede yayımlanan tüm içerik, kısmen ya da tamamen kopyalanarak başka bir yerde kaynak gösterilerek kullanılabilir. Bunun için gerekli ve yeterli koşul, söz konusu içeriği sitemize ekleyen kullanıcının bu doğrultuda izin vermiş olmasıdır.
4. Üyelerimizin, ekledikleri her türlü içerik hakkında sorumlu olduklarını varsaymaktayız. Takip et: @hopam
Tweetle