Tarım ve Köy işleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Projesi'ne başvuru süresinin 28 Ağustos 2006 tarihine kadar uzatıldığını söyledi. Hammadde üreterek zengin olmuş hiçbir milletin bulunmadığına dikkat çeken Bakan Eker, "Önemli olan hammaddeyi işleyip uluslararası pazarlara sunabilmektir. Biz de, kırsal alanda yaşayan üreticilerimizin tarımsal ürünlerini pazarlamaya, depolamaya yönelik yatırımlarını yüzde 50 hibe yoluyla destekliyoruz. Bu yıl başlattığımız Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Projesine 605 başvuru yapıldı. Bütün bu projeleri destekleyebilecek durumdayız. Bu iş için bütçemize 280 Trilyon kaynak ayırdık" dedi.
Tarım ve Köy işleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, , 2002 yılında tarıma 2 katrilyon 100 Trilyon destek verilmişken 2005 yılında bu rakamın 4 Katrilyon 100 Trilyona yükseldiğini ifade etti. 2006 yılı desteklemelerinin de 5, 5 Katrilyona ulaşacağını söyleyen Bakan Eker "Tarımla ilgili hemen hemen her alana destekte bulunuyoruz. Mesela 17 çeşit desteği sadece hayvancılık alanında veriyoruz. 2002 yılında 83 trilyon olan hayvancılık desteklerini 2005 yılında 600 trilyona çıkardık" dedi. Bakan Eker, 1990 ile 2002 yıllarını kapsayan 12 yıllık dönemde 600 tane kooperatifin desteklendiğini de belirterek "Son üç yılda ise bizim desteklediğimiz kooperatif sayısı 950'dir. Bu sene kooperatif desteklemeleri için 520 Trilyon ayırdık. Yine Eskişehir'de 12 yıllık dönemde 6 tane kooperatif desteklenip bu destekler için 1 Trilyon kaynak aktarılmışken, biz Eskişehir'de üç yılda 15 kooperatif destekleyerek 8, 2 Trilyon kaynağı üreticimize verdik" şeklinde konuştu.
Hopam.com'un notu: Okuduğunuz haber sitemize 06.08.2006 tarihinde Hayati Akbaş tarafından girilmiştir. Her ne kadar yayın ilkelerimiz doğrultusunda belli bir süzgeçten geçirmiş olsak da haberin yazım kurallarına ve etik teamüllere uygunluğu, içeriğinin doğruluğu ve tarafsızlığı Hopam.com tarafından garanti edilmemektedir. Bununla birlikte, haber metni veya ilgili diğer materyalleri kısmen ya da tamamen kopyalanması, yayımlanması, uyarlanması, çevirisinin yapılması, değiştirilmesi ve başka yayın organlarında paylaşılması söz konusu muhabirin iznine tabidir.
Önemli Notlar:
1. Hopam®.com sayfalarında yayınlanan yazılardaki fikirler, yorumlar ve görüşler, Hopa'da yaşayan insanları, Hopa'nın herhangi bir kamuya ait veya özel bölümünü ya da idari yapısını, herhangi bir etnik/politik gurubu, veya diğer ilgili hiçbir özel/tüzel kişiliğini hiçbir şekilde bağlamamaktadır.
2. Sitemiz rengini doğadan aldığından bünyesinde sürekli evrimsel bir değişim ve dönüşüm hali barındırır.
3. Sitede yayımlanan tüm içerik, kısmen ya da tamamen kopyalanarak başka bir yerde kaynak gösterilerek kullanılabilir. Bunun için gerekli ve yeterli koşul, söz konusu içeriği sitemize ekleyen kullanıcının bu doğrultuda izin vermiş olmasıdır.
4. Üyelerimizin, ekledikleri her türlü içerik hakkında sorumlu olduklarını varsaymaktayız. Takip et: @hopam
Tweetle