Artvin İl Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürlüğü 1 Nisan - 30 Haziran tarihleri arasında sazan ve yayın yasakları başlandığını açıkladı.
Artvin İl Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, “4/1 ve 4/2 Numaralı Ticari ve Amatör Avcılığı Düzenleyen Tebliğlere göre; İç sularımızda su ürünlerinin kalite ve stoklarının korunması, ekonomik türlerin geliştirilmesi amacıyla İlimiz iç sularında amatör su ürünleri avcılığına getirilen genel yasaklar 1 Nisan'da başlayacaktır. İlimizde tüm iç sularımızda 1 Nisan – 30 Haziran tarihleri arasında Sazan, Kadife, Siraz, Yayın, Tatlı Su Kefali ve diğer türlerin avlanması yasaktır. Çırpma/çarpma ve bırakma olta birden fazla iğne ile donatılmış küspeli olta, parakete, sualtı tüfeği, zıpkın, pinter ve sepet gibi tuzakların kullanılması yasaktır. Yemlik uzatma ağı dışında her türlü ağın (tırıvırı, germe, uzatma, sürütme, çevirme, serpme ve benzeri) avlakta bulundurulması ve kullanımı yasaktır. Her türlü patlayıcı, öldürücü, bayıltıcı, uyuşturucu, uyutucu, uyarıcı maddeler, kimyasal maddeler, karpit, sönmemiş kireç, balık otu ve benzerlerinin amatör avcılıkta kullanımı ve bu malzemelerin av mahallinde bulundurulması yasaktır. Bir amatör balıkçı en fazla 4 olta takımı ile avlanabilir. Olta başına iğne sayısı 3 adedi geçemez. Ancak, alabalık avında iki olta takımından daha fazla olta takımı kullanılamaz ve her olta takımında iki iğne bulunabilir. Tırıvırı-paraşüt olarak adlandırılan av aracının üretimi, satışı, istihsal yerleri civarında bulundurulması ve su ürünleri avcılığında kullanılması yasaktır. Amatör avcılık yoluyla elde edilen su ürünlerinin satışı, canlı olarak nakledilmesi ve başka kaynaklara bırakılması yasaktır. 30 Haziran'a kadar sürecek olan av yasağı döneminde yapılacak olan denetimlerde, yasak türleri avladığı tespit edilen amatör balıkçılara; 339 TL idari para cezası, yasaklı ürüne el koyma işlemi, ticari balıkçılara ise; 1155 TL idari para cezası, yasaklı ürüne ve av aracına el koyma işlemi uygulanacaktır.
Tüm balıkçılarımızın av yasaklarına uymaları gerekmekte olup, su ürünleri avcılığı konusunda bilinçli ve duyarlı vatandaşlarımızın, gördükleri yasak avcılık faaliyetlerini İl/İlçe Müdürlüklerimize ya da Jandarmaya bildirmeleri su ürünlerinin sürdürülebilirliği açısından büyük önem arz etmektedir” ifadelerine yer verildi.
Hopam.com'un notu: Okuduğunuz haber sitemize 04.04.2017 tarihinde Hayati Akbaş tarafından girilmiştir. Her ne kadar yayın ilkelerimiz doğrultusunda belli bir süzgeçten geçirmiş olsak da haberin yazım kurallarına ve etik teamüllere uygunluğu, içeriğinin doğruluğu ve tarafsızlığı Hopam.com tarafından garanti edilmemektedir. Bununla birlikte, haber metni veya ilgili diğer materyalleri kısmen ya da tamamen kopyalanması, yayımlanması, uyarlanması, çevirisinin yapılması, değiştirilmesi ve başka yayın organlarında paylaşılması söz konusu muhabirin iznine tabidir.
Önemli Notlar:
1. Hopam®.com sayfalarında yayınlanan yazılardaki fikirler, yorumlar ve görüşler, Hopa'da yaşayan insanları, Hopa'nın herhangi bir kamuya ait veya özel bölümünü ya da idari yapısını, herhangi bir etnik/politik gurubu, veya diğer ilgili hiçbir özel/tüzel kişiliğini hiçbir şekilde bağlamamaktadır.
2. Sitemiz rengini doğadan aldığından bünyesinde sürekli evrimsel bir değişim ve dönüşüm hali barındırır.
3. Sitede yayımlanan tüm içerik, kısmen ya da tamamen kopyalanarak başka bir yerde kaynak gösterilerek kullanılabilir. Bunun için gerekli ve yeterli koşul, söz konusu içeriği sitemize ekleyen kullanıcının bu doğrultuda izin vermiş olmasıdır.
4. Üyelerimizin, ekledikleri her türlü içerik hakkında sorumlu olduklarını varsaymaktayız. Takip et: @hopam
Tweetle