Hopa'da kısa adı LOMDER olan Kültürel Araştırma ve Dayanışma Derneği kuruldu. Dernek kuruluşu ile birlikte çalışmalara da ara vermeden başladı. Dernek merkezinde yönetim kurulu üyelerinin de katıldığı geniş kapsamlı toplantıda derneğin amaçları bir kez daha katılımcılara anlatıldı.
Toplantıda aşağıdaki gündem maddeleri tek tek görüşüldü ve bir dizi tavsiye kararı alınarak bunlar karar altına alındı.
"a-Kaybolmak üzere olan kültürümüzü, ( Türküler, ağıtlar, maniler, koşmalar, el sanatları, düğün, nişan, askere uğurlama vb) araştırmak, derlemek, genç kuşaklar arasında köprüler kurmak.
b-Özellikle üniversite okuyan yoksul öğrencileri desteklemek ve her alanda insanımızın yetişmesi için çaba göstermek.
c-Ninelerimizin, dedelerimizin, yaşantılarını kayıt altına alarak, ölümsüzleştirmek ve insanlarla paylaşmak.
d-Ulusal ve uluslar arası projeler üreterek ülke kültürüne katkı sağlamak.
e-Geleceğimizin teminatı olan gençlerimize iş olanakları yaratmak, çalışmalarına destek vermek
f-Yoksul insanlara yardımcı olmak, onlarla gerekirse gözyaşını, gerekirse sevinci paylaşmak.
g-Derneğimiz, yüreğinde insan sevgisi olan herkese açıktır. ".
YÜKSEK OKUL VE DERSHANE ÖĞRENCİLERİNE BURS VERMEK İÇİN KAYNAK ARIYORLAR
Dernekte Cihan Baysal ve Bilkent Üniversitesi öğretim görevlisi Emine Onaran İncirlioğlu'nunda katıldığı, Üniversite ve Dershane öğrencilerine burs sağlama konusunda toplantı düzenlendi.
Toplantıya dernek üyeleri yoğun bir şekilde katıldı. Özellikle konuşmacılardan Cihan Baysal derneğin duvarındaki Atatürk'ün sözüne atıf yaparak konuşmasına başladı.
Atatürk'ün"Eğitimde Feda Edilecek Fert Yoktur" sözü bizim rehberimiz olacaktır" dedi. Baysal "Bugüne kadar kim bilir, kaç tane öğrenci, zeki olmalarına rağmen yoksul oldukları için okuyamamıştır. Bunların önünü açmalıyız. Bu öğrencilere yardımcı olmak, vicdanı olan herkesin görevidir" dedi. Dernek üyeleri çeşitli sorular sorarak, bilgilendiler.
Toplantı sonunda üniversite ve dershane öğrencilerine burs sözü alındı. Emine Onan İncirlioğlu ve Cihan Baysal Derneği kuranlara ve emeği geçenlere teşekkür ederek "Çıktığınız yolda başarılar diliyoruz" temennisinde bulundu.
Hopam.com'un notu: Okuduğunuz haber sitemize 03.09.2009 tarihinde Hayati Akbaş tarafından girilmiştir. Her ne kadar yayın ilkelerimiz doğrultusunda belli bir süzgeçten geçirmiş olsak da haberin yazım kurallarına ve etik teamüllere uygunluğu, içeriğinin doğruluğu ve tarafsızlığı Hopam.com tarafından garanti edilmemektedir. Bununla birlikte, haber metni veya ilgili diğer materyalleri kısmen ya da tamamen kopyalanması, yayımlanması, uyarlanması, çevirisinin yapılması, değiştirilmesi ve başka yayın organlarında paylaşılması söz konusu muhabirin iznine tabidir.
Önemli Notlar:
1. Hopam®.com sayfalarında yayınlanan yazılardaki fikirler, yorumlar ve görüşler, Hopa'da yaşayan insanları, Hopa'nın herhangi bir kamuya ait veya özel bölümünü ya da idari yapısını, herhangi bir etnik/politik gurubu, veya diğer ilgili hiçbir özel/tüzel kişiliğini hiçbir şekilde bağlamamaktadır.
2. Sitemiz rengini doğadan aldığından bünyesinde sürekli evrimsel bir değişim ve dönüşüm hali barındırır.
3. Sitede yayımlanan tüm içerik, kısmen ya da tamamen kopyalanarak başka bir yerde kaynak gösterilerek kullanılabilir. Bunun için gerekli ve yeterli koşul, söz konusu içeriği sitemize ekleyen kullanıcının bu doğrultuda izin vermiş olmasıdır.
4. Üyelerimizin, ekledikleri her türlü içerik hakkında sorumlu olduklarını varsaymaktayız. Takip et: @hopam
Tweetle