Ali Osman Ulusoy, "Devletle Sürtüşmek İşimiz Değil" Dedi.
23/05/2006 18:46
Şehirlerarası Otobüs Taşımacıları Son Dönemlerde Büyük Bir Belirsizlik İçerisindeyken, Sektör Derneklerinin Birlikte Hareket Etme Kararı Otobüsçüleri De Umutlandırdı.
Bu birlikteliğin oluşturulmasında en büyük çabayı gösterenlerin başında 60 yıldır taşımacılık sektöründe bulunmuş bir duayen olan Ali Osman Ulusoy'du. Trabzon'da toplanan otobüsçülere ev sahipliği yapan Ali Osman Ulusoy, toplantı sonrasında sorularımıza açık ve objektif değerlendirmelerde bulundu. Ulusoy, otobüsçülerin sorunlarının çözümü için önemli açıklamalarda bulunurken sektörün öncelikli çalışmasının sektör temsilcisi iki derneğin birleştirilmesi olduğunu kaydetti.
Sizin ev sahipliğinizde gerçekleşen Trabzon buluşmasının otobüsçülere ne gibi katkılar sunacağını bize değerlendirir misiniz?
Meselenin özüne bakıldığı zaman bu bizim ilk toplantımız değil. Burada kesin bir karara varılmadı demek de değildir. Bunu ben hem toplantıda arkadaşlarımıza ifade ettim hem de birebir otobüsçü arkadaşlarla konuşarak onlara ilettim.
Öncelikli işimiz iki derneğimizi birleştirmek.
Bu toplantılarımızda evvela iki derneğimizi (TOFED-TODER) birleştirme noktasını ön plana aldık. Bu camianın uluslararası otobüs işletmecilerinin de geleceği düşünülerek bu karar alınmıştır. Bu iki derneğin birleşmesinde zaruret vardır. Bizlere bunu devletle olan görüşmelerimizde Ulaştırma Bakanı bize hissettirdi ve söyledi. O yüzden biz yolumuza bu şekilde inanarak ve bir arada olarak hareket etmek zorundayız.
Devletle sürtüşmek bizim işimiz değil.
Devletle sürtüşmek bizim işimiz değil. Akıllıca, bilgileri ve olayları iyi değerlendirerek, kabullendirip, inandırıp meselemizi halletmemiz lazım. Ben Türkiye'nin 81 ilinden gelen meslektaşlarıma gönülden teşekkür ediyorum. Bu insanlar toplantılara gösterdikleri ilgi ve katılımlarıyla sorunların çözümü için samimiyetlerini ve inançlarını ortaya koymuşlardır. Ve ev sahibi olarak Türkiye'nin birçok ilinden gelen değerli meslektaşlarıma çok teşekkür ediyorum.
Trabzon toplantısı sonrası otobüsçüler ne gibi adımlar atacaklar?
Biz bir karar aldık, vakit geçirmeden Türkiye'nin üç dört ilinde toplantılar gerçekleştirmek zorundayız. Bununla beraber akıllı hareket etmeyen iki derneğimizin bir araya gelerek birlikten güç doğar ilkesini uygulamaları gerekmekte. Bu iki derneğimizi birleştirdikten sonra daha güçlü olduğumuza inanıyorum. Bu birleşme gerçekleştiği zaman Ulaştırma Bakanı'nın karşısına daha güçlü çıkacağız. Ulaştırma Bakanlığı da bu birleşmeyi bekliyor.
Ancak tüm bunları geçiş dönemi yaşayan otobüsçülere anlatmak kolay değil. Ama bizler birkaç toplantı daha yaparak meslektaşlarımızla görüşeceğiz ve birliği, beraberliği yakalayacağız.
Otobüsçülerin sorunlarının çözümü için hükümetle görüşecek misiniz?
Otobüsçülerin sorunlarının çözümü için gerekirse Maliye Bakanlığı'na gerekirse de Başbakan'a kadar çıkacağız. Devletini ve milletini seven insanlar olarak akıllıca bu işi çözmek istiyoruz. Bu toplantının Trabzon'da yapılmasını ben istedim, ardından vakit kaybetmeden Türkiye'nin Konya'sı mı olur başka bir ili mi olur bir araya gelerek sağlıklı ve makul kararlar alacağımıza inanıyorum.
Bu güne kadar ben hiç ümitsiz olmadım ve inanıyorum ki bu toplantılar sonrasında birliği sağlayacağız birliği sağladıktan sonra da meslektaşlarımın iyi yolda olduğumuzu göreceklerini ve sonuca ulaşacağımızı düşünüyorum.
Ne başkanlık ne de yönetim kurulu talebim var.
Bunca işimin arasında benim bu işe vakit ayırmam beklentisizdir. Ne başkanlık talebim var ne de yönetim kurulu üyeliği talebim var. Ama 60 yıldır taşımacılıkta, otobüsçülükte sektörün nasıl bir düzen içerisinde olduğunu devlet yetkililerine anlatmam gerekiyordu.
Biz istediğimizi bu güne kadar yüzde 90 aldık.
Yıllardır taşımacılık sektörünün içindeyim ve tüm hükümetlerle görüşmelerimiz oldu. Bu görüşmelerimizde istediklerimizi aldık. Ancak bunu kabadayılıkla değil, anlayışla, diyalogla yüzde 90 aldık. Bu gün de Sayın Ulaştırma Bakanımızın birleşin gelin sözleri bizleri daha da kenetlenmemize neden oldu. Bundan dolayı da evvela bu sektör kendi arasındaki rekabeti düzenlemek zorunda. Bunu başardığımız zaman çok önemli bir mesafe kaydedeceğimizi düşünüyorum.
Hopam.com'un notu: Okuduğunuz haber sitemize 23.05.2006 tarihinde Hayati Akbaş tarafından girilmiştir. Her ne kadar yayın ilkelerimiz doğrultusunda belli bir süzgeçten geçirmiş olsak da haberin yazım kurallarına ve etik teamüllere uygunluğu, içeriğinin doğruluğu ve tarafsızlığı Hopam.com tarafından garanti edilmemektedir. Bununla birlikte, haber metni veya ilgili diğer materyalleri kısmen ya da tamamen kopyalanması, yayımlanması, uyarlanması, çevirisinin yapılması, değiştirilmesi ve başka yayın organlarında paylaşılması söz konusu muhabirin iznine tabidir.
Önemli Notlar:
1. Hopam®.com sayfalarında yayınlanan yazılardaki fikirler, yorumlar ve görüşler, Hopa'da yaşayan insanları, Hopa'nın herhangi bir kamuya ait veya özel bölümünü ya da idari yapısını, herhangi bir etnik/politik gurubu, veya diğer ilgili hiçbir özel/tüzel kişiliğini hiçbir şekilde bağlamamaktadır.
2. Sitemiz rengini doğadan aldığından bünyesinde sürekli evrimsel bir değişim ve dönüşüm hali barındırır.
3. Sitede yayımlanan tüm içerik, kısmen ya da tamamen kopyalanarak başka bir yerde kaynak gösterilerek kullanılabilir. Bunun için gerekli ve yeterli koşul, söz konusu içeriği sitemize ekleyen kullanıcının bu doğrultuda izin vermiş olmasıdır.
4. Üyelerimizin, ekledikleri her türlü içerik hakkında sorumlu olduklarını varsaymaktayız. Takip et: @hopam
Tweetle