Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği tarafından "İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Program Otoritesi (İKGPRO)" vasıtasıyla fonlanan bir teknik destek projesi olan Ortaöğretimde Devam ve Okullaşma Oranlarının Artırılması Projesi (ODAP); herkesin eğitime erişiminin sağlanması, okuldan erken ayrılma ve devamsızlık ile mücadele edilmesi, böylece eğitim ve beceri düzeylerinin artırılmasının hedeflendiği bir projedir.
Proje ile kapsamlı bir önleme, müdahale ve telafi modeli geliştirilecek olup geliştirilen modelin uygulanması ile ortaöğretim kademesinde devam ve okullaşma oranlarının artırılmasına yönelik çabalar desteklenecektir.
Başlangıçta, belirlenen 14 ilde ortaöğretim düzeyindeki 50 pilot okulda uygulanacak olan projenin hedef kitlesi ortaöğretim öğrencileri, öğretmenleri, okul yöneticileri, velileri, MEB genel müdürlüklerinin ilgili personelinden oluşturmaktadır.
İl Milli Eğitim Müdürü Fahri Acar, bu kapsamda Ankara'da düzenlenen ve Milli Eğitim Bakanlığı Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Petek Aşkar'ın açılış konuşmalarını yaptığı ODAP (Ortaöğretimde Devam ve Okullaşma Oranlarının Artırılması Projesi) Açılış Konferansı'na katıldı.
Ulusal ve uluslararası konuşmacıların konuşmalarının yer aldığı konferansta, proje kapsamında belirlenen hedeflere ulaşmak için yapılması gereken çalışmalara akademisyenler tarafından bilimsel bakış açıları getirildi.
Hopam.com'un notu: Okuduğunuz haber sitemize 28.07.2022 tarihinde Hayati Akbaş tarafından girilmiştir. Her ne kadar yayın ilkelerimiz doğrultusunda belli bir süzgeçten geçirmiş olsak da haberin yazım kurallarına ve etik teamüllere uygunluğu, içeriğinin doğruluğu ve tarafsızlığı Hopam.com tarafından garanti edilmemektedir. Bununla birlikte, haber metni veya ilgili diğer materyalleri kısmen ya da tamamen kopyalanması, yayımlanması, uyarlanması, çevirisinin yapılması, değiştirilmesi ve başka yayın organlarında paylaşılması söz konusu muhabirin iznine tabidir.
Önemli Notlar:
1. Hopam®.com sayfalarında yayınlanan yazılardaki fikirler, yorumlar ve görüşler, Hopa'da yaşayan insanları, Hopa'nın herhangi bir kamuya ait veya özel bölümünü ya da idari yapısını, herhangi bir etnik/politik gurubu, veya diğer ilgili hiçbir özel/tüzel kişiliğini hiçbir şekilde bağlamamaktadır.
2. Sitemiz rengini doğadan aldığından bünyesinde sürekli evrimsel bir değişim ve dönüşüm hali barındırır.
3. Sitede yayımlanan tüm içerik, kısmen ya da tamamen kopyalanarak başka bir yerde kaynak gösterilerek kullanılabilir. Bunun için gerekli ve yeterli koşul, söz konusu içeriği sitemize ekleyen kullanıcının bu doğrultuda izin vermiş olmasıdır.
4. Üyelerimizin, ekledikleri her türlü içerik hakkında sorumlu olduklarını varsaymaktayız. Takip et: @hopam
Tweetle