Artvin Valiliği Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Vakfı Tarafından Sosyal Riski Azaltma Projesi Çerçevesinde Desteklenen Ve Tarım İl Müdürlüğü Tarafından Uygulamaya Konulan Süt Sığırcılığı Projesinden 54 Çiftçi Yararlandırıldı.
Artvin Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, sosyal riski azaltma projesi (SRAP) çerçevesinde Tarım İl Müdürlüğünce hazırlanan uygulama ile pilot olarak seçilen Artvin merkeze bağlı Tütüncüler, Orta köy ve Yanıklı köylerinden toplam 54 aileye süt ineği dağıtıldı. Artvin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Osman Sivaslı, Tarım İl Müdürlüğü Proje Şube Müdürü E. Elfaz Ermiş ve Tarım İl Müdür Yardımcısı Veteriner Hekim H. İbrahim Tekin tarafından Yozgat, Çorum. Nevşehir ve Kırşehir illerinden seçilen 54 adet düve Artvin'egetirilerek hak sahibi çiftçilere dağıtımı yapıldı. Dağıtımda Artvin Vali yardımcısı Necmi Akman, Tarım İl Müdürü Mustafa Duman, Veteriner Hekim Halil Ergen, Tütüncüler, Orta köy ve Yanıklı Köy muhtarları ile hak sahibi çiftçiler hazır bulundu. Proje hakkında bilgi veren Tarım İl Müdürü Mustafa Duman, bu projeyle köyde oturan, sosyal güvencesi olmayan, geçimini kısmen yada tamamen tarımsal faaliyetle sağlayan köylülerin gelirlerinin arttırılmasının hedeflendiğini belirterek;" Süt sığırcılığı projesinden Orta köy köyünden 22, Yanıklı köyünden 17 ve Tütüncüler köyünden 15 kişi olmak üzere toplam 54 çiftçimiz yararlandırılmıştır. Hak sahiplerine suni tohumlamadan elde edil mis, ön soy kütüğüne kayıtlı, sertifikalı, yıllık süt verimi asgari 4 ton olan, ilimiz coğrafyasına uyum sağlamış olan Montofon ırki gebe düveler dağıtılmaktadır. Uzman görevlilerimiz tarafından seçilen düvelerin hepsi gebedir. Hayvanlar yavru atmaya, salgın ve bulaşıcı hastalıklara karsı bir yıl sigortalıdır ve salgın ve bulaşıcı hastalıklardan Ari olarak çiftçimize ulaştırılmaktadır. " dedi. Hayvanlarda oluşacak hastalık ve arazların geciktirilmeden Tarım İl Müdürlüğüne bildirilmesini de isteyen Duman, bu projenin ardından yakında koyun projesinin de uygulamaya konulacağını söyledi. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Osman Sivaslı da, düvelerin tanesinin 2 milyar 400 milyon lira olduğunu belirterek, hak sahibi çiftçilerin bu parayı ilk yılı ödemesiz, 4 yılda faizsiz 3 taksit halinde geri ödeyeceklerini söyledi. .
Tütüncüler köyünde düvelerini teslim alan çiftçiler ise uygulamadan son derece memnun olduklarını belirterek, "Devletimize minnettarız, bize bu imkanı sağlayan yetkililere teşekkür ediyoruz. Hayvanlarımızı kapımıza kadar getirerek teslim ettiler. " seklinde konuştular.
Hopam.com'un notu: Okuduğunuz haber sitemize 28.07.2004 tarihinde Hayati Akbaş tarafından girilmiştir. Her ne kadar yayın ilkelerimiz doğrultusunda belli bir süzgeçten geçirmiş olsak da haberin yazım kurallarına ve etik teamüllere uygunluğu, içeriğinin doğruluğu ve tarafsızlığı Hopam.com tarafından garanti edilmemektedir. Bununla birlikte, haber metni veya ilgili diğer materyalleri kısmen ya da tamamen kopyalanması, yayımlanması, uyarlanması, çevirisinin yapılması, değiştirilmesi ve başka yayın organlarında paylaşılması söz konusu muhabirin iznine tabidir.
Önemli Notlar:
1. Hopam®.com sayfalarında yayınlanan yazılardaki fikirler, yorumlar ve görüşler, Hopa'da yaşayan insanları, Hopa'nın herhangi bir kamuya ait veya özel bölümünü ya da idari yapısını, herhangi bir etnik/politik gurubu, veya diğer ilgili hiçbir özel/tüzel kişiliğini hiçbir şekilde bağlamamaktadır.
2. Sitemiz rengini doğadan aldığından bünyesinde sürekli evrimsel bir değişim ve dönüşüm hali barındırır.
3. Sitede yayımlanan tüm içerik, kısmen ya da tamamen kopyalanarak başka bir yerde kaynak gösterilerek kullanılabilir. Bunun için gerekli ve yeterli koşul, söz konusu içeriği sitemize ekleyen kullanıcının bu doğrultuda izin vermiş olmasıdır.
4. Üyelerimizin, ekledikleri her türlü içerik hakkında sorumlu olduklarını varsaymaktayız. Takip et: @hopam
Tweetle