Artvin Gıda Tarım Ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından 2014 yılı hayvancılık desteklemelerine ilişkin bilgilendirme toplantısı yapıldı.
2014 yılı hayvancılık destekleri konulu toplantı İl Müdürlüğü toplantı salonunda yapıldı. Toplantıya İl Müdürü İshak Hacıkamiloğlu, İl Müdür Yardımcısı Hakan Keskin, Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Mikail Kaya, İlçe Müdürleri, İl ve İlçe Müdürlüklerinde görevli personeller katıldı.
Toplantıda değerlendirmelerde bulunan İl Müdürü İshak Hacıkamiloğlu: “Bakanlığımız tarafından her sene Resmi Gazete ‘de yayınlanıp uygulamaya koyulan Hayvancılık Desteklemeleri Hakkında Uygulama Esasları Tebliği 28. 05. 2014 tarihinde yayınlanarak yürürlüğe girmiştir. Son beş yılda İlimizde Hayvancılık desteklemeleri kapsamında yaklaşık 20. 000. 000 TL bir kaynak girmiştir. Bu miktarın hepsi yetiştiricilerimize karşı ödemesiz verilmiştir. Bu desteklerden İlimiz için önemli olan Anaç Sığır, Anaç Koyun, Arıcılık ve Halk Elinde Islah Programı kapsamındaki desteklemelerdir. Bu konuda yetiştiricilerimizin desteklemelerden azami şekilde faydalanabilmesi için İl ve İlçe Müdürlüklerimizin gerek hayvan sahiplerinin bilgilendirilmesi gerekse takvime dayalı icmal ve askı işlemlerinde gerekli faaliyetleri titizlikle yerine getirmelerini, çiftçi mağduriyetlerinin önlenmesi gerektiğini, bu senede geçmiş senelerde olduğu gibi Artvin ‘imize gelecek olan Destekleme miktarının artırılmaya yönelik faaliyetlerde bulunulması gerektiğini” vurguladı.
Toplantıda Hayvan Sağlığı, Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Mikail Kaya, Hayvancılık Desteklemeleri ile ilgili olarak; Anaç Sığır Desteklemesi, Anaç Manda Desteklemesi, Anaç Koyun Keçi Desteklemesi, Buzağı Desteklemesi, Arılı Kovan Desteklemesi, Süt Desteklemesi, Besilik Erkek Sığır Desteklemesi konularında, müracaat tarihleri, desteklemeye haiz yetiştiricilerin hazırlaması gereken belgeler, destekleme icmallerinin hazırlanması, askı-itiraz süreleri, yapılacak tespitler konularında bilgiler verdi. Ayrıca Artvin’i de yakından ilgilendiren Doğu Anadolu Projesi (DAP), Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP), Konya Ovası Projesi (KOP) ve Doğu Karadeniz Projesi (DOKAP) kapsamında illerde uygulanmak üzere 4 Haziran 2014 tarih ve 29020 sayılı Resmi Gazete yayımlanan 2014/6359 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile 2014/5767 sayılı Bakanlar Kurulu Kararına dayanılarak çıkartılan ve T. C. Ziraat Bankası A. Ş. ile tarım Kredi Kooperatiflerince Tarımsal Üretime Dair Düşük Faizli Yatırım ve İşletme Kredisi Kullandırılmasına İlişkin Uygulama Esasları Tebliği (Tebliğ No: 2014/8) hakkında da bilgi verdi.
Toplantı katılımcıların görüş ve önerileri alınarak sonlandırıldı.
Hopam.com'un notu: Okuduğunuz haber sitemize 25.06.2014 tarihinde Hayati Akbaş tarafından girilmiştir. Her ne kadar yayın ilkelerimiz doğrultusunda belli bir süzgeçten geçirmiş olsak da haberin yazım kurallarına ve etik teamüllere uygunluğu, içeriğinin doğruluğu ve tarafsızlığı Hopam.com tarafından garanti edilmemektedir. Bununla birlikte, haber metni veya ilgili diğer materyalleri kısmen ya da tamamen kopyalanması, yayımlanması, uyarlanması, çevirisinin yapılması, değiştirilmesi ve başka yayın organlarında paylaşılması söz konusu muhabirin iznine tabidir.
Önemli Notlar:
1. Hopam®.com sayfalarında yayınlanan yazılardaki fikirler, yorumlar ve görüşler, Hopa'da yaşayan insanları, Hopa'nın herhangi bir kamuya ait veya özel bölümünü ya da idari yapısını, herhangi bir etnik/politik gurubu, veya diğer ilgili hiçbir özel/tüzel kişiliğini hiçbir şekilde bağlamamaktadır.
2. Sitemiz rengini doğadan aldığından bünyesinde sürekli evrimsel bir değişim ve dönüşüm hali barındırır.
3. Sitede yayımlanan tüm içerik, kısmen ya da tamamen kopyalanarak başka bir yerde kaynak gösterilerek kullanılabilir. Bunun için gerekli ve yeterli koşul, söz konusu içeriği sitemize ekleyen kullanıcının bu doğrultuda izin vermiş olmasıdır.
4. Üyelerimizin, ekledikleri her türlü içerik hakkında sorumlu olduklarını varsaymaktayız. Takip et: @hopam
Tweetle