Temel arıcılık konusunda eğitim çalışmalarını tamamlayarak sertifika almaya hak kazanan Ardeşenli Kadın çiftçiler, Borçka ilçesinde yürütülen faaliyetleri yerinde gözlemlemek amacıyla Çifteköprü köyü ile Camili bölgesinde mevcut bulunan arıcılık işletmelerine ziyarette bulundular.
Rize İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Ardeşen Ziraat Odası ile Kaçkar Arıcılık Kooperatifi yetkililerinin de eşlik ettiği Kadın Çiftçiler, Borçka İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü M. Fatih Cineviz ve beraberindeki heyet tarafından karşılandılar.
Rize İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Şeref Çakır yaptığı konuşmada; Rize İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Rize İş-Kur İl Müdürlüğü ve Ardeşen Ziraat Odası ortaklığında yürütülen "Tarımsal Nüfus Gençleşiyor" projesi kapsamında Temel Arıcılık konularında Projeye dahil edilen 25 kadın kursiyerin, eğitimlerini başarı ile tamamlayarak sertifika almaya hak kazandıklarını dile getirdi. Arıcılık faaliyetleri açısından özellikli bölgelerimizden olan Borçka İlçesinde sürdürülen başarılı çalışmaların yerinde incelenmesinin kursiyerlerimize fayda sağlayacağını düşünerek bu ziyareti gerçekleştirdiklerini ifade etti.
Ardeşenli Kadın çiftçileri ve onlara eşlik eden kurum temsilcilerini ağırlamaktan dolayı memnuniyetini dile getiren Borçka İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü M. Fatih Cineviz; "Birlikte uyum içerisinde çalışmaktan mutluluk duyduğumuz, bu çalışmada da bizlere eşlik eden TEMA Vakfı ile Macahel A. Ş. yetkililerine ve Borçka Ziraat Odası'na teşekkürlerimizi iletiyoruz. Genç kadın çiftçilerin eğitimine yönelik gerçekleştirilen proje nedeni ile hem ilgili kurumlar nezdinde temsilcilerini hem de kursiyer kadınlarımızı tebrik etmek isterim. Borçka ilçemiz 256 işletmede toplam 23. 000 adet kovan varlığına sahip olup, bu bakımdan sayısal anlamda Artvin il genelinin yarısından fazlasını tek başına sınırlarında barındıran, arıcılık açısından önemli ve özellikli bir konuma sahiptir. Ayrıca Yerli Hayvan Irk ve Hatlarının Tescili Hakkındaki Tebliğ uyarınca Kafkas Arısı Gen Merkezi olarak ilan edilen ve bu kapsamda yerinde koruma altına alınarak desteklenen Camili havzasını da coğrafi sınırları içerisinde bulunduran İlçemiz, yine bu yönü ile de özellikli bir konuma sahiptir. Dünyanın biyolojik çeşitlilik açısından en zengin ve aynı zamanda tehlike altındaki en önemli 25 karasal "Ekolojik Bölge" sinden biri olarak tanımlanan Camili Havzası UNESCO Tarafından 2005 yılında Biyosfer Rezerv alanı olarak ilan edilmiştir. " dedi.
Daha sonra Çifteköprü ve Camili köylerinde Macahel A. Ş. 'ye ait arıcılık işletmelerinde incelemelerde bulunan kadın arıcılara, yürütülen faaliyetler ile ilgili bilgi aktarımı gerçekleştirildi.
Hopam.com'un notu: Okuduğunuz haber sitemize 08.11.2014 tarihinde Hayati Akbaş tarafından girilmiştir. Her ne kadar yayın ilkelerimiz doğrultusunda belli bir süzgeçten geçirmiş olsak da haberin yazım kurallarına ve etik teamüllere uygunluğu, içeriğinin doğruluğu ve tarafsızlığı Hopam.com tarafından garanti edilmemektedir. Bununla birlikte, haber metni veya ilgili diğer materyalleri kısmen ya da tamamen kopyalanması, yayımlanması, uyarlanması, çevirisinin yapılması, değiştirilmesi ve başka yayın organlarında paylaşılması söz konusu muhabirin iznine tabidir.
Önemli Notlar:
1. Hopam®.com sayfalarında yayınlanan yazılardaki fikirler, yorumlar ve görüşler, Hopa'da yaşayan insanları, Hopa'nın herhangi bir kamuya ait veya özel bölümünü ya da idari yapısını, herhangi bir etnik/politik gurubu, veya diğer ilgili hiçbir özel/tüzel kişiliğini hiçbir şekilde bağlamamaktadır.
2. Sitemiz rengini doğadan aldığından bünyesinde sürekli evrimsel bir değişim ve dönüşüm hali barındırır.
3. Sitede yayımlanan tüm içerik, kısmen ya da tamamen kopyalanarak başka bir yerde kaynak gösterilerek kullanılabilir. Bunun için gerekli ve yeterli koşul, söz konusu içeriği sitemize ekleyen kullanıcının bu doğrultuda izin vermiş olmasıdır.
4. Üyelerimizin, ekledikleri her türlü içerik hakkında sorumlu olduklarını varsaymaktayız. Takip et: @hopam
Tweetle