Av Yasağı Başladı

15/04/2015 11:37

Gıda, Tarım Ve Hayvancılık Bakanlığı, 2014-2015 Balıkçılık Av Sezonu Kapanışı Hakkında Bir Açıklama Yayımladı.


Haber: Hayati Akbaş







Bakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamada 15 Nisan Çarşamba günü itibariyle tüm denizlerde trol ve gırgır ağları ile avcılık için genel av yasağının başlayacağını duyurdu. Yasağın başlamasıyla birlikte balık fiyatlarında da kayda değer bir artış yaşanması bekleniyor.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, 2014-2015 balıkçılık av sezonu kapanışı hakkında bir açıklama yayımladı.

Bakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamada 15 Nisan Çarşamba günü itibariyle tüm denizlerde trol ve gırgır ağları ile avcılık için genel av yasağının başlayacağı belirtilerek

"1 Eylül 2014 tarihinde gırgır avcılığıyla başlayan 2014-2015 av sezonunda, 15 Nisan 2015 tarihi itibariyle tüm denizlerimizde trol ve gırgır ağları ile avcılık için genel av yasağı dönemine girilmiştir. Getirilen kurallara uymak kaydıyla; avlanma yasağının başladığı 15 Nisan tarihinden itibaren isteyen balıkçılarımız karasularımızın bitişiğindeki uluslararası sularda avcılık yapabileceklerdir. Ayrıca su ürünleri avcılık tebliği ile getirilen düzenlemelere uyulması şartıyla uzatma ağlarıyla su ürünleri avcılığı dönem boyu serbesttir" ifadeleri kullanıldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yapılan açıklama, şöyle: "1 Eylül 2014 tarihinde gırgır avcılığıyla başlayan 2014-2015 av sezonunda, 15 Nisan 2015 tarihi itibariyle tüm denizlerimizde trol ve gırgır ağları ile avcılık için genel av yasağı dönemine girilmiştir. Bu av sezonunda; bazı türlerin avcılığı önceki sezonlarla benzerlik göstermiş, bazı türlerin avcılığında artış, bazılarında ise azalma gözlenmiştir. Palamut, lüfer ve çaça av miktarlarında artış görülürken, avcılığımızın önemli bir miktarını oluşturan hamside beklenen av gerçekleşmemiştir. Bunda, balığın biyolojisi, üreme dönemindeki su sıcaklığı, akıntı hızı, büyüme döneminde ortamdaki besin varlığı, beslenme zincirindeki yeri gibi pek çok çevresel faktör etkili olmakta, avcılık miktarları bazı yıllarda farklılık gösterebilmektedir. Bakanlığımız, bilimsel, çevresel, ekonomik ve sosyal hususları göz önüne alarak, deniz ve iç sularımızdaki su ürünlerinin korunması, avcılığının sürdürülebilirliğin sağlanması amacıyla, tür, boy, zaman, derinlik, mesafe ve av araçları bakımından su ürünleri avcılığına yasak, sınırlama ve yükümlülükler getirmektedir. Getirilen kurallara uymak kaydıyla; avlanma yasağının başladığı 15 Nisan tarihinden itibaren isteyen balıkçılarımız karasularımızın bitişiğindeki uluslararası sularda avcılık yapabileceklerdir. Ayrıca su ürünleri avcılık tebliği ile getirilen düzenlemelere uyulması şartıyla uzatma ağlarıyla su ürünleri avcılığı dönem boyu serbesttir.

Geçtiğimiz yıl, getirilen düzenlemelere aykırı hareket edenler hakkında 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu kapsamında idari para cezası, ruhsat tezkerelerinin askıya alınması, ürünlere ve avlanma araçlarına el konulması gibi yaptırımlar uygulanmıştır. Su ürünleri denetiminden sorumlu kurumlarla yakın işbirliği içerisinde yürütülen denetimler; denizlerde ve iç sularda, balıkçı gemilerinde, karaya çıkış noktalarında, yol güzergâhlarında, balık hallerinde ve perakende satış yerlerinde gerçekleştirilmiştir. Bakanlığımız ile başta Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığı olmak üzere denetim yetkisine sahip kurumlarca 2014 yılında su ürünleri av yasaklarına ilişkin olarak toplam 80 728 adet denetim yapılmıştır. Bu denetimlerde, yasadışı avcılık yaptığı tespit edilen 29 balıkçı gemisi ile yasal yollardan avlanmayan 1 700 ton su ürününe el konulmuş, 5 261 kişiye 7. 188. 880 TL idari para cezası kesilmiştir. Ayrıca 74 balıkçı gemisinin de ruhsatı iptal edilmiştir. Bakanlıkça getirilen kurallara ve yasaklara uyulması balıkçılığımız ve balıkçılarımızın geleceği açısından büyük önem arz etmektedir.

Balıkçılarımıza ve ilgililere önemle duyurulur. "

comments powered by Disqus

Hopam.com'un notu: Okuduğunuz haber sitemize 15.04.2015 tarihinde Hayati Akbaş tarafından girilmiştir. Her ne kadar yayın ilkelerimiz doğrultusunda belli bir süzgeçten geçirmiş olsak da haberin yazım kurallarına ve etik teamüllere uygunluğu, içeriğinin doğruluğu ve tarafsızlığı Hopam.com tarafından garanti edilmemektedir. Bununla birlikte, haber metni veya ilgili diğer materyalleri kısmen ya da tamamen kopyalanması, yayımlanması, uyarlanması, çevirisinin yapılması, değiştirilmesi ve başka yayın organlarında paylaşılması söz konusu muhabirin iznine tabidir.
Benzer Haberler
 » Dikkat Yasak 15 Nisan'da Başlıyor...
 » Denizde Avcılık Başlıyor...
 » Av Yasağı 1 Eylül’de Sona Eriyor...
 » Balıkçılık Av Sezonu Açıldı...
 » Denizlerde Av Yasakları Başladı...
 » 2016-2017 Balıkçılık Sezonu Başlıyo...
 » Kıyı Balıkçılarına Bir Destek Daha...
 » Balıkçılar 1 Eylülü Dört Gözle Bekl...
 » 2014-2015 Balıkçılık Sezonu Başladı...
 » Denizlerde Su Ürünleri Avcılığı Yas...
 » Denizlerde Av İçin Geri Sayım Başla...
 » Büyük Teknelerle Deniz Avcılığı İçi...
 » Hopa'da Balıkçıların Sorunları Konu...
 » 1 Eylül’de Denizlerdeki Av Yasağı B...
 » İç Sularda Su Ürünleri Av Yasakları...
 » 1 Eylül’de Denizlerdeki Av Yasağı B...
 » İç Sularda Av Yasağı Başladı...
 » Artvin’de Sazan Ve Yayın Yasakları...
 » Artvin’de Ormancılardan Av Mevsimin...
 » Hamside Av Yasağı Uzatıldı...



En Çok Okunan Yaşam Haberleri
 » Şehir Plancıları Hopa’nın Haritasın...
 » Hopa’da Gergin Anlar...
 » Makedonyalı Türk Gençler Çaykur'un...
 » Hopa Uluslararası Lojistik Kongresi...
 » Dsi Artvin Bölge Müdürü Yıldız’dan...
 » Tiflis - Trabzon Direkt Uçuşları Ba...
 » Kemalpaşa Kaymakamı Ayaz Denetime Ç...
 » Kokarca Böceği İstilasına Rize Bele...
 » Bakan Uraloğlu’ndan Rize - Artvin H...
 » Başkan Erhan Yılmaz’dan İşadamı İsm...