Çay kampanyasının açılmasının ardından başlatılan kontenjan uygulaması üreticinin tepkisine neden olurken çay üreticisi sahil yolunu trafiğe kapattı.
13 Mayıs ta başlayan çay kampanyasının ardından Çaykur un 3 gün sonra dekar başı 10 kg çay alması ile birlikte özel sektörün düşük fiyat vermesi üreticiyi isyan ettirdi.
Çayeli Söğütlü mevkiinde yol kesen Çay üreticisi çayları sahil yoluna dökerek sahil yolunu çift taraflı olarak trafiğe kapattı. Çaykur u ve özel sektörü protesto eden üreticiler Çaykur un Doğu bölgesinden sürekli aktarma gönderdiğini genel Müdür İmdat Sütlüoğlu'nun Ardeşenli olması nedeniyle kendi bölgesinde normal alım yaptığını savundular. Yolu trafiğe kapatan çay üreticileri araçların geçişlerine izin vermediler.
UZUN KUYRUKLAR OLUŞTU
Rize- Sarp yolunda uzun kuyruklar oluşurken bölgeye çok sayıda Jandarma gönderildi, Emniyet ve Jandarma ekipleri 1 saat kadar kapalı kalan Sahil yolunu açmak için vatandaşlarla uzun süre pazarlık ettiler. Rize Alay Komutanı Albay Turan Talu olay yerine giderek vatandaşları ikna etti.
Çift yönlü 45 km uzunluğunda kuyrukların oluşması sonucu Jandarma yolu trafiğe açarken yollara dökülen çayları jandarma erleri temizledi.
GÜNDOĞDU DA EYLEM
Gündoğdu çay fabrikası önünde toplanan yaklaşık 50 kişi Çaykur un Doğu bölgesinden kendi fabrikalarına aktarma getirdiğini kendilerinin çay veremediğini söyleyerek" Genel müdür Ardeşenli ve kendi insanını koruyor. O bölgeden sürekli fabrikamıza aktarma gelmekte, bizim çayımız bahçede kaldı, bir gün çay almadılar ve şimdi ise yine çay almıyorlar. Genel müdür derhal istifa etmeli, bu fabrikaya doğu bölgesinden nakliye olarak gelecek kamyonları sökmeyeceğiz" dediler.
ÖZEL SEKTÖRE SATILDIK
Çay üreticileri Çaykur un bazı fabrikalarının kasıtlı olarak çalıştırılmadığını söyleyerek" Sayın başbakan Güneydoğu da kaçak çay a izin veriyor ve bugün Türkiye'nin her yerinde kaçak çay var, bu nedenle Çaykur un depoları dolu ve kasıtlı olarak çay almıyor. Bizi özel sektöre sattılar, özel sektörler de taban fiyat 1. 100 KRŞ olmasına rağmen 600 ile 700 KRŞ arasında fiyat veriyorlar ve 3 de bir veya yarısı kuru çay olarak vermek koşulu koyuyorlar. Bazı sektörler ise gıda maddesi vererek çay alıyor. Çay'ı yasaklasınlar" dediler.
Hopam.com'un notu: Okuduğunuz haber sitemize 24.05.2012 tarihinde Hayati Akbaş tarafından girilmiştir. Her ne kadar yayın ilkelerimiz doğrultusunda belli bir süzgeçten geçirmiş olsak da haberin yazım kurallarına ve etik teamüllere uygunluğu, içeriğinin doğruluğu ve tarafsızlığı Hopam.com tarafından garanti edilmemektedir. Bununla birlikte, haber metni veya ilgili diğer materyalleri kısmen ya da tamamen kopyalanması, yayımlanması, uyarlanması, çevirisinin yapılması, değiştirilmesi ve başka yayın organlarında paylaşılması söz konusu muhabirin iznine tabidir.
Önemli Notlar:
1. Hopam®.com sayfalarında yayınlanan yazılardaki fikirler, yorumlar ve görüşler, Hopa'da yaşayan insanları, Hopa'nın herhangi bir kamuya ait veya özel bölümünü ya da idari yapısını, herhangi bir etnik/politik gurubu, veya diğer ilgili hiçbir özel/tüzel kişiliğini hiçbir şekilde bağlamamaktadır.
2. Sitemiz rengini doğadan aldığından bünyesinde sürekli evrimsel bir değişim ve dönüşüm hali barındırır.
3. Sitede yayımlanan tüm içerik, kısmen ya da tamamen kopyalanarak başka bir yerde kaynak gösterilerek kullanılabilir. Bunun için gerekli ve yeterli koşul, söz konusu içeriği sitemize ekleyen kullanıcının bu doğrultuda izin vermiş olmasıdır.
4. Üyelerimizin, ekledikleri her türlü içerik hakkında sorumlu olduklarını varsaymaktayız. Takip et: @hopam
Tweetle