Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından 08. 05. 2018 tarih ve 30415 sayılı Resmi Gazete ‘de "Hayvancılık Desteklemeleri Uygulama Tebliği(2018/21)" yayınlanarak yürürlüğe girdi.
Konu ile ilgili açıklama yapan Okur " Her sene yayınlanan Tebliğ ile hayvancılığa yönelik desteklerin artarak devam etmekte olduğunu dün itibari ile "Hayvancılık Desteklemeleri Uygulama Tebliği'nin yayınladığını" belirtti.
"Buna göre, buzağı desteklemelerinden yararlanılabilmesi için buzağıların 1 Ocak-31 Aralık 2018'de doğmuş olması gerekecek. Buzağı desteklemesine başvurular 2 Temmuz - 31 Ağustos 2018 ve 2 Mayıs 2019 -1 Temmuz 2019'da olmak üzere iki dönem halinde yapılabilecek. Birinci dönem başvuru yapamayanlar ikinci dönemde başvuru yaparak bu desteklemeden yararlanabilecek. "
"İlimizde ilk kez bu yıl Anaç Manda desteklemesi başvurusu yapılacağını belirten Okur "Anaç manda desteklemesinden yararlanmak isteyen yetiştiriciler, Damızlık Manda Yetiştiricileri Birliğine üye ise birlikler aracılığıyla, üye olmayan yetiştiriciler il veya ilçe müdürlüklerine 1 Kasım ile 31 Aralık 2018 tarihlerinde başvuruda bulunacak. "
"Malak desteklemesinin iki dönem halinde yapılacak. Yetiştiricilerin birinci dönem için 1 Kasım-31 Aralık, ikinci dönem içinde 1 Haziran-1 Temmuz 2019 tarihlerinde il ya da ilçe müdürlüklerine müracaatta bulunması gerekmektedir. "
"Koyun ve keçi yetiştiriciliği yapan, damızlık koyun ve keçi yetiştiricileri birliklerine üye, hayvanları küpelenmiş ve TÜRKVET'e kayıtlı yetiştiriciler, anaç hayvan desteklemelerinden yararlanabilecek. Desteklemeden yararlanmak isteyen yetiştiriciler, (göçer hayvancılık yapan yetiştiriciler dahil), üyesi olduğu damızlık koyun ve keçi yetiştiricileri birliğine 1 Eylül - 2 Kasım 2018 tarihlerinde başvuru yapacak. "
Çoban istihdam desteğinin devam ettiğini söyleyen Okur "Çoban istihdam desteği 200 anaç küçükbaş (koyun-keçi) hayvan varlığına sahip işletmelere ödenecek. Köy-mahalle sürülerini ortak otlatan çobanlar da desteklemeden yararlandırılacak. Başvurular işletmenin kayıtlı olduğu il/ilçe müdürlüklerine, 1 Haziran - 31 Aralık tarihlerinde yapılacak. "
İlimiz için önemli olan Arıcılığa yönelik desteklemelerinde devam ettiğini Arıcılık Desteklemesinden yararlanmak için "Arıcılık Kayıt Sistemine (AKS) kayıtlı, en az 30, en fazla bin adet arılı kovana sahip yetiştirici/üretici örgütü üyesi arıcılara destekleme ödemesi yapılacak. Arıcılar, desteğini almak istediği ve üyesi olduğu yetiştirici/üretici örgütüne 20 Temmuz 2018'e kadar dilekçe ile başvuracak. "
Büyükbaş Hayvancılığın geliştirilmesine yönelik Düve alım desteğinin bulunduğunun ifade eden Okur "Düve alım desteğinden yararlanmak isteyen yetiştirici işletmesi en az 20 baş düve satın almış olacak. Bir işletmenin düve desteklemesinden yararlanabilmesi için hayvan sayısının, 20-100 baş olması gerekecek. "
Kayıtlı mezbahanelerde kesilen Besilik erkek sığırlara yönelik desteklemelerinde bulunduğunu belirten Okur "Besilik erkek sığırlar desteği almak isteyen yetiştiricilerin sığırlarının erkek, 12 aylık yaştan büyük ve karkas ağırlığı en az 200 kilogram olması gerekecek. Yetiştirici en fazla 200 baş sığırı için destekten yararlanabilecek. "
İl Müdürlüğümüzce yürütülen çeşitli projelerle İlimiz hayvancılığının ve tarımın gelişmesine yönelik çalışmalarımızın artarak devam ettiğini belirten Okur "Tarım ve hayvansal üretime yönelik desteklemelerin İlimiz ve Ülkemiz ekonomisine hayırlı olmasını" diledi.
Hopam.com'un notu: Okuduğunuz haber sitemize 12.05.2018 tarihinde Hayati Akbaş tarafından girilmiştir. Her ne kadar yayın ilkelerimiz doğrultusunda belli bir süzgeçten geçirmiş olsak da haberin yazım kurallarına ve etik teamüllere uygunluğu, içeriğinin doğruluğu ve tarafsızlığı Hopam.com tarafından garanti edilmemektedir. Bununla birlikte, haber metni veya ilgili diğer materyalleri kısmen ya da tamamen kopyalanması, yayımlanması, uyarlanması, çevirisinin yapılması, değiştirilmesi ve başka yayın organlarında paylaşılması söz konusu muhabirin iznine tabidir.
Önemli Notlar:
1. Hopam®.com sayfalarında yayınlanan yazılardaki fikirler, yorumlar ve görüşler, Hopa'da yaşayan insanları, Hopa'nın herhangi bir kamuya ait veya özel bölümünü ya da idari yapısını, herhangi bir etnik/politik gurubu, veya diğer ilgili hiçbir özel/tüzel kişiliğini hiçbir şekilde bağlamamaktadır.
2. Sitemiz rengini doğadan aldığından bünyesinde sürekli evrimsel bir değişim ve dönüşüm hali barındırır.
3. Sitede yayımlanan tüm içerik, kısmen ya da tamamen kopyalanarak başka bir yerde kaynak gösterilerek kullanılabilir. Bunun için gerekli ve yeterli koşul, söz konusu içeriği sitemize ekleyen kullanıcının bu doğrultuda izin vermiş olmasıdır.
4. Üyelerimizin, ekledikleri her türlü içerik hakkında sorumlu olduklarını varsaymaktayız. Takip et: @hopam
Tweetle